Sikkerhetsbrudd i Norge tar en hel uke å behandle

Publisert den 31/08/2019

Nesten ingen norske ledere føler seg komfortable med sin digitale sikkerhet og melder om dårlig beredskapsevne. Til tross for at mange har nærmere 30 forskjellige sikkerhetsløsninger i sine organisasjoner.

Norge har deltatt i en internasjonal undersøkelse gjennomført av Forbes og VMware som avdekker alarmerende funn om IT-sikkerheten i Europa. Her til lands svarer 27 prosent av norske ledere at det tar opp mot en uke å behandle et sikkerhetsproblem. Tilliten er rekordlav, der bare ti prosent av ledere og beslutningstakere sier de har god tillit til egen beredskapsevne dersom det oppstår et sikkerhetsproblem.

Undersøkelsen ble gjennomført av 650 ledende bedrifter i Europa, Midt-Østen og Afrika, der hele Skandinavia var med. Norge skiller seg ut med ha Europas mest misfornøyde ledere. Hele 80 prosent av dem mener sikkerhetsløsningen de beskytter seg selv med, er utdaterte i forhold til dagens trusselbilde.

Bare tidligere i år så vi et skrekkeksempel da Norsk Hydro ble angrepet av løsepengeviruset LockerGoga i mars. Ifølge Norsk Hydro resulterte angrepet i tap tilsvarende opp mot 350 millioner kroner. Bare måneder i forveien rammet viruset det franske selskapet Altran Technologies. De økonomiske tapene fra datakriminalitet har femdoblet seg siden 2013 ifølge data fra EU.

  • Det er akkurat dette som nå skjer innen IT-sikkerhet, der investeringene i tradisjonelle løsninger fortsetter å virke bittesmå i forhold til tapene man opplever etter et sikkerhetsbrudd, sier Angeliqua Ramming-Gaden, country manager i VMware Norge. 

40 prosent av norske ledere opplyser at de har en stor portfølje av 26 forskjellige sikkerhetsløsninger i sin bedrift. Løsepengeviruset LockerGoga brukte en bevisst taktikk for å unngå å bli oppdaget av sikkerhetsprogramvare. Det lå nemlig i dvale gjennom 100 omstarter før det aktiverte seg. Ifølge undersøkelsen fra Forbes Halvparten av norske ledere planlegger å investere mer i å detektere og identifisere trusler. 

 


Kategori Business

Tags: , , , , ,

Les også

Publisert den 19/10/2018 av Marius

Helse Nords toppmoderne datasenter gir pasienter lett tilgang til journalene

Nærmere en halv million innbyggere i Nord-Norge kan nå lese pasientjournalen sin på nett. Det kan de takke Helse Nords splitter nye programvaredefinerte datasenter for. Men det er bare toppen av isfjellet. Jobber som før tok flere uker har nå blitt redusert til drøye halvtimen for Helse Nord IKT. De leverer alt av digitale tjenester […]

2 minutt
Publisert den 07/12/2017 av blogsadmin

La de ansatte styre digitaliseringen

Ledelsen vet ikke alltid best. Medarbeidere bør få mer makt til å bestemme hvilke verktøy de selv vil bruke ifølge en ny undersøkelse fra Forbes Insight og VMware. Med stadig fler digitaliserte oppgaver vil det øke produktiviteten og inntjening for bedriftene. Det er en stor brist mellom hvordan ledelsen oppfatter suksessen til egne bedrifter og […]

2 minutt
Publisert den 13/06/2019 av Marius

Arrangerte gratis heldagsopplæring i Oslo

Nylig sendte VMware sin egen NSX-spesialist til Oslo for å tilby fagekspertise innen Virtual Cloud Network og hjelpe forskjellige IT-bedrifter få bedre forståelse for sikkerhet innen nettverkstrafikk. Visste du at VMware avholder flere helt åpne fagdager hvert år? Andreas Marqvardsen, ekspert på NSX tok turen til Felix Konferansesenter i Oslo før helgen for veilede IT-arbeidere […]

2 minutt

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy