Innovativ adopsjon av VMware-teknologi i forbindelse med OL

Publisert den 09/07/2019

Av Rasmus Holtet Rüsz, Snr. Director Systems Engineering, Japan, VMware K.K.

Da jeg ble ansatt i VMware som en av de første i Danmark i 2005, var jeg ikke klar over hvilken reise som ventet meg både rent menneskelig så vel som faglig. Min inngang til VMware, som fremdeles var en «startup», var stillingen som Systems Engineer. Teknologi kombinert med ledelse samt muligheten til å tiltre stillingen som Systems Engineer Manager etter kort tid i VMware ga både mening og motivasjon. Først i Norden og et bredt fundert teknologisyn på både kunder og partnere. Deretter i en mer spesialisertrolle som teknisk ansvarlig for våre nettverk og sikkerhetstiltak i Nord-Europa, og til slutt å ha ansvaret for etablering av et løsningsorientert arkitektteam med ansvar i hele Europa og SDDC-porteføljen (Software-Defined Data Center) vår, sikkerhet samt forretningsstrategi og organisasjonsforandring.

2018 ble på mange områder et år som for alltid vil skinne klart for oss som familie og meg som person. Karrieremessig fikk jeg muligheten til å søke til Japan og jobbe for VMware som Senior Director Systems Engineering med fokus på stort sett alle aspekter av løsninger og ledelse i form av VMware sin tilstedeværelse på det japanske markedet og den asiatiske regionen. Jeg har vært i min nye stilling i snart et halvt år, og læringskurven har vært bratt og ytterst givende. Det er virkelig en stor opplevelse – nye mennesker, ny kultur, og ikke minst nye ansvarsområder for en organisasjon hvor alle mine dyktige kolleger er japanske.

Både hva angår virksomhet- og organisasjonskultur samt adopsjon av teknologi, er det andre dynamikker, tradisjoner og inntrykk som bestemt har gitt grobunn til mange tanker og et antall initiativer til hvordan de nordiske landene kan finne inspirasjon hos Japan og tilsvarende for Japan å hente inspirasjon i utlandet.

Nå som Japan ser mot et OL i 2020 er de innovative kreftene satt på høygir, og utviklingen og adopsjonen av teknologi er intet mindre enn fantastisk. Som det største byområdet i verden med totalt 38 millioner innbyggere kunne det allerede nå høres ut som en uoverkommelig logistisk oppgave å sørge for transport og sikkerhet til ikke bare Tokyos innbyggere, men også de mange tusentalls tilreisende atleter og i tillegg de hundretusenvis av tilskuere som kommer til Tokyos flyplasser om ett års tid. Væpnet med nytenkende teknologier og smarte løsninger har Tokyo på vanlig japansk vis forberedt seg svært godt. Jeg har valgt ganske kort å skrive om fire av teknologiene som for tiden blir implementert i Japan for å imøtekomme OL, men som i like stor grad vil skape verdi i det japanske samfunnet i årene etter OL.

EUC (End User Computing)

OL i 2020 har allerede medført en stor økning i implementeringer på EUC-området i Japan. I en allerede tett befolket bysone forventes det at infrastrukturen vil bli voldsomt belastet, og forsinkelser i transporten vil bli så alvorlige at ansatte vil ha store vanskeligheter med å komme frem til arbeidsplassene. Ved hjelp av implementeringer av den digitale arbeidsplassen, nærmere betegnet som EUC (End User Computing), kan bedriftene bedre og tryggere tilby hjemmearbeidsplasser og dermed effektivisere og sikre virksomheten. VMware samarbeider for eksempel med Toshima-KU, som er en offentlig instans. Toshima-KU så raskt mulighetene i en VDI-løsning fra VMware med 40.000 datamaskiner i et virtuelt miljø, hvor nettverket er mikrosegmentert og sikret for å forhindre målrettede angrep, men også effektiviserer arbeidsstyrken markant. Les eventuelt nedenstående kundehistorie for mer informasjon:

https://www.vmware.com/jp/company/customers.html#

 Smart City med 5G

For å optimere fanopplevelsen til OL blir det implementert 5G-nettverk i byen. Et av de viktigste fokuspunktene ved å gjøre Tokyp til en 5G smart city er sikkerheten. Det vil for eksempel brukes ansiktsgjenkjenning til stadiumadgang og sikkerhet.

Med 5G-nettverket kan fans har mulighet til å holde kontakten med hverandre, men også med omverden ved å optimere oppdateringene fra OL direkte fra Tokyo. Det vil være et imponerende oppsett som tilbyr 360 graders video, 8K video til smarttelefoner og VR-briller for å gi en bedre opplevelse som fjerntilskuer i OL i 2020. Les mer om 5G her:

https://www.vmware.com/radius/five-ways-5g-will-change-our-lives/

Smart City med IoT

En annen del av Smart City-initiativet er flere sensorer og IoT-enheter som vil koble byen sammen. IoT er fremdeles i en kreavtiv fase, hvor det kun er fantasien som setter grenser for hvilke data som kan innsamles og hva som kan optimeres.

Mens IoT tilbyr mange innovative muligheter via innsamling av data og optimalisering av ressurser, kommer teknologien samtidig med en forhøyet sikkerhetsrisiko. Japan har varslet at de vil hacke forbrukernes IoT-enheter for å se om passordene deres er sikre og for å unngå en gjentakelse av den skadelige programvaren «Olympic Destroyer», som var i omløp under vinter-OL i Pyeongchang i Sør-Korea i fjor. Det snakkes om at myndighetene vil sjekke over 200 millioner enheter, og at man vil starte med rutere og kameraer.

Bransjene vil støte på flere utfordringer når de skal implementere IoT, hvorav enhetsbehandling og sikkerhet vil være noen av de største problemene.

VMware fokuserer på en lang rekke muligheter for teknologisk innovasjon og smarte byer, og fokuserer derfor sterkt på sikkerheten og administrasjonen rundt IoT-enheter. VMware Pulse IoT Center er en plattform som er utviklet til å hjelpe med å onboarde, implementere, administrere og sikre alle IoT-enheter på nettverket. Les mer om IoT her:

https://www.vmware.com/solutions/edge-internet-of-things.html

VMware Cloud on AWS

Japan har en av verdens største samfunnsøkonomier og er på listen over verdens mest innovative land ifølge Bloomberg. De er samtidig en av de ledende nasjonene innen blant annet teknologi.

Med den undersjøiske kabelen som forbinder Japan med resten av Asia og Nord-Amerika har Japan unike muligheter for skytilbud, hvor interessen rundt VMware på AWS er stor. I november 2018 ble det annonsert av VMware Cloud on AWS var tilgjengelig for Tokyo-regionen.

Både den private og offentlige sektoren bruker OL som en teknologisk løftestand i et svært variert servicetilbud, og det er samtidig viktig å understreke at VMwares partner økosystem er og blir helt sentralt i utrullingen av et stort antall tjenester basert på Private-, Public-, og Hybrid Cloud-tjenester. Det gjelder både før, under og etter OL.

Et godt eksempel på den digitale utviklingen er tilgangen til og bruk av tjenester fra forskjellige skytilbydere. For å understøtte Tokyo OL 2020 som en av de største transportoperatørene i Japan, jobber det aktuelle selskapet målrettet med digital transformasjon for å optimere kundeopplevelsen. Overgang til SaaS er essensielt for bedre passasjerlogistikk, billettkjøp på nett, boardingsystem m.m. – alt sammen oppgaver som i en årrekke har vært forbeholdt stormaskiner. For å gjøre det lettere å utnytte Private- og Public Cloud, bruker man IT-tjenester, DB-integrasjon og utvidet API-basert infrastruktur både på IBM Cloud samt VMware on AWS. SDDC og Hybric Cloud er helt sentrale for å understøtte selskapets digitale plattform samt tilby kundene den best mulige opplevelsen under OL i 2020 samt å sikre de ansattes tilgang til deres virtuelle arbeidsplass, uansett hvor de befinner seg, med sikker tilgang til data og programmer.

Hvis du vil vite mer om VMware on AWS, så kan du delta i en av følgende webcaster.

11. juli: Introduksjon til VMware Cloud on AWS

16. juli: VMware Cloud on AWS teknisk dypdykk

OL er uten tvil et ambisiøst vertskap for alle land. I år jobber Japan teknologimessig på å øke standarden høyere enn noensinne. En prestasjon som denne, som er en gullmedalje i innovasjon verdig, bør ikke oversees av oss i Norden; la oss bli inspirert, høste fruktene av deres innovative adopsjon sammen med dem og satse på samme ambisjonsnvå som Japan.


Kategori Nyheter

Tags: , , , , ,

Les også

Publisert den 25/07/2018 av Marius

VMware og Telia forvandler mobilnettet med virtualisering og skytjenester

Mobil og trådløs teknologi har gjennomgått flere generasjonsskifter de siste tiårene. Neste oppdatering heter 5G og er mer enn bare et nytt tall. Det blir et betydelig fremskritt med helt nye muligheter for forbrukere og bedrifter. Med bedre kapasitet, sikkerhet og nye lagringsalternativer, vil 5G etablere en bedre digital grunnmur for trådløs teknologi. Den vil […]

2 minutt
Publisert den 14/08/2018 av Marius

PRESSEMELDING: VMware skyter fart i 5G-utviklingen med oppkjøp av Dell EMC Service Assurance Suite

VMware vil levere service-sikring til teleskaper når de tar i bruk sine nye verktøy til det eksisterende mobilnettet og fremtidige 5G-nettet. OSLO, Norge, 14. august – VMware, Inc. (NYSE: VMW) kunngjør i dag avtalen om anskaffelse av teknologien og staben bak Dell EMC Service Assurance Suite. Inkludert programvare innen nettverkshelse, ytelsesovervåking og kjerneårsaksanalyse for teleselskaper […]

2 minutt
Publisert den 08/11/2018 av Marius

PRESSEMELDING: VMware og Amazon Web Services med globalt løft til VMware Cloud

VMware Cloud on AWS kommer til flere datasentere i Europa og USA i Q4 Gir bedre muligheter for krisegjennoppretting, migrering av skytjenester, skybaserte virtuelle maskiner og kundestøtte innenfra tjenestene BARCELONA, Spania – 7. november 2018 – I dag under Vmworld Europa 2018 kunngjorde VMware (NYSE: VMW) sterkere ekspandering av VMware Cloud on AWS i Europa […]

2 minutt

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy