Datasentertransformasjon i Norden

Publisert den 11/10/2019

 


Av Ylva Fonselius, Nordics Senior Specialist Solutions Engineer – HCI SDDC

Jeg startet først i VMwares svenske avdeling i mai 2019, så jeg er fremdeles ganske ny i selskapet. Ryggsekken min er derimot full av kunnskap om datasenter fra en annen produsent, og nå har jeg blitt invitert til å skrive her på bloggen for å fortelle om transformasjonen jeg har sett de siste årene, og gi et perspektiv på VMwares unike tilnærming til datasenter.

En av grunnene til at jeg takket ja til jobben i VMware, var at de har en enormt sterk posisjon i markedet. De gjør det mulig for nordiske selskaper å ta strategiske valg for sitt eget datasenter, uten begrensningene som vanligvis følger med investeringer i IT-løsninger.

Andre aktører i markedet trenger datasenterløsninger som må være avhengig av den underliggende plattformen, og må også sørge for at kunden holder seg på samme plattform i fremtiden. Hos VMware er det en mer helhetlig tilnærming til datasenter, som innebærer en mer fleksibel og uavhengig tilnærming til infrastrukturen.

3 unike fordeler med en uavhengig partner
Etter min mening er det flere unike fordeler med VMwares løsninger i markedet.
Selvbestemmelsen og friheten som VMware kan tilby, som en uavhengig partner, utgjør en stor forskjell. Nedenfor har jeg listet opp det jeg mener er de tre viktigste fordelene.

 1. Individuell arkitektur. Der andre produsenter må tilpasse kunden til «boksen», har VMware den unike fordelen av å kunne samarbeide på tvers av mange forskjellige partnere. Dette betyr at IT-løsninger er tilpasset den enkelte kundes behov.
 2. Frihet og proaktivitet. I tillegg til at løsningene blir koblet til den enkelte kunde, gir det også en annen fordel når det gjelder fremtidige valg av infrastruktur. Mye kan skje på 3-5 år, hvor man tradisjonelt har måttet forlenge en dyr supportavtale eller investere i ny maskinvare. Ved ikke å være avhengig av den underliggende plattformen, kan du ta friere og mer proaktive valg for infrastrukturen din.
 3. Cloud-frihet. Kunder er forskjellige, og det samme er deres infrastruktur og fremtidige strategier. Infrastrukturer kan strikkes sammen av forskjellige løsninger innen våre tilbud for Datasenter, Services og Cloud-løsninger. VMware har en unik Cloud Management Platform som kan administrere Hybrid og Multi-Cloud på tvers, og gi en oversikt over sikkerhet, kostnader og mer for Azure, Amazon og Google Cloud.

 

Bygge videre på eksisterende ferdigheter

Jeg har brukt sommeren på å opparbeide meg litt erfaring med VMwares produkter på tvers av organisasjonen. Materialet er overveldende, og det er muligheter for å lese, høre podcasts, se webcasts og noe av det viktigste: bruke Hands-on Labs. Det har vært en reise å forstå utvalget av løsninger og jeg har fått mulighet til å se på infrastruktur med et helikopterperspektiv.

På møtene jeg har deltatt i, både mens jeg har jobbet på VMware og tidligere, har jeg ofte blitt møtt av en CTO med spørsmål om kompetansen for løsningen som tilbys, målt mot teamet som er ansvarlig for løsningen internt.

IT-bransjen har kommet til et nytt sted der siloer brytes ned og hvor samarbeid over landegrensene har potensial til å fremmes betydelig. Du har kanskje en tilnærming fra lagringsverdenen, men kunnskapen din kan brukes på tvers av alle siloer. Ferdighetene som kommer fra det tradisjonelle datasenteret må fortsatt brukes, men det er på tide å få nye verktøy og kunnskap i ryggsekken.

For eksempel, hvis du har vært vSphere-administrator, har du allerede stor kunnskap om vCenter og har ferdigheter i administrasjonen og verktøyene. Det unike forspranget du har fått når det gjelder virtualisering, er veldig anvendelig for den videre reisen i den digitale transformasjonen.

Hvis ferdighetene dine er i lagrings- eller nettverksverdenen, har du også god mulighet til å bygge videre på din eksisterende spisskompetanse og utvide den til en mer helhetlig kunnskap om datasenter.

HCI

Mitt fokusområde hos VMware er HCI. Det er et fokus jeg har valgt fordi det er der hele reisen starter, når vi snakker om digital transformasjon.

Når jeg snakker med kundene våre, kan jeg gjenkjenne utfordringene vi løser med VMware vSAN-plattformen som tilbyr enorm fleksibilitet og skalerbarhet, for å møte behovene til bedriften.

Du har kanskje hørt at vi allerede har mer enn 20 000 kunder som kjører vSAN. De har valgt plattformen fordi det er en naturlig utvidelse av sitt eksisterende miljø og forenkler infrastrukturen deres betydelig.

Det er mange businesscaser for bruk av vSAN, og her er noen få av dem:

 • VDI-infrastruktur
  • På grunn av den høye ytelsen til vSAN kjører det virtuelle skrivebordet hånd i hånd med vSAN-infrastrukturen.
 • Fjernkontorer (Remote and Branch Office – ROBO)
  • Det er mulig å styre filialene dine fra et sentralt team da du ikke trenger lokale ferdigheter for å styre løsningene dine.
 • Disaster Recovery
  • Få lavere kostnader for DR-strategien.
  • Administrer DR-oppsettet ditt sentralt via vSAN.
  • Kan kombineres med andre produkter som Site Recovery Manager og vSphere Replication

 

Jeg er glad for at jeg har satt i gang med denne transformasjonen av mine egne ferdigheter som jeg kan bruke til reisen til fremtidens datasenter – og jeg håper du vil være med.

Les mer her:

Hvis du vil lære mer kan du lese hva min britiske kollega Nick Cross har å si om den digitale transformasjonen: https://blogs.vmware.com/emea/en/2019/03/a-digital-foundation-is-key-to-driving-your-digital-transformation/

Husk også å besøke våre hands-on labs der du kan prøve våre teknologier kostnadsfritt og uforpliktende:

Lightning lab om vSAN:

https://my.vmware.com/en/web/vmware/evalcenter?p=vsan-hol-lightning-20

Du finner hele katalogen her:

https://labs.hol.vmware.com/HOL/catalogs/catalog/1212

 

 


Kategori SDDC

Tags:

Les også

Fant ingen relaterte innlegg

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy