Programvaredefinert datasentermiljø driver internasjonal vekst for sveitsisk forsikringsgigant 

Publisert den 11/10/2019

Oppkjøp er ikke bare en måte å vokse på, det kan også inspirere til andre endringer: Hva omoppkjøp kan skape grobunn for å revurdere hele tilnærmingen til forretningsdrift? 

Helvetia er et av Sveits’ ledende forsikringsselskaper. Takket være 2014-oppkjøpet av rivalene Nationale Suisse ble virksomheten enda større, men et nytt problem oppsto: Hvordan smelter man fire datasentre sammen til to? 

Utfordringen ga IT-avdelingen den perfekte anledningen til å tenke nytt. For et selskap som pleide å gjøre gradvise endringer, ga prosjektet dem en spennende muligheten til å gå over til et helt nytt programvaredefinert datasentermiljø. Dette førte til fremskynding av Helvetias digitale transformasjon, noe som gjorde det mulig for dem å gjøre kundeservicen raskere, enklere og mer personlig. 

VMware-løsningen er basert på VMware NSX® Data Center. Det ble opprettet et programvaredefinert datasenter (SDDC) for Helvetia som leverer nettverk og sikkerhet utelukkende gjennom programvare, abstrahert fra den underliggende fysiske infrastrukturen. Med én endring ble Helvetia mer effektiv og mer fleksibel. 

I tillegg er VMware vCloud Suite® bedriftsklar programvare for privat sky som kombinerer den bransjeledende VMware vSphere Hypervisor and VMware vRealize® Suite-plattformen for skystyring. vRealize Suite girutviklervennlig infrastruktur (støtte for VM og kontainere) og en felles tilnærming til hybrid og multisky. 

I dag har Helvetia to aktiv-aktiv-datasentre i Zürich-området (en del av landet med mindre risiko for jordskjelv enn Helvetias hjemby Basel). Hele prosjektet ble fullført på 18 måneder.  

Dette styrker forretningskontinuiteten, gir en mer effektiv infrastruktur og betyr at Helvetia kan bli raskere til åmarkedsføre nye tjenester. IT-funksjonen er mer effektiv, og avdelingen i Helvetia opprettholder flere tjenester med samme størrelse på personalet. Det blir også enklere å integrere nye oppkjøp eller oppgradere infrastrukturen for å støtte vekstområder i virksomheten. 

Andreas Hagin, Helvetias sjefsingeniør for IT-infrastruktur sier følgende: 

– Mitt syn er at VMware vRealize® Network Insight er helt nødvendig. Med dette systemet får vi høy synlighet for hele den virtualiserte infrastrukturen og den digitale transformasjonen vår fremskyndes. Markedet er i endring og tid til markedet erkritisk viktig. Vi må skynde oss med å markedsføre i dagens verden med mange kommunikasjonsveier. Vi har nå datakraften og smidigheten til å håndtere alt dette. 

For å høre fra Andreas Hagin om Helvetias digitale reise kan du se denne videoen. 


Kategori Nyheter

Tags: , , ,

Les også

Publisert den 27/09/2019 av Marius

Hvordan håndtere kompleksiteten av apper i en multiskyverden 

Fordi ingen apper og plattformer kan tilby alle fordelene man trenger, ender bedrifter og organisasjoner i dag opp med et komplekst appmiljø. Dette skaper betydelige utfordringer. Her er noen tips til hvordan man kan oppnå bedre samspill og arbeidsflyt.   Når vi snakker om hvilken påvirkning teknologien har på organisasjonen, handler det som regel om plattformer […]

5 minutt
Publisert den 28/02/2018 av blogsadmin

Helse Nord forklarer hvordan de bruker VMware

Teknologien fra VMware utgjør en viktig del av vår datasenterstrategi, sier Bjørn Tore Nikolaisen, leder for prosjektet Sentralt Kjøremiljø i Helse Nord IKT. De fleste av oss har et forhold til å bruke applikasjoner for ulike tjenester i samfunnet. Både på jobb og hjemme. Men før de i det hele tatt kan leveres til brukerne, […]

2 minutt

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy