Hvordan bygger man en ekte digital ansattopplevelse?

Publisert den 08/11/2019

Kristine Dahl Steidel, Vice President EUC EMEA, VMware

Arbeidsgivere møter en stadig hardere konkurranse om talenter.

Det å tiltrekke seg den riktige ansatte forblir en stor utfordring – 70 % av de som svarte på spørreundersøkelsen Deloitte 2019 Global Human Capital Trends oppga rekruttering som et viktig problem, mens 16 % mente det var ett av de tre mest presserende problemene organisasjonen deres ville møte i 2019. På kandidatenes marked tvinges bedriftene til å tenke igjennom hva de tilbyr både potensielle og eksisterende talenter for å tiltrekke seg og beholde ressursene de trenger for å vokse i den digitale tidsalderen.

Hvordan støtter du dine ansatte?

Forventningene til hvordan folk arbeider forandrer seg. For å finne ut mer, undersøkte vi ansatte over hele Europa, Midt-Østen og Afrika (EMEA) og resultatene var entydige – ansatte vil ha fleksibilitet til å velge verktøy, de vil samarbeide, innovere og være kreative, og de vil ha den teknologien som hjelper dem med dette. Med andre ord, de organisasjonene som ikke kan eller vil støtte de ansatte på denne måten, kjent som den digitale ansattopplevelsen, kommer til å slite med å tiltrekke seg, eller til og med beholde, talent. Det siste vil faktisk ble en virkelig utfordring, da 70 % av de spurte mente deres nåværende arbeidsgivere burde prioritere dette mer.

For å kunne gjøre det, må arbeidsgivere identifisere hvem som er ansvarlige for å levere positive ansattopplevelser. Dette forblir et problem – mer enn en femtedel av de som svarte på undersøkelsen mente at det å ikke vite hvem de skulle henvende seg til, hindret dem i å levere en positiv digital opplevelse.

Overkomme hindre for samarbeid gjennom samspill

En positiv digital ansattopplevelse utgår fra samarbeid mellom IT, HR og ansatte. HR har lenge vært portvakt for ansattopplevelsen, men om du sier “digital” til de fleste bedrifter, vil de automatisk henvise deg til IT. Når disse to settes sammen kan det føre til forvirring med hensyn til hvem som eier hva, da 49 % av ansatte ikke vet om de bør snakke med HR eller IT om problemer med den digitale opplevelsen.

Det ironiske er at problemet med å hjelpe ansatte til å jobbe mer effektivt og være i stand til samarbeid, er mangel på samspill mellom forskjellige deler av organisasjonen – bare 21 % av ansatte rapporterte at HR og IT til enhver tid samarbeider.

Med de må samarbeide. Undersøkelsen viste en direkte sammenheng mellom organisasjoner som yter bedre og positiv digital ansattopplevelse. Det er mer sannsynlig at ansatte som nyter frihet til å arbeide fra personlige enheter, har tilgang til produktivitetsapper fra dag én og til apper på en hvilken som helst enhet, jobber for bedrifter med høy vekst eller hypervekst.

Det å kunne tilby en ekte digital ansattopplevelse med tilgang til de enhetene og applikasjonene som trengs, krever en teknologikjerne som kan administrere tilgang og samsvar samtidig som den er fleksibel. Det er oppgaven til IT. Men å sørge for at den er tilpasset formålet derimot, krever kartlegging av hva ansatte trenger og hvordan de trenger det, sammen med en dyp forståelse for hva folk opplever utenfor arbeidet, og hva denne forståelsen kan bringe til arbeidsplassen. Med andre ord, det menneskelige elementet, eller HRs hovedbestanddel.

Forstå at arbeid og bedrifter vil nyte større vekst og mer tiltrekning av talenter, drevet av en mer progressiv kultur og ansett som det beste stedet å jobbe.

Levere bedre ytelse med bedre opplevelser

Det er tydelig at det å gi en digital ansattopplevelse sannsynligvis vil føre til bedre ytelse i bedriften, drevet av en engasjert og positiv stab. Men for å oppnå dette kreves et samspill mellom HR og IT, som kombinerer en forståelse av hva ansatte ønsker og at riktig teknologisk rammeverk leverer de appene, enhetene og verktøyet de ønsker, på den måten de ønsker det.

For å finne ut hvordan organisasjonen din kan distribuere slik teknologisk infrastruktur, ta en titt på VMware Workspace One, eller ta kontakt i dag.


Kategori Nyheter

Tags: , , ,

Les også

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy