Inviterte til dypdykk i moderne lagring i Oslo

Publisert den 28/01/2020

«Hva skjer når du drar nettverkskabelen ut av hosten»? Det var et av spørsmålene om moderne lagring fra deltakerne under vSAN Experience Day på Felix i Oslo.

Systemingeniører fra norsk helsesektor til mindre private selskaper var på plass for å lære om hyperkonvergert lagring av fra VMwares fageksperter fra Norden. De reiste til Oslo for å tilby en full dag med opplæring og problemløsning.

Og hvis du lurte på svaret til spørsmålet over var det: Når en komponent får «absent» (fraværene status) vil en global klokke etter 60 minutter vil starte gjenoppbygging av det som eventuelt har gått tapt og en algoritme vil finne ut den raskeste veien til å fullføre oppgaven.

vSAN Experience day arrangeres rundt en gang i halvåret og starter med en introduksjon om konseptet ved å gå fra optisk lagring til en hyperkonvergert løsning. For de som aldri har tatt dette steget vil det oppleves litt som å gå fra manuelt gir til automatisk. I datasenterverden kan det derimot være fint med en hjelpende hånd som forhindrer at du kjører på første gir hele veien og bruker automasjonen for alt det er verdt. Dagen ender i en testlab og passer dermed for både erfarne og nybegynnere. Deltakerne fikk sette opp testlabs på laptoppen.

  • De testlabbene vi setter opp lar dem lage sine egne bobler de kan herje så mye de vil i. Dette er en av byggeklossene for skyen og det moderne datasenteret, sier Stein Wilhhelmsen, leder for løsningsingeniørene i VMware Norden.
  • Hvorfor arrangerer dere slike dager? Kan man ikke lære alt virtuelt nå?
  • Det er for å hjelpe brukerne våre gjenbruke erfaringene og investeringene de har gjort i VMware så de får bruk for den samme kompetansen på nye områder.  Men vi er fremdeles mennesker, og det er lettere å stille visse spørsmål her, som du kanskje ikke tør å stille andre steder.
    Stein Wilhelmsen – Legg merke til logoen

    Tips: Det blir mer testlabs på vForum i Oslo den 17. mars. Les mer og meld deg på her


Kategori Nyheter

Tags: , , , , ,

Les også

Publisert den 08/11/2017 av blogsadmin

Alt om vSAN fra VMworld Europa 2017

Det var noen hektiske og suksessrike dager for vSAN-laget under VMware 2017 Europa i Barcelona. Nå som støvet har lagt seg, har vi samlet noen av toppunktene fra vSAN

1 minutt
Publisert den 19/10/2018 av Marius

Helse Nords toppmoderne datasenter gir pasienter lett tilgang til journalene

Nærmere en halv million innbyggere i Nord-Norge kan nå lese pasientjournalen sin på nett. Det kan de takke Helse Nords splitter nye programvaredefinerte datasenter for. Men det er bare toppen av isfjellet. Jobber som før tok flere uker har nå blitt redusert til drøye halvtimen for Helse Nord IKT. De leverer alt av digitale tjenester […]

2 minutt

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy