Vi blickar tillbaka på VMworld 2017 Europe

Publicerades den 29/09/2017 by blogsadmin
DISCLAIMER: Den här artikeln är äldre än ett år och kan inte vara aktuell med senaste händelser eller ny tillgänglig information.

Årets upplaga av VMworld i Europa drog en rekordpublik med över 10 000 deltagare som möttes i Barcelona för att diskutera de tekniska genombrotten som formar vår framtid. Extra kul var att över 1000 deltagare kom från Norden!

Kunder som Coop, Flakk och Deutsche Bahn var på plats för att berätta mer om virtualiseringstekniken och molnlösningarna som gjort att de kunnat digitalisera sina verksamheter. Danska Coop arbetar exempelvis med att ändra alla sina IT-system för att kunna automatisera och segmentera sina processer. Det är en omställning som kommer att ta lång tid men som också är viktig för att ligga i den digitala framkanten, säger Søren Hartwich, lösningsarkitekt på Coop Danmark till Voister.

Annika Guldroth på IT-Kanalen var på plats för att bevaka VMworld och intervjuade bland annat VDn på det Kenyabaserade företaget Intelipro. De hjälper bönder att dokumentera planteringar, gödselanvändning och underhåll av grödor fram till skörden. De bearbetar sedan data med hjälp av maskininlärning och deep learning för att dra slutsatser om hur man effektiviserar processer. VMwares containersystem och analystjänster har till stor del kunnat förutspå kommande utveckling och behov, vilket har gjort att bönderna kan effektivisera sitt dagliga arbete. Det är fantastiskt med konkreta exempel där tekniken verkligen förenklar och förändrar människors vardag. Här kan du läsa mer om IT-Kanalens möte med Intelipro.

Här är några av de övriga höjdpunkterna från VMworld 2017 Europe:

  • VMwares Mobile Security Alliance byggs ut för att skydda användare mot riktade säkerhetshot både i och utanför molnet
  • Nya vRealize Suite 2017 gör det mer effektivt att använda och hantera flera moln
  • Fler tjänster för att hjälpa partners inom VMware Cloud Provider att växa
  • Nya VMware vCloud NFV OpenStack Edition är det snabbaste sättet att bygga ut OpenStack

Läs gärna mer om fler av nyheterna här.


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar:

Relaterade artiklar

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy