Slik bruker du innovasjonsmusklene dine!

Publisert den 20/09/2019

Fire tips til ledere som ønsker rask forandring i bedriften.

Gjesteinnlegg av professor Feng Li, PhD, FBAM
Leder for teknologi og innovasjon ved Cass Business School.

 

Mange forretningsledere undervurderer omfanget og hastigheten til “digital disruption”. Innovasjon står på dagsordenen til alle organisasjoner, og selv om de fleste ikke har problemer med å utvikle strategier eller generere nye ideer, har de ofte problemer med gjennomføringen: å iverksette nye forretningsmodeller eller forvandle ideer om til forretningsresultater. 

Måten bedrifter tilpasser seg ny teknologi og omfavner forskjellige ideer er avgjørende for at de skal overleve. Hvordan de kan få til dette er grunnlaget for en rapport jeg nylig forfattet med VMware, som undersøker hvordan man løser problemet med å gjennomføre innovative ideer i et stadig mer digitalt landskap.  

Jeg har fire råd til forretningsledere som ønsker rask forandring:  

 

Innovasjon gjennom eksperiment 

Tradisjonelt sett har forretninger et lineært forhold mellom innovasjon og utførelse, og forventet resultat blir definert i begynnelsen. Det blir imidlertid stadig vanskeligere å forutsi hvilken vei forretningen kommer til å ta, så det er nesten umulig å fastlå med sikkerhet hva som kommer og ikke kommer til å være en suksess. 

Det er klart at bedriftene må kunne godkjenne en idé raskt, og justere strategiene etter hvert som det oppstår problemer. VMwares EMA Chief Technology Officer, Joe Baguley, kommenterer: “Vi må ha et solid rammeverk som tillater fleksibilitet, basert på kulturen, metodologien og teknologien til en organisasjon.” 

Organisasjoner må sørge for at strategiutvikling og -utføring er sammenflettet, basert på kontinuerlig overvåkning, regelmessig omdefinisjon av veien fremover og destinasjon, og stadig kurskorrigering. Hvis ikke kan det føre til at ideer blir foreldet før de blir gjennomført. 

 

Vær ikke alltid på jakt etter noe “nytt” 

Mange organisasjoner investerer mye tid og ressurser i å finne “nye” forretningsmodeller for at digital teknologi skal understøtte strategisk endring og innovasjon. Med disse er sjelden basert på enestående ideer. Ny teknologi sprenger stadig grensene for hva som er mulig, og potensialet til disse modellene blir ofte ikke realisert.

I stedet for burde forretninger fokusere på tilpasning, skalere det som allerede er på plass andre seder eller ganske enkelt fjerne gamle hindringer for å forandre seg. Det er også lurt å utforske en portefølje av forretningsmodeller, noe som gir organisasjoner muligheten til å utforske forskjellige muligheter. 

 

Støtte kulturelle endringer med teknologisk infrastruktur 

En helhetlig innovasjonsstrategi krever mer enn en endring i holdning og kultur. For at strategien skal være vellykket på lang sikt må forretningene sørge for at den iverksettes raskt og effektivt. 

Senior forretningsledere må ta strategisk ansvar for at den digitale infrastrukturen er klar og i stand til å skalere ressurser raskt på tvers av dagens enheter, programmer og skyer.  

Kultur gjør formelle regler til uskrevne regler, og det er disse uskrevne reglene som bestemmer atferd og leder de ansatte. Forsøk på å forandre kultur uten å forstå de underliggende antakelsene og ettervirkningene vil ikke lykkes.  

  

“Mind the gap” 

Mange forretninger innrømmer at de ikke er flinke til å forvandle nye ideer til forretningsresultater. For å sitere løst fra Kevin O’Connor fra det globale analyseselskapet IHS Markit: “innovasjon bør behandles som en muskel som trenger trening. Jo mer du bruker den, jo sterkere blir den.”  

I en verden preget av enestående vekst, vekslende sektorgrenser og ekspanderende økosystemer er mange forretninger avhengig av evnen til å forstå endring og reagere raskt for å overleve. De må kunne nyskape underveis uten å ha alle svarene på plass. 

Gode ideer gjør ikke dette av seg selv. Å være innovativ betyr å bygge og vedlikeholde kapasiteten til å utvikle disse ideene, på rett tidspunkt, samtidig som de strategiske planene tas opp igjen og oppdateres basert på den nyeste informasjonen.  


Kategori Nyheter

Tags: , , , ,

Les også

Publisert den 06/12/2019 av Marius

Hvorfor nettsky-leverandører er en kritisk kobling mellom innovasjon og faktisk utføring 

av Herve Renault, Senior Director, Head of Cloud Providers EMEA  Hvor ofte hører vi ikke om bedrifter som mislykkes fordi de ikke var innovative nok, eller fordi de sluttet å være innovative? Nokia og Kodak er gode eksempler. En gang var de giganter i markedene sine, nå er de bare skygger av sine tidligere jeg. Årsakene til at de og […]

2 minutt
Publisert den 04/10/2019 av Marius

Fem grunner til at skyen kan hjelpe IT-sjefer å gjennomføre innovasjon

Innovasjon er nøkkelen i business. Når foretak står overfor økte forventninger og utfordrende digitale konkurrenter, er de desperate etter innovasjon for å beskytte virksomhetene sine og legge til rette for fremtidig vekst. Men hvor ofte ser vi ikke at mange sliter med å sette innovasjonene sine ut i livet?   Av Richard Munro, direktør for […]

5 minutt
Publisert den 16/01/2019 av Marius

Utfordret norske IT-sjefer til å holde på norske verdier

Under et foredrag for toppledere i norsk IT-bransje oppfordret Silvija Seres til en mer kritisk holdning overfor den typiske Silicon Valley-tankegangen. Budskapet var klart: Utvikle tjenester for våre norske verdier. VMware Vtalks samlet i går et knippe toppledere innen norsk IT til et faglig treff på The Theif i Oslo. Der diskuterte de fellesnevnere og […]

2 minutt

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy