Slik gjør enklere innlogging helsetjenestene i Levanger bedre

Publisert den 16/04/2019

I Levanger og Verdal opplevde helsemedarbeidere så stor frustrasjon med datasystemene at IT-avdelingen deres mottok 50 klager i måneden. Slik løste de problemet i samarbeid med VMware.

Selv i små kommuner er gode IT-systemer avgjørende. Da IT-avdelingen på 13 medarbeidere begynte å motta 50 klager i måneden, skjønte de at noe måtte gjøres. Dermed startet de arbeidet med å bytte ut sine 20 år gamle systemer, med VMware Horizon.

  • Hvis en institusjon ikke klarer å få tilgang til pasientjournalene, får man ikke logget bruk av medisin eller undersøkt hvilke medisiner en pasient trenger. Dette ledet til syvende og sist til at pasienter ikke fikk den hjelpen de hadde krav på, forklarer Kristian Styrvoll, IT-sjef i Levanger Kommune.

I Verdal og Levanger var det omlag 1800 ansatte innen helsesektoren, som omfatter sykehus, hjemmehjelp, barnevern, klinikker og andre institusjoner.

Datasystemene disse bruker for å blant annet få tilgang til pasientjournaler, er basert på VMware vSphere, bestående av ti hoster med 1,5TB minne, fordelt på totalt 220 servere. I de to kommunene behandler de nå over 200 terrabyte med data.

Før måtte de ansatte logge på systemet via et lukket nett. Nå leveres alle applikasjonene de har bruk for gjennom nettleseren takket være VMware Horizon. Da arbeidet med å implementere startet, fikk medarbeiderne mye innflytelse på valget av løsningen.

  • Allerede har mennesker begynt å ta med seg nettbrett på jobb, der de logger inn på applikasjonene i farta. Det betyr at de ikke lenger
    trenger å returnere til kontorpulten for å gjøre jobben sin, forklarer Styrvoll

Etter at de begynte med løsningene fra VMware sank antallet klager fra 50 til rundt tre i måneden. Ansatte ble mer mobile og fornøyde, og kunne bruke mer tid på pasientene enn datamaskinen.

For å lese mer om hvordan Levanger og Verdal kommune forbedret sine digitale helsejtenester med VMware, les hele kundestudien til VMware her.


Kategori Virtualization

Tags: , , , ,

Les også

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy