PRESSEMELDING: VMware etablerer ny forskningsenhet for kvinnelige ledere med Universitetet i Stanford

Publisert den 01/06/2018
DISCLAIMER: Denne artikkelen er eldre enn ett år, og kan ikke være oppdatert med nyere hendelser eller nylig tilgjengelig informasjon.

VMware bidrar med 15 millioner dollar til laboratoriet som skal utføre research om systematisk diskriminering i arbeidslivet. Hensikten er å fremme kvinnelig ledelse.

OSLO, Norge. – 29. mai 2018 – Under konferansen Women Transforming Technology (WT2) i Palo Alto, kunngjorde VMware (NYSE: VMW) et nytt samarbeid med Universitetet i Stanford. De skal sammen etablere en egen forskningsenhet for å fremme kvinners tilstedeværelse i ledelselsesroller. Enheten skal hete VMware Womens’s Leadership Innovation Lab.

Undersøkelser viser at arbeidsplasser med godt mangfold er mer innovative og kreative. De yter bedre enn bedrifter med lite kjønnsmangfold. Ifølge analysebyrået McKinsey, har bedrifter med stort mangfold i ledelsen 21 prosent bedre inntjeningsevne, enn bedrifter med mindre kjønnsmangfold.

VMware var en av de første bedriftene som testet nye forretningsmodeller i samarbeid med Universitetet i Stanford. De har en lang tradisjon for å bygge inkluderende kultur og fremme kvinnelige ledere. Nå tar VMware ledelsen innen faget, ved å sponse den nye forskningsenheten med 15 millioner dollar.

For å løse de største sosiale problemene i vår tid er det avgjørende med flere kvinnelige ledere. Enheten skal jobbe med å avdekke barrierene kvinner møter i ledelsesyrket, og aktivt teste løsninger basert på egne undersøkelser. Målet er å påvirke antallet kvinner som velger å bli ledere. Enheten ved Stanford vil inkludere industrisamarbeid med over 40 ledende bedrifter. De skal aktivt ta i bruk funnene fra undersøkelsene i sine organisasjoner.

Arbeidet vil blant annet være å diagnosistere de spesifikke mekanismene som diskriminerer mot fargede kvinner, og deretter designe løsninger rundt dette. Undersøkelsene vil også inkludere en langtidsstudie i samarbeid med jenter på høgskolenivå av forskjell bakgrunn, med hensikt om å gi dem verktøyene de trenger for å vise frem sine lederevner. Labben skal følge deres karrierevei i en langtidsbasert analyse.

  • Ved å utvide samarbeidet med Stanford og etablere denne enheten, sørger VMware for at innsatsen for lik behandling av begge kjønn i næringslivet, blir en obligatorisk oppgave for å fremme kvinners lederevner og muligheter. Det vil føre til dokumenterbare løsninger for kvinner av alle bakgrunner. VMware ser fremover til å samarbeide med Stanford og øke kunnskapsutvekslingen mellom industri og akademia, med hensikten om å avansere kvinners muligheter innen ledelse, sier Betsy Sutter, Chief People Officer i VMware.

Professor Shelley Correll ved Instituttet for Sosiologi og nå direktør for den nye enheten legger til:

  • Jeg er meget takknemmelig for VMwares bidrag med å etablere den nye enheten, som skal jobbe for å fremme kvinners ledelsesmulgheter og fult utnytte talentene innen teknologi og andre bransjer.

OM VMware

VMwares programvare styrker verdens mest komplekse digitale infrastrukturer. Selskapets tilbud innen databehandling, skytjenester, mobilitet, nettverk og sikkerhet står for dynamiske og effektive digitale grunnmurer til over 500.000 kunder i hele verden, med støtte fra 75.000 partnere. Med hovedkvarter i Palo Alto, California, feirer VMware dette året 20 års banebrytende innovasjon som både bedrifter og samfunnet drar nytte av.

For mer informasjon, vennligst besøk https://www.vmware.com/company.html


Kategori Nyheter

Tags:

Les også

Fant ingen relaterte innlegg

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy