Dette kan være en grunnen til at noen sier opp jobben

Publisert den 30/09/2019

Har du opplevd å si fra om svakheter med programmene du bruker på jobben, bare for å oppleve at ingen bryr seg? Kanskje har du allerede gitt opp å si fra. Du er ikke alene.

3600 toppledere og medarbeidere over hele Europa har svart hvordan de bruker data og mobil på jobb i en stor undersøkelse. 200 av dem fra Norge og resultatet er nedslående: Det er størst sjanse for å bli ignorert når du etterlyser bedre digitale arbeidsverktøy her til lands, enn noe annet sted i Europa. Respondentene jobbet alle i bedrifter på over 500 ansatte.

De fleste arbeidsplasser har byttet ut skrivemaskinen med data. Ikke bli en av dem som tviholder på det gamle.

Det er til og med mulig at en god del blir så lei av jobben sin på grunn av dette at de velger å slutte, dersom de får jobbtilbud i en organisasjon med mer moderne arbeidsmetodikk.

Halvparten av respondentene sa dette er viktig når de søker jobb, og nesten 70 prosent sier deres mening, har lite å si for ledelsen, når det gjelder hvilke digitale verktøy de benytter. Det kan med andre ord være mange som går og irriterer seg på jobb og brenner med et ønske om mer effektive og fleksible måter å jobbe på, uten å få mulighet til dette.

Dette viser tallene fra Norge

  • 69,3 prosent nordmenn sier de er helt eller delvis enig i at deres innspill om hvilke digitale arbeidsverktøy de vil bruke på jobb har lite å si.
    • Syv prosent mer enn svenskene og over 26 prosent høyere enn Italia, landet med den laveste andelen.
  • Samtidig sier 56 prosent at de er helt eller delvis enig at fleksible arbeidsverktøy er et viktig kriterium når de søker jobb eller skal godta andre jobbtilbud.
    • Ti prosent høyere enn Sverige.
    • 63 prosent nordmenn sier arbeidsgiveren må legge bedre til rette for å ha de beste verktøyene for sine medarbeidere.
  • 48 prosent sier deres arbeidsgiver ikke gir dem mulighet til å jobbe like effektivt hjemmefra som på jobb.
  • Hovedgrunnene for den manglende imøtekommelsen oppgis å være mangelen på tid (37 prosent) og penger (47 prosent), men også forståelse for hva ansatte faktisk trenger (35 prosent).

 


Kategori Mobility

Tags: , , , , ,

Les også

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy