Hvordan teknologi kan hjelpe oss med å løse noen av verdens største utfordringer 

Publisert den 09/08/2019

Teknologi spiller en viktig rolle både i utfordringene verden står overfor, og i løsningene på problemene. Vi i VMware tror at vi har et delt ansvar for å bruke teknologien til å utrette noe positivt for miljøet, samfunnet og den globale økonomien.  

Vi hadde nylig en meningsmåling blant Twitter-fellesskapet vårt om dette emnet, noe som ga oss innsikt fra 2000 respondenter i Europa, Midtøsten og Afrika. Nesten halvparten (45 prosent) mener at teknologi er en positiv drivkraft. Når de ble spurt om hvilke teknologier som har størst potensial for å forbedre livskvaliteten verden over, pekte 41 prosent på kunstig intelligens, 29 prosent på 5G og 22 prosent på tingenes internett (IoT). 

Jorda står overfor en hel haug med utfordringer, men vi kan ta en titt på tre som ble trukket frem i denne meningsmålingen, og hvordan teknologi kan bidra til å løse dem:   

God utdanning  

God utdanning er fundamentet for å skape bærekraftig utvikling og er et av FNs bærekraftige utviklingsmål. I tillegg til at tilgangen på god utdanning forbedrer livskvaliteten, kan det bidra til å gi folk verktøyene de trenger for å utvikle innovative løsninger på verdens største problemer. Dette er helt tydelig noe som appellerer til Twitter-fellesskapet vårt – over en tredjedel tror at innovasjoner innen teknologien og tilgang på bedre utstyr kan spille en viktig rolle for å gi flere tilgang til utdanning.  

Prince Sultan University, et ikke-kommersielt, privat universitet illustrerer dette godt. Gjennom Kong Salmans program Education for Employment (E4E) gir universitetet unge studenter ferdighetene og kunnskapen som gir dem sikre arbeidsplasser i det stadig økende teknologifokuserte arbeidsmarkedet i Saudi-Arabia. VMware er en viktig partner i E4E og leverer yrkesorienterte kursplaner for å utdanne VMware-sertifiserte konsulenter.

Sunne liv og god helse 

Teknologien forandrer måten helseomsorgen utføres på – hvordan informasjonen deles mellom teamene, hvordan forskningen gjennomføres, hvordan informasjonen visualiseres, og hvordan organisasjoner som leverer helsetjenester, samhandler med hverandre. Enten det er dataanalyse, robotikk eller kunstig intelligens, blir det stadig flere muligheter til å skape store forandringer i måten vi behandler pasienter og utvikler nye kurer på. Faktisk mener over halvparten av respondentene at helseomsorg er den sektoren med høyest potensial for å ta i bruk ny teknologi, noe som baner veien for neste generasjons omsorg og støtte.  

VMware samarbeider med mange kunder for å sette dem i stand til å gjøre noe positivt i helsesektoren. 

Et strålende eksempel er Medic Mobile i Afrika. De bruker enkle mobiltelefoner og VMware-løsninger for å levere apper som sporer sykdomsutbrudd, registrerer graviditeter og gir en kommunikasjonslinje fra store klinikker til avsidesliggende landsbyer. I Storbritannia har Royal College of Nursing samarbeidet med VMware om å bygge en digital plattform for å tilby opplæring, råd og støtte til neste generasjon av sykepleiere knyttet til landets nasjonale helsetjeneste. Ettersom bare halvparten av verdens befolkning får helsehjelpen de trenger, er det spennende å se hvordan teknologi kan bane veien for neste generasjons helseomsorg.  

Bærekraftig miljø 

Den tredje utfordringen dreier seg om et bærekraftig miljø og appellerer sterkt til Twitter-fellesskapet vårt – 75 prosent mener at teknologi kan løse klimaproblemene, bidra til utviklingen av grønne teknologier og lavere CO2-utslipp.  

VMware er markedsleder i programvare for servervirtualisering, og produktene våre gjør mye for å hjelpe kundene til å oppnå høyere nivåer av driftseffektivitet i datasentrene sine, noe som er en stor fordel for planeten fordi CO2-utslippene reduseres.  

Men bidraget vårt til et bærekraftig miljø må dreie seg om mer enn å hjelpe kunder. Vi jobber hardt for å være blant dem som gjør mest for et bærekraftig miljø i vår globale forretningspraksis og -drift. I 2018, for eksempel, ble vi en sertifisert karbonnøytral bedrift, to år før tidsmålet vi hadde satt oss. Vi fokuserer også på å slutte å bruke engangsplast på kontorene våre. I 2019 øker vi innsatsen for å stoppe kaste-kulturen gjennom kampanjen Endanger This Species (Utrydd denne arten) – over 8 millioner tonn plastikk kastes i havet hvert år, så innen 2050 kan det faktisk være mer plast enn fisk i havet 

Vi tror at teknologisektoren har en viktig rolle å spille for å løse verdens mest alvorlige problemer. Målet vårt er å skape en bedre fremtid – å gi mer tilbake enn vi tar – og å skape en mer innovativ, bærekraftig og rettferdig verden. 

Les mer om Global Impact-aktivitetene våre her. 


Kategori Nyheter

Tags: , , , , , , ,

Les også

Publisert den 02/08/2019 av Marius

Det neste stadiet av et partnerskap i vekst – VMware på Google Cloud Next 2019

Google Cloud Next 2019 er et av verdens viktigste arrangementer for utviklingen innen cloud. Derfor er dette den perfekte anledningen til å kunngjøre betydelige utvidelser i partnerskapet vårt med Google, som dekker alt fra sluttbrukerbehandling til offentlig cloud.  Vi har samarbeidet med Google lenge, helt fra den gangen vi jobbet med sikkerhet og administrering av […]

2 minutt
Publisert den 09/07/2019 av blogadmin

Innovativ adopsjon av VMware-teknologi i forbindelse med OL

Av Rasmus Holtet Rüsz, Snr. Director Systems Engineering, Japan, VMware K.K. Da jeg ble ansatt i VMware som en av de første i Danmark i 2005, var jeg ikke klar over hvilken reise som ventet meg både rent menneskelig så vel som faglig. Min inngang til VMware, som fremdeles var en «startup», var stillingen som […]

5 minutt
Publisert den 13/01/2020 av Marius

Å sette kunder fremst i et strategisk partnerskap – IBM og VMware

For å sitere den berømte poeten John Donne: «Intet menneske er en øy» – det samme kan sies om teknologiselskaper. Kravene i den digitale tidsalderen er for vidtrekkende, og kundenes krav for varierte, til at en enkelt leverandør kan dekke alle behovene alene.   Derfor er det viktig at vi samarbeider med forretninger som tenker på […]

2 minutt

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy