Alt du kan om datasikkerhet er sannsynligvis feil

Publisert den 09/07/2019

Sikkerhetstruslene øker og det er bare et spørsmål om tid før bedriften din blir angrepet. Likevel bruker vi mer penger enn noensinne på sikkerhet. Hvordan er det mulig?

Denne situasjonen beskriver sjefen i VMware, Pat Gelsinger, som fundamentalt feil. Han peker på at sikkerheten alltid henger etter når stadig større deler av livene våre kommer på nettet.

Den tradisjonelle tilnærmingen er en brannmur. En barriere på ytterpunktet til bedriften som avverger innkommende trusler. Dessverre er det ikke noen ytre grense i dagens verden med flere skytjenester og systemer som benyttes om hverandre. I en tid der kriminelle bruker maskinlæring for å automatisk identifisere svakheter, er det vanskeligere enn noensinne å sikre driften.

Tre steg mot å endre sikkerheten

Gelsinger har skissert ut tre store endringer som må til for å overvinne denne utfordringer.

Nummer en: Først må vi slutte å bare tenke på å reagere til å heller forebygge. Den største trusselen innen sikkerhet er det enorme fokuset på trusler. Når man bare blokkerer det som kommer utenfra, er alt vi gjør å reagere. Ifølge en VMware-analyse bruker næringslivet i dag 80 prosent av budsjettet på reaktive tiltak. Hvis organisasjoner heller investerer i forebygging, kan de fjerne mange av de enkle tilgangspunktene som kriminelle ser etter.

Nummer to: Det er på høy tid å konsentrere seg om applikasjoner og ikke maskinvare. De er grunnen til at vi ikke har noen edge i dag, fordi de består av forskjellige deler som skilles fra hverandre avhengig av hvilket miljø de benyttes i. Hvorfor skal en trussel rette seg inn mot et sikret datasenter, hvis den heller kan finne en bakvei inn via nettleserdelen av applikasjonen?

Nummer tre: Det er på tide å gjøre sikkerheten integrert. Altfor ofte er sikkerhet bare en ettertanke – “vi bygde dette så det er best vi også sikrer det”. Alt som kommer i tillegg er dømt til å være separat og kan fort miste kontakten med det som skal forsvares. I

Kompleksitet er en trussel mot din egen sikkerhet. Det finnes eksempler på store banker som har en liten håndfull leverandører av nettverk, lagring og servere, men deretter har hele 250 forskjellige leverandører av sikkerhetsløsninger. Hvordan kan de holde alle disse oppdaterte og riktig integrert? Alt som trenger er at ett system faller utenfor, og deretter blir veien inn lett.

Om man heller bygger noe inn fra starten av, kan ikke sikkerheten slås av uten at man deaktiverer hele applikasjonen. Begge to oppdateres samtidig. Sikkerheten blir dermed en del av systemet og tjenestene som utgjør hele applikasjonen. Gelsinger kaller dette for skytjenestenes brannmur og oppsummerer at veien fremover mot en sikrere fremtid er via en programvaredefinert, tilpasningsdyktig, maskinlærende infrastruktur med innebygget sikkerhet som standard.

Se Pat Gelsinger forklare fremtidens visjon for sikkerhet i VMware under sikkerhetskonferansen RSA tidligere i år:


Kategori SDDC

Tags: , , , , ,

Les også

Publisert den 06/11/2019 av Marius

VMworld 2019 Europa dag én oppsummering

Vi har hatt en fantastisk start i Barcelona! Det har vært noen travle dager med over 13.000 registrerte deltakere. Dette skjedde under åpningsdagen: Dag én understreket VMwares visjon om en programvarebasert arkitektur som tilgjengeliggjør en hvilken som helst app, i en hvilken som helst sky, på en hvilken som helst enhet, ved å introdusere nye […]

3 minutt
Publisert den 19/10/2018 av Marius

Helse Nords toppmoderne datasenter gir pasienter lett tilgang til journalene

Nærmere en halv million innbyggere i Nord-Norge kan nå lese pasientjournalen sin på nett. Det kan de takke Helse Nords splitter nye programvaredefinerte datasenter for. Men det er bare toppen av isfjellet. Jobber som før tok flere uker har nå blitt redusert til drøye halvtimen for Helse Nord IKT. De leverer alt av digitale tjenester […]

2 minutt
Publisert den 20/09/2019 av Marius

Transformer maskinvaren din med programvare

Vi vet at mange av kundene våre er strategiske partnere med Cisco, i tillegg til VMware. I mange år har kundene våre fortalt oss at de vil bruke begge teknologiene – sammen. Og det kan de.    Det er ingen hemmelighet at nettverk yter bedre når maskinvaren og programvaren fungerer sammen. Vi foreslår ikke at […]

2 minutt

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy