Slik tenker IBM, Computacenter, Softcat og OVH om sikkerhet

Publisert den 07/05/2018
DISCLAIMER: Denne artikkelen er eldre enn ett år, og kan ikke være oppdatert med nyere hendelser eller nylig tilgjengelig informasjon.

Måten vi jobber på er i endring. Men hvordan påvirker det sikkerheten vår? VMwares partnere; IBM, Computacenter, Softcat og OVH gir sine synspunkter på hvordan industrien må tenke i tiden fremover.

Flere skyer, flere enheter og flere applikasjoner endrer stadig vår arbeidspraksis og man kan trygt si at forretningsverdenen forandrer seg radikalt. Sikkerhetsrisikoene øker som følge for bedrifter innen enhver industri. Da er det viktigere enn noensinne å beskytte applikasjoner og data. Det krever at vi tar stilling til om tradisjonelle sikkerhetstiltak i det hele tatt er nok.

Antallet sikkerhetsbrudd øker. Det gjør også kostnadene – til tross for en økt andel i de generelt flate IT-budsjettene, som brukes på sikkerhet. Det peker på en fundamental feil i de etablerte sikkerhetsmodellene, som utelukkende fokuserer på kjente trusler.

IT-utviklere trenger nye teknologier og løsninger som sørger for trygg samhandling mellom brukere, applikasjoner og data i mye større skala enn før. Derfor må alle partnere bidra til at dette blir mulig.

VMware har spurt flere eksperter hos sine partnere om dagens sikkerhetsbilde.

  • Softcat: Det er et behov for at flere leverandører identifiserer behovet for å bygge sikre infrastrukturer, fremfor å bare installere sikkerhetsteknologi etterpå. Prinsippene om least-privilege, nettverkssegmentering og hvitelisting har lenge vært ansett som best praksis, men har ofte vært for vanskelig å implementere for de fleste. Problemet til kundene er operasjonelt og slitsom sikkerhet kan heller bli redusert ved å integrere sikkerhetstiltakene inn i plattformene de allerede bruker. Da må ikke kundene lenger velge mellom effektivitet og sikker praksis. De kan få begge, sier Adam Louca, sjefsteknolog for sikkerhet i Softcat.

 

  • IBM: Vi må utvikle måten vi tilnærmer oss sikkerhet på i den skybaserte framtiden og oppnå samme utfall i forskjellige miljøer. Når data er en del av alle bedriftens områder, trenger man en homogen tilnærming. Skysikkerhet er ikke bare oppnåelig, men gir oss nå en mulighet til å forbedre forsvarsmekanismer og redusere risikoene for hele bransjen. Ved å forandre de manuelle og reaktive sikkerhetstiltakene til å bli mer standardiserte og automatiske, kan du ligge i forkant av truslene i skymiljøer, sier Helen Kelisky, VP for skyløsninger i IBM Storbritannia og Irland.

 

  • Computacenter: Det er mye forvirring der ute i næringslivet og prinsippet om de fysiske grensene blir kraftig utfordret. Men alle løsninger må tilby hele pakken av forebygging, detektering, lindring og respons etter innbrudd. Alle disse teknologiene må integreres sammen, sier Colin Williams, sjefsteknolog i Computacenter.

 

  • OVH: Sikkerhet er det første vi tenker på i en hver ny løsning vi utvikler. Vår infrastrukturdesign starter med sikkerhet, og derfra ser vi hvordan vi kan gjøre hele løsningene sikrere for hver dag. Reguleringer som ISO, SOC og PCIDSS var fundamentale innen å sikre at alle selskaper respekterte globale sikkerhetsstandarder. Men ved å bygge løsninger som imøtekom disse, lærte vi samtidig mye om kreative løsninger som er sikre, mens kundene bygget egne on-premise skyløsninger. For et par år siden var fordelene ved skyen attraktive for selskaper som ville bort fra sine eldre datasenterløsninger. I dag selger vi faktisk skytjenester til kunder basert på nivået av sikkerhet de ønsker i egne organisasjoner, sier Francois Loiseau, teknisk direktør for private skyløsninger i OVH.

Les flere spørsmål og svar på engelsk.

Disse observasjonene peker alle mot en ting: Vi må finne en fellesnevner mellom dagens sikkerhetsløsninger og et arbeidsliv i stadig endring. Selskaper bruker nå nye teknologier som IoT, maskinklæring og kunstig intelligens for å være konkurransedyktige. Det presenterer nye muligheter, men også et langt mer komplisert forretningsmiljø enn tidligere. Det er flere svakheter som må sikres enn noensinne før. Gevinsten blir at virksomhetene til syvende og sist vil yte bedre.


Kategori Nyheter

Tags:

Les også

Fant ingen relaterte innlegg

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy