Hvorfor skyen er essensiell for suksess i fremtidens helsevesen

Publisert den 23/12/2019

Helsevesenet er noe av det som er vanskeligst å endre. Det har et stort antall gamle systemer med store mengder høysensitiv, personlig informasjon og er preget av budsjettutfordringer. Alt dette i et miljø hvor tidspress er en nøkkelfunksjon for å levere nøyaktig og trygg helsehjelp for å redde liv. 

Skrevet av: Louise Fellows, direktør, offentlig sektor UK&I  

Over hele verden møter mange myndigheter utallige problemer når de prøver å utforme en digitalisert helsetjeneste. Det europeiske helsevesenet står overfor utfordringer som aldri før, takket være en reduksjon av ressurser og en database uten tilstrekkelig nettverkstilgang, samt økte forventninger og en økende etterspørsel etter digitaliserte tjenester – et emne vi tok opp i det forrige blogginnlegget. 

 Alt det ovennevnte setter de nåværende modellene for helsehjelp under økende press. Som vår seneste rapport, «Fremtiden for helsehjelp» fant, er det, i en tid hvor helsesektoren har som oppgave å levere større driftseffektivitet gjennom digital transformasjon, økende press for å konsekvent levere en bedre tjeneste til pasienter. Dette utfordrer IT-direktører ved sykehus til å være innovative for å levere virkelig pasientsentrert behandling. Det er en rolle mange allerede er klar over: en Forbes Insight-rapport fant at 46 % av IT-direktører sier at deres funksjon vil bli essensiell for å skape innovasjon i selskapene deres. Og de kommer til å gjøre dette, ikke ved å fokusere på anskaffelse av utstyr og administrasjon, men ved å fokusere på resultater. Hva kan jeg levere til helsepersonell og pasienter? Det betyr at de ønsker tilgang til tjenester som kan innføres og rulles ut raskt. 

 Den skydrevne revolusjonen innen helsehjelp 

Denne økte hastigheten i levering av digitale tjenester blir drevet av kraften fra skyløsninger, som endrer måten leger, sykepleiere, klinikker og sykehus leverer kostnadseffektive kvalitetstjenester til pasientene gjennom å lette reisen til digital transformasjon. Ved å forbedre utvikling, flytting, administrasjon, sikkerhet og integrasjon av applikasjoner og data, er skyløsninger nå ryggraden i moderne helsehjelp.  

 Dette er kraften i en strategi med flere skyer. Målet er ikke skyen, men å få applikasjonen i hendene på brukeren – legen, sykepleieren, omsorgsarbeideren, pasienten – så fort og sikkert som mulig. Valg av bakenforliggende sky – privat, offentlig, hybrid, kant – bør ikke ha noe å si. Men kompleksiteten har festet seg, siden organisasjoner nå brukere flere skyer – i gjennomsnitt åtte skyer – og utvikling og administrasjon av applikasjoner har blitt mer kompleks enn noen gang før: tradisjonelle apper, cloud-native, SaaS, tjenester. Alle organisasjoner avhenger nå av å kjøre infrastruktur som kan håndtere disse raske endringene, og kan skalere og håndtere nye typer arbeidsbelastninger. 

 En ordentlig løsning med flere skyer bør bety at du kan opprette, kjøre, administrere, koble til og internt beskytte alle apper, på tvers av alle skyer, i høy hastighet. Etter vårt syn er det den reduserte kompleksiteten, men økte effektiviteten som virkelig viser hvorfor vår strategi leverer. Den kan støtte utvikling og drift av sky- og container-baserte apper, fortsette å kutte kostnader i eksisterende interne arbeidsbelastninger, og til og med koble sammen og kontrollere eksisterende apper og datakilder med nye, skyoriginale for å skape verdi på innovative måter.  

 Skyen driver resultatfokusert tenkning 

Den største effekten skyteknologier har hatt i helsevesenet har vært at fokuset har vært utelukkende på resultatet, ikke hvordan man skal utvikle, installere, bygge og administrere det. Dette er særlig tilfelle når det er uklart hvordan bruk eller tilpasning av en bestemt applikasjon vil utvikle seg, og spørsmålet om nødvendig skalering ikke har et klart svar. Plutselig er det mulig for spesialistavdelinger å publisere applikasjoner uavhengig, å bruke tjenester som tilbys eksternt eller gjennomføre enkelte studier uten lange forsinkelser, selv om dette kan legge press på IT-avdelingen når avdelingen og IT ikke samarbeider nært. Fordelene stopper imidlertid ikke der: 

 Den er «meld deg på og kjør» – Enkel oppstartstid er mye raskere enn å rulle ut interne IT-løsninger. For helseorganisasjoner som må ha tilgang på et resultat raskt, kan dette være avgjørende. 

 Den driver innovasjon – Farten og enkelheten gir tilgang til applikasjoner som leverer den intuitive opplevelsen ansatte forventer fra digitale verktøy de bruker utenfor arbeidsplassen. Skyen fjerner teknologien og kompleksiteten med IT og plasserer i stedet fokus på hva verktøyet leverer til dem eller pasientene deres. De kan også bruke tjenester som rett og slett ikke er tilgjengelige internt i dag og som ville være komplekse å implementere, for eksempel en Big Data-algoritme for forskere som kan reserveres og justeres lå lenge de trenger den. 

 Den leverer økonomisk frihet – I noen tilfeller må sykehus gjøre store investeringer i forkant i stedet for å bruke en modell med betaling for bruk. Når dette ikke er tilfellet, kan skyen endre dynamikken og gi helseorganisasjoner full fleksibilitet med modeller med både kapitalutgifter og driftsutgifter. I en tid hvor helsetjenester har trang økonomi vil dette la dem levere nye nivåer med behandling til en mye mer økonomisk pris, tilpasset behovene til sykehuset. 

 Den skalerer raskt – Organisasjoner kan skalere ressursene opp og ned etter driftsbehov, raskt og uten høye kostnader for endring. Dette betyr at en bredt spekter av begrensede ressurser, inkludert folk og teknologi, kan tilpasses skiftende prioriteringer på daglig basis. Og uansett type eller opprinnelse til app eller sky, kan et uforandret utvalg av verktøy forhindre siloer og gjenopplæring hver gang det er en endring i teknologi. 

 Den gir snarveier – Enten det er plattformer som er bygd på forhånd eller «som-en-tjeneste»-løsninger er det sannsynlig at det allerede finnes en versjon av hva det enn er behov for, ett eller annet sted. Hvis helseorganisasjoner bare trenger å utvikle en del av tilbudet fra bunnen og kan koble den sammen med ferdige komponenter som allerede er ferdig levert og velprøvde, kan det gi drastiske besparinger av tid og penger. 

 VMware er nøkkelen til en fremtid med flere skyer og smartere helsehjelp 

 Det at det kommer en hybrid verden mellom interne systemer og løsninger med flere skyer betyr at helseorganisasjoner vil bli mer og mer vant til å ganske enkelt bruke IT-tjenester uten å bekymre seg om hvordan de blir levert eller administrert – akkurat som vi ikke bekymrer oss om hvordan strøm blir generert, administrert og levert fra et støpsel. Det er imidlertid ennå mange spørsmål som må besvares, som krav til sikkerhet og databeskyttelse. Til syvende og sist er det sannsynlig at presset for å bruke skyløsninger som også bruker kritiske pasientdata vil komme fra myndigheter som er interessert i å levere helsetjenester på tvers av grenser til deres borgere og minimere kostnader, eller gjennom programvareleverandører interessert i å gjøre programvaren lett tilgjengelig via skytjenester. 

 Selv om forskjellige skyleverandører og SaaS-tilbud leverer deler av en digital strategi, er det bare VMware som leverer full digital ende-til-ende-infrastruktur nødvendig for å utvikle og bygge en løsning med flere skyer. Det er vårt programvarebaserte digitale grunnlag som gjør at helseorganisasjoner kan opprette, kjøre, administrere, koble til og internt beskytte applikasjoner, på tvers av alle skyer, i høy hastighet – og slik realiserer visjonen om en fremtid med flere skyer. 


Kategori Nyheter

Tags: ,

Les også

Publisert den 09/07/2019 av blogadmin

Innovativ adopsjon av VMware-teknologi i forbindelse med OL

Av Rasmus Holtet Rüsz, Snr. Director Systems Engineering, Japan, VMware K.K. Da jeg ble ansatt i VMware som en av de første i Danmark i 2005, var jeg ikke klar over hvilken reise som ventet meg både rent menneskelig så vel som faglig. Min inngang til VMware, som fremdeles var en «startup», var stillingen som […]

5 minutt
Publisert den 23/11/2017 av blogsadmin

Slik vil digitaliseringen forandre bankbransjen

En ny undersøkelse fra VMware avdekker at banknæringen står foran en enorm teknologisk forandring de neste fem årene. Utviklingen i USA kan gi en indikasjon på hva som også skjer i Norge og Norden. Med nyheter om at Nordea skal kutte 6000 ansatte og DNB må effektivisere og kutte i kostnadene, er det viktig å […]

2 minutt
Publisert den 13/09/2018 av Marius

INFOGRAFIKK: Dette kan virtuelle skynettverk gjøre for bedriften

Nettverket som fikk deg dit du er i dag er ikke det samme nettverket som vil ta deg med inn i framtiden. Nye kraftige applikasjoner har blitt en del av kjernevirksomheten for bedrifter i alle bransjer. Oppblomstringen av banebrytende teknologi som IOT og Edge-computing, betyr at applikasjoner og data nå eksisterer og er tilgjengelige overalt. […]

1 minutt

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy