Arrangerte gratis heldagsopplæring i Oslo

Publisert den 13/06/2019

Nylig sendte VMware sin egen NSX-spesialist til Oslo for å tilby fagekspertise innen Virtual Cloud Network og hjelpe forskjellige IT-bedrifter få bedre forståelse for sikkerhet innen nettverkstrafikk.

Visste du at VMware avholder flere helt åpne fagdager hvert år? Andreas Marqvardsen, ekspert på NSX tok turen til Felix Konferansesenter i Oslo før helgen for veilede IT-arbeidere fra alle mulige bedrifter som trengte litt oppdatering.

  • Du kan nesten ikke gå rundt og si du er god på VMware lenger, siden det har blitt så stort. Nettverkssikkerhet er hovedfokuset i dag. Og når det gjelder å kontrollere hvor trafikken kommer fra, er NSX helt unikt, åpnet Marqvardsen.

Selv har han jobbet i VMware som senior NSX systemingeniør siden 2015 og har tidligere bakgrunn fra Atea og Dell. Under fagdagen fikk de oppmøtte innføring i hvordan NSX blant annet kan spore applikasjoner som har droppet brannmur og enkelt diagnostisere hvorfor de slutter å virke.

Følg VMware Norge på Facebook for informasjon om neste fagdager

NSX står for “Network Virtualization and Security Software” og er et bransjeledende verktøy som blant annet muliggjør mikrosegmentering av applikasjoner for økt sikkerhet og automatiserer en rekke viktige oppgaver. En av disse er for eksempel en mekanisme for å lage sikkerhetsgrupper og logger for applikasjoner. Når man vet hva en applikasjon får lov til og ikke får lov til, blir det dermed lettere å unngå at de oppfører seg uventet, som for eksempel et virus ville ha gjort. En av de fremmøtte var teamleder Dag Atle Nettum fra Innit i Hamar.

  • Vi skal utvide fra ett til to datasentere i løpet av sommeren. En av de tingene vi lærte om i dag er at multisite er mulig. Det vil si å å ha to datasentere og flytte data mellom de to helt automatisert gjør at vi klarer å gjøre ting mer strømlinjeformet, sier Nettum.

 

 


Kategori Nyheter

Tags: , , , , ,

Les også

Publisert den 21/05/2019 av Marius

Digital omstilling baner vei for bedre samhandling mellom kunder i CaixaBank

Digital omstilling er et stadig viktigere emne i alle bransjer og bankbransjen er intet unntak. CaixaBank er den ledende bankvirksomheten i Spania, med over 16 millioner kunder og ansett som en av de mest innovative i verden. Med en dekningsgrad på 32 % har banken den største digitale kundebasen i landet. For tiden samhandler 6,1 millioner […]

2 minutt
Publisert den 19/10/2018 av Marius

Helse Nords toppmoderne datasenter gir pasienter lett tilgang til journalene

Nærmere en halv million innbyggere i Nord-Norge kan nå lese pasientjournalen sin på nett. Det kan de takke Helse Nords splitter nye programvaredefinerte datasenter for. Men det er bare toppen av isfjellet. Jobber som før tok flere uker har nå blitt redusert til drøye halvtimen for Helse Nord IKT. De leverer alt av digitale tjenester […]

2 minutt
Publisert den 09/07/2019 av Marius

Alt du kan om datasikkerhet er sannsynligvis feil

Sikkerhetstruslene øker og det er bare et spørsmål om tid før bedriften din blir angrepet. Likevel bruker vi mer penger enn noensinne på sikkerhet. Hvordan er det mulig? Denne situasjonen beskriver sjefen i VMware, Pat Gelsinger, som fundamentalt feil. Han peker på at sikkerheten alltid henger etter når stadig større deler av livene våre kommer […]

2 minutt

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy