Helse Nords toppmoderne datasenter gir pasienter lett tilgang til journalene

Publisert den 19/10/2018
DISCLAIMER: Denne artikkelen er eldre enn ett år, og kan ikke være oppdatert med nyere hendelser eller nylig tilgjengelig informasjon.

Nærmere en halv million innbyggere i Nord-Norge kan nå lese pasientjournalen sin på nett. Det kan de takke Helse Nords splitter nye programvaredefinerte datasenter for. Men det er bare toppen av isfjellet.

Jobber som før tok flere uker har nå blitt redusert til drøye halvtimen for Helse Nord IKT. De leverer alt av digitale tjenester til de 11 forskjellige sykehusene og tre sykehusapoteker i Nord Norge og Svalbard. Geografisk sett er Helse Nord det største helseforetaket i landet.Deres digitale arbeid er nå publisert i en ny kundestudie av VMware.

Les hele den offisielle kundestudien om Helse Nord her

  • Vi ser nå av og til pasienter på sykesengen som leser sin egen journal på mobilen. Når legen returnerer til dem dagen etterpå, har de lest alle notatene hans, undersøkt sin egen diagnose og behandling, og er mye bedre informert, sier Vegard Jørgensen, seniorrådgiver i Helse Nord IKT.
Foto: Øystein Eugene Hermstad

Viktige applikasjoner og data

Helse Nords datasentere får alt det digitale til å gå rundt. Omlag 480.000 innbyggere benytter seg av deres tjenester. Alle pasientjournalene deres ligger i den nye infrastrukturen.

I tillegg kjører den nye infrastrukturen alle applikasjonene som 19.000 ansatte benytter seg av i sitt daglige arbeid. Blant annet epost, skiftplanlegging, ansattportal, regnskapssystemer og mer. Jørgensen anslår at de drifter mellom 800 og 1000 forskjellige tjenester tilsammen.

  • Sikkerhet har vært en del av planen siden dag én. Pasientdataen er nå trygg, sikker og samsvarer med nåværende reguleringer. Vi er nå en av de første i landet som lar pasienter få lett tilgang til egen helsedata gjennom en offentlig nettside.

Klar for neste steg

Ved å ta i bruk VMwares løsninger for å etablere et såkalt programvaredefinert datasenter.  Før i tiden var det å bygge ut datasentere og levere slike tjenester noe som kunne ta flere uker. Tidligere var Helse Nords infrastruktur delt inn i den gammeldagse trelagsmodellen: nettverking, lagring og databehandling.

Les flere kundestudier fra VMware her

Teknologi blir stadig viktigere innen helse. Snart vil den strekke seg langt utover det man kan se på skjermen. Såkalt IOT-teknologi lar viktige apparater kobles til nettet, hvor den kan overvåkes intelligent. Dette er en ny form for teknologi som vil få en drastisk økning i årene fremover.

  • Vi har allerede hjertemonitorer som rapporterer pasientenes hjerterytme rett inn i vår digitale infrastruktur. Vi ser at IOT med sensorer har et stort potensial og snakker allerede med ledende leverandører av dette. Men IOT vil også kreve mye ekstra kapasitet fra våre datasentere. Derfor er det fint å vite at vår nye digitale infrastruktur er klar for å møte framtiden, sier Jørgensen.

 


Kategori Nyheter

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Les også

Publisert den 09/07/2019 av blogadmin

Innovativ adopsjon av VMware-teknologi i forbindelse med OL

Av Rasmus Holtet Rüsz, Snr. Director Systems Engineering, Japan, VMware K.K. Da jeg ble ansatt i VMware som en av de første i Danmark i 2005, var jeg ikke klar over hvilken reise som ventet meg både rent menneskelig så vel som faglig. Min inngang til VMware, som fremdeles var en «startup», var stillingen som […]

5 minutt
Publisert den 02/06/2017 av blogsadmin

En programvaredrevet fremtid i skyen – VMware Solution Summit i Oslo

Nå handler det om en ny tilnærming til IT – Hva er de siste trendene innen forretningsmobilitet og sky-løsninger, og hvordan funker det i praksis? Hvem legger premissene – og hvem setter kravene for IT sin rolle i fremtiden? Onsdag 7. juni har VMware satt digital transformasjon, modernisering av datasenteret og sikkerhet i virtualiserte miljøer […]

1 minutt
Publisert den 20/09/2019 av Marius

Transformer maskinvaren din med programvare

Vi vet at mange av kundene våre er strategiske partnere med Cisco, i tillegg til VMware. I mange år har kundene våre fortalt oss at de vil bruke begge teknologiene – sammen. Og det kan de.    Det er ingen hemmelighet at nettverk yter bedre når maskinvaren og programvaren fungerer sammen. Vi foreslår ikke at […]

2 minutt

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy