Skyen er ikke alt: Ikke undervurder kraften til Edge

Publisert den 28/03/2019

Norsk næringsliv flytter i økende grad over til skyen. Men glem ikke sluttpunktene i den digitale morgendagen, fortalte Joe Baguley under Vforum i Oslo denne uken.

Årets største norske begivenhet for alt innen skytjenester og virtualisering, VMware vForum, ble denne uken avholdt på Radisson Blu Plaza i Oslo. Ledende organisasjoner fra den norske IT-bransjen møtte opp og hørte på foredraget til Joe Baguley, CTO for VMware EMEA, som denne gangen hadde tatt turen til Norge.

  • Jeg kan ikke ha ett foredrag uten å nevne kunstig intelligens i disse dager, da tar de CTO-skiltet fra meg, spøkte Joe med forsamlingen.

I dag leverer VMware en av verdens største skytjenester til bedriftsmarkedet og verktøy som gjør jobben med ulike skytjenester lettere enn noensinne for næringslivet. Baguley var tydelig på at de såkalte sluttpunktene, eller såkalt edge, vil bli en vesentlig prioritet i tiden fremover.

  • Vi kan ikke vente på at all dataen vår skal sendes til en sentral beliggenhet for behandling, før den sendes tilbake til oss. Derfor må vi ha datakraften tilgjengelig ved sluttpunktene, om det er i politihelikopteret, på sykehuset eller i bilen. Selv om jeg ikke kan røpe hva vi jobber med, tror jeg vi kommer til å se en stor utvikling innen edge over de neste årene.

De siste årene har vi sett kunstig intelligens bli brukt til stadig flere oppgaver innen datasentre og tjenester. Ifølge Baguley er ikke dette nødvendigvis ny teknologi. Det er derimot datakraften og regnekapasiteten som har blitt vesentlig sterkere, som nå legger til rette for at kunstig intelligens kan oppnå mer avanserte oppgaver enn noensinne. Udo Würtz, sjefsevangelist for datasentervirksomheten i Fujitsu, holdt også foredrag om hvordan man nettopp skal bruke denne teknologien for å miniminere risiko.

Vforum er et innholdsrikt arrangement som skjer omtrent på samme tid hvert år. Arbeidet til viktige norske organisasjoner som Helse Nord og Flyktningehjelpen var blant temaene som ble presentert under årets begivenhet. VMware legger gir disse organisasjonene den operasjonelle effektviteten de trenger for å drive innovasjon på tvers av datasentre og skytjenester.

Angeliqua Ramming-Gaden, country manager i VMware åpnet vForum den 26. mars i Oslo.

Kategori Business

Tags: , ,

Les også

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy