Sikring av data med ny metode mot ondsinnede angrep

Publisert den 12/12/2019

Av: Andreas Marqvardsen, Senior NSX Systems Engineer

Min erfaring med infrastrukturer har ulike perspektiver; først som systemadministrator, deretter som konsulent, og videre hos en partner. Jeg startet hos VMware i mars 2019, og ble raskt grepet av VMware sin tilnærming til sikkerhet, som er annerledes enn andre på markedet. Våre data flyter dynamisk rundt og er samtidig mer verdt enn noensinne. Fragmenteringen av data gjør oss mer sårbare, samtidig som motivasjonen til ondsinnede angripere øker. Hos VMware streber vi etter å bli den primære plattformen for å beskytte forretningskritiske data. Det gjør vi ved å samle sikkerheten fra kjernen av infrastrukturen og helt ut til ytterkanten.

Konsentrert sikkerhet med nye vinkler

Den siste tiden har vi hatt stort fokus på hvordan vår unike posisjon i datasenteret kan tilby innebygget og samlet sikkerhet, slik at angrepsflaten blir betydelig mindre. Vi konsentrerer oss om å utruste oss mot både dagens og fremtidens angrep. Det gjør vi ved å tilnærme oss sikkerhet med en Zero Trust-tankegang, som samtidig gir fleksibilitet til den moderne og mobile arbeidsplassen.

I løpet av det siste året har VMware og Carbon Black samarbeidet for å endre modellen for hvordan man sikrer det virtualiserte datasenteret. I oktober 2019 ble anskaffelsen av Carbon Black gjennomført, og på VMworld i Barcelona i begynnelsen av november ble den fokuserte sikkerhetsmodellen presentert. Med NSX fikk vi mikrosegmentert nettverket, og angrepsflaten ble betydelig minsket. Før NSX var den tradisjonelle sikkerhetsmodellen å sikre data som en borgmur rundt kronjuvelene, men når angriperne først var inne, var det fritt frem på alle hyller. Med NSX fikk vi segmentert slik at plassen for angrep ble isolert og angrepsflyten ble stoppet umiddelbart.

Med NSX, Carbon Black og App Defense ble tilnærmingen til sikkerhet en samlet styrke som gjør arbeidsflyten mer proaktiv.

VMware sin innebygde sikkerhet:

  • Nettverks-virtualiseringen og sikkerheten går fra kjernen av datasenteret og helt ut til kanten av nettverket
  • Samler sikkerheten og forenkler oversikten for alle typer arbeidsoppgaver
  • Reduserer angrepsflaten for datasenteret på tvers av skyen, sluttbrukerenheter og kanten av nettverket
  • Ny Zero Trust-arkitektur for den digitale arbeidsplassen

 

Akilleshælen hos SMB – for mange kokke og for få ressurser

Uansett om du jobber hos en liten eller stor bedrift, så er data i fokus og det viktigste grunnlaget for en sunn virksomhet. Vi ser ofte at de større bedriftene er først ute, men bekymringene fra alle slags bedrifter er de samme. Trusselbildet endrer seg konstant, og det kan derfor være vanskelig å ha oversikt over de mange forskjellige leverandørene av IT-sikkerhet. I en bedrift med et lite IT-driftsteam er det ikke ressurser til en egen IT-sikkerhetsressurs som skal holde oversikten over det vide spekteret av leverandører og tilhørende administrasjonsgrensesnitt. Med VMware sin nye strategi innen IT-sikkerhet kan vi hjelpe med oversikten ved å samle sikkerheten og dataene på ett sted. Med automatisering og Zero Trust-modellen blir arbeidsflyten mer proaktiv, og arbeidsressurser frigjøres for andre oppgaver.

VMware har tatt i bruk nye, innovative tilnærminger til IT-sikkerhet, slik at vi er et skritt foran når det kommer til både dagens og fremtidens angrep. Jeg håper det du nå har lest har vekket din interesse. Hvis du vil lese mer om VMware sin tilnærming til sikkerhet så kan jeg anbefale denne artikkelen.

Hvis du ønsker å prøve sikkerhetsporteføljen vår helt gratis, vil jeg generelt anbefale våre Hands-on Labs og spesielt følgende labs:

 

HOL-2022-01-NET – NSX Cloud Consistent Networking and Security across Enterprise, AWS & Azure

og

HOL-2042-01-NET – Secure Data Center Endpoints with VMware AppDefense (databehandling og nettverk satt i system)

 


Kategori Nyheter

Tags: ,

Les også

Publisert den 06/11/2019 av Marius

VMworld 2019 Europa dag én oppsummering

Vi har hatt en fantastisk start i Barcelona! Det har vært noen travle dager med over 13.000 registrerte deltakere. Dette skjedde under åpningsdagen: Dag én understreket VMwares visjon om en programvarebasert arkitektur som tilgjengeliggjør en hvilken som helst app, i en hvilken som helst sky, på en hvilken som helst enhet, ved å introdusere nye […]

3 minutt
Publisert den 09/07/2019 av Marius

Alt du kan om datasikkerhet er sannsynligvis feil

Sikkerhetstruslene øker og det er bare et spørsmål om tid før bedriften din blir angrepet. Likevel bruker vi mer penger enn noensinne på sikkerhet. Hvordan er det mulig? Denne situasjonen beskriver sjefen i VMware, Pat Gelsinger, som fundamentalt feil. Han peker på at sikkerheten alltid henger etter når stadig større deler av livene våre kommer […]

2 minutt
Publisert den 31/08/2019 av Marius

Sikkerhetsbrudd i Norge tar en hel uke å behandle

Nesten ingen norske ledere føler seg komfortable med sin digitale sikkerhet og melder om dårlig beredskapsevne. Til tross for at mange har nærmere 30 forskjellige sikkerhetsløsninger i sine organisasjoner. Norge har deltatt i en internasjonal undersøkelse gjennomført av Forbes og VMware som avdekker alarmerende funn om IT-sikkerheten i Europa. Her til lands svarer 27 prosent […]

2 minutt

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy