Utfordret norske IT-sjefer til å holde på norske verdier

Publisert den 16/01/2019
DISCLAIMER: Denne artikkelen er eldre enn ett år, og kan ikke være oppdatert med nyere hendelser eller nylig tilgjengelig informasjon.

Under et foredrag for toppledere i norsk IT-bransje oppfordret Silvija Seres til en mer kritisk holdning overfor den typiske Silicon Valley-tankegangen. Budskapet var klart: Utvikle tjenester for våre norske verdier.

VMware Vtalks samlet i går et knippe toppledere innen norsk IT til et faglig treff på The Theif i Oslo. Der diskuterte de fellesnevnere og målsetninger for digitale tjenester i Norge innen alt fra helse til logistikk og digitale tjenester for kommuner og fylker. Teknologiinvestoren Silvija Seres holdt foredrag om hvilke fordeler man snakker for lite om i Norge.

  • Jeg ser altfor mange som drar til Silicon Valley og er der i tre uker. Så kommer de tilbake og er helt frelst. I teknologibransjen går det tog hele tiden. Vi må velge det toget som passer for oss, ikke det som passer for Silicon Valley eller Kina.

Selv sitter hun i styret for blant annet NRK, Nordea, Simula og andre toneangivende selskaper. Silvija pekte blant annet ut at Norge har god kvalitet på offentlig data og har god utvikling av chips for IOT. Hun utfordrer bransjen til å forberede seg bedre på disrupsjon.

Se Silvijas foredrag fra Ted talk i Oslo.

  • «Raskere, bedre, billigere, er ofte det som ligger til grunn for å ta i bruk nye løsninger og strategier. Og det gjelder fortsatt, men det er mer enn bare det. Det kommer forretningsdisrupsjoner etter hvert. Nokia tjente best på den gamle forretningsmodellen, men så kom iPhone. Forbrukerne ville ha noe annet, sier Seres.

Senest i går skrev Computerworld at Nokia nedbemanner 350 årsverk.

Torgeir Waterhouse i IKT Norge og Vegard Jørgensen i Helse Nord IKT.

 

Mye av den teknologiske utviklingen skjer innen landets helsetjenester. Ifølge Seres flytter nå mange av investorene i USA sine penger over fra utvikling av kunstig intelligens, til helsetjenester som nå utnytter den kunstige intelligensen.

I Nord-Norge har Vegard Jørgensen de siste årene jobbet med å oppgradere de digitale tjenestene til Helse Nord og ser nå en demokratisering av disse som en viktig drivkraft:

  • Vi hadde et ønske om å flytte eierskapet av pasientjournalen fra  legen til pasienten. Det har vi nå gjort ved at de selv kan logge inn og få tilgang til journalen sin på Helsenorge. Men kompetansen vi sitter på er ferskvare. Derfor utdanner vi mange internt i Helse Nord og håper på at de blir værende hos oss, sier Jørgensen.

VMware Norge ser frem til å arrangere flere Vtalks-møter fremover.


Kategori Business

Tags: , , , , , ,

Les også

Publisert den 09/05/2019 av Marius

Podcast: Bli bedre kjent med «Det største selskapet altfor få vet om»

Hvordan kan en så sosial dame som Angeliqua Ramming-Gaden velge å jobbe i et så nerdete firma som VMware? Hør hva hun svarte her, Angeliqua Ramming-Gaden fra VMware i Norge var nylig gjest i podcasten Lørn til Silvilja Seres. En av Norges største podcaster om teknologi. Ønsker du å lære mer om virtualisering og høre det […]

1 minutt
Publisert den 19/10/2018 av Marius

Helse Nords toppmoderne datasenter gir pasienter lett tilgang til journalene

Nærmere en halv million innbyggere i Nord-Norge kan nå lese pasientjournalen sin på nett. Det kan de takke Helse Nords splitter nye programvaredefinerte datasenter for. Men det er bare toppen av isfjellet. Jobber som før tok flere uker har nå blitt redusert til drøye halvtimen for Helse Nord IKT. De leverer alt av digitale tjenester […]

2 minutt
Publisert den 20/09/2019 av Marius

Slik bruker du innovasjonsmusklene dine!

Fire tips til ledere som ønsker rask forandring i bedriften. Gjesteinnlegg av professor Feng Li, PhD, FBAM Leder for teknologi og innovasjon ved Cass Business School.   Mange forretningsledere undervurderer omfanget og hastigheten til «digital disruption». Innovasjon står på dagsordenen til alle organisasjoner, og selv om de fleste ikke har problemer med å utvikle strategier eller generere nye ideer, […]

3 minutt

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy