VMware Cloud on AWS – Snarveien til skyen

Publisert den 10/01/2020

Av: Camilla Skallerup, VMC on AWS in the Nordics & Baltics

Hybrid sky har lenge vært «den nye normalen», og vi ser nå at det utvidede datasenteret har tatt Norden med storm. I 2017 gikk VMware og AWS som kjent sammen om en felles skyløsning som gjør det enkelt å strekke arbeidsoppgaver ut i skyen. Med kunngjøringen av vårt kommende datasenter i Stockholm er det nå enda mer relevant å se på en skystrategi som er enkel å gjennomføre.

Taktfast reise mot skyen

Vi ser mange forskjellige anvendelsesområder og behov hos våre kunder i dag. Det kan være flere årsaker til at man vil legge deler av, eller alle sine arbeidsoppgaver i skyen.

Vi møter mange som forgjeves har forsøkt seg med en skystrategi. Kanskje har det manglet en forundersøkelse for å avklare hvilken form for data en offentlig skytjeneste kan hjelpe med. Eller det har vært prosesser og verktøyer som har vært overveldende å håndtere. Flere møter hindringer vedrørende sitt applikasjonslandskap – noen applikasjoner kan ikke «bare» flyttes til en hvilken som helst offentlig skytjeneste. For å flytte enkelte applikasjonsformer, så kreves det en lengre intern prosess for å få applikasjonen over på en ny plattform. Kanskje er det en applikasjon som uansett skal fases ut innen kort tid, og kan det da være lønnsomt å gjennomføre skystrategien sin nå? Det kan bli en dyr og langtekkelig prosess som til slutt ikke gir den forventede forretningsverdien.

Fordelen for mange av våre kunder på VMware Cloud on AWS (VMC on AWS) er at det ikke finnes mange krav før man kan komme i gang. Det er for eksempel ingen krav om at man må ha nye teknologier introdusert i datasenteret sitt før man starter reisen, eller at arbeidsprosesser må endres. Det eneste vår VMC-løsning krever er at man har vSphere i datasenteret sitt – ingenting annet. Mange av våre kunder har allerede sine arbeidsflyter og kompetanser på plattformen vår, slik at det ikke vil kreve ny kompetanse for å komme i gang med å flytte arbeidsoppgaver til skyen.

Med VMC on AWS har du allerede ferdighetene i verktøykassen, og teknologien er allerede i ditt lokale datasenter – levering av data til skyen kan starte med det samme. Du oppnår den samme stabile og konsistente infrastrukturen som du kjenner fra det lokale datasenteret, men nå med mulighet til å skalere når du har behov for det. Anskaffelsen av ny hosting tar ikke flere måneder, men kan implementeres umiddelbart.

Vår løsning i samarbeid med AWS dreier seg om å strekke datasenteret sitt ut i skyen, men på en velkjent plattform som du har kompetansen til å administrere. Du kjøper din egen hosting gjennom det integrerte skytilbudet med VMware og AWS, og du står fritt til å sette plattformen sammen som du vil. Denne hybride skyløsningen er nettopp den broen mellom et lokalt datasenter og en offentlig sky som mange selskaper med eldre applikasjoner har bruk for før de kan begynne å levere på sin skystrategi.

Sentralisering av kompetanser

Et annet bruksområde vi ofte ser er selskaper som består av et hovedkontor med mindre kontorer rundt om i landet (eller verden). VMC er tilgjengelig i flere regioner over hele verden, så hvorfor skal man ha datasentre på alle lokasjoner? Disse «datasentergrenene» er dyre å vedlikeholde, og dessuten er det ikke nødvendigvis en IT-spesialist blant de få ansatte på hvert av disse kontorene. Ved å levere data fra skyen kan man sentralisere IT-kompetansen og spare tid på vedlikehold og support på de mindre installasjonene. Foruten effektiv sentralisering, kan det også være en del å spare ved å sentralisere arbeidsrollene.

Populære bruksområder for VMware Cloud on AWS

Det er mange anvendelsesområder for VMware Cloud on AWS. Nedenfor lister vi opp noen bruksområder, men det er absolutt rom for mer:

  • DevOps
  • Forlengelse av datasenteret til skyen
  • Sikkerhetskopiering og nødgjenoppretting
  • Overholdelse av retningslinjer og regelverk
  • Sentralisering av datasentre
  • VDI-arbeidsoppgaver
  • Skalering ved overbelastning

 

Vi ønsker med glede vårt nye datasenter i Stockholm velkommen til Norden. Vi gleder oss til å skalere flere infrastrukturer og levere virtualiserte miljøer som optimaliserer bedrifter og sluttbrukeropplevelser over hele verden.

Hvis du vil lese mer om hva du kan oppnå med VMC on AWS, så kan du starte med denne brosjyren med 10 spørsmål og svar om VMware on AWS, denne analysen av 4 forskjellige infrastrukturer, eller utforske mer på våre nettsider.

 


Kategori Nyheter

Tags: ,

Les også

Publisert den 04/10/2019 av Marius

Fem grunner til at skyen kan hjelpe IT-sjefer å gjennomføre innovasjon

Innovasjon er nøkkelen i business. Når foretak står overfor økte forventninger og utfordrende digitale konkurrenter, er de desperate etter innovasjon for å beskytte virksomhetene sine og legge til rette for fremtidig vekst. Men hvor ofte ser vi ikke at mange sliter med å sette innovasjonene sine ut i livet?   Av Richard Munro, direktør for […]

5 minutt
Publisert den 23/10/2019 av blogadmin

Airbnb til ditt multi-sky-miljø

Av: Robert Jensen, Leder for skyadministrasjon Uten skyen ville vi ikke hatt den samme innovasjonen innen teknologi som vi ser i dag. Uten skyen hadde vi ikke hatt de samme innovative oppstartsbedriftene som vi har i dag. Hvordan ville verden sett ut uten Netflix eller Spotify (oh my), eller en av de andre tjenestene vi […]

3 minutt
Publisert den 13/09/2018 av Marius

INFOGRAFIKK: Dette kan virtuelle skynettverk gjøre for bedriften

Nettverket som fikk deg dit du er i dag er ikke det samme nettverket som vil ta deg med inn i framtiden. Nye kraftige applikasjoner har blitt en del av kjernevirksomheten for bedrifter i alle bransjer. Oppblomstringen av banebrytende teknologi som IOT og Edge-computing, betyr at applikasjoner og data nå eksisterer og er tilgjengelige overalt. […]

1 minutt

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy