Din innovasjonsevne er det som sikrer suksess

Publisert den 11/04/2018
DISCLAIMER: Denne artikkelen er eldre enn ett år, og kan ikke være oppdatert med nyere hendelser eller nylig tilgjengelig informasjon.

Innovasjonsspillet

Enten det er en ny iPhone, elbil eller lyspære, har vi sett at nye og spennende ting plutselig blir vanlig. Nå forventer vi samme evne til nyskapning fra omtrent alle hold i våre moderne liv.

Skrevet av Richard Bennett, leder for Accelerate & Advisory Services i VMware

I dag kan jeg laste inn nye bøker med ett klikk og jeg kan enkelt snakke med kolleger forskjellige steder i verden i sanntid. Men om de bruker tre forskjellige applikasjoner for å identifisere et datasett i en markedskampanje, produktutvikling eller vurdering av forrige ukes arbeid. Hvilket av disse tre vil jeg huske?

Bedrifter som leverer denne typen produkt nå vil ikke få mange kunder i framtiden. Disse tre applikasjonene gir uten tvil en stor forbedring i forhold til hvordan vi jobbet før i tiden, men nå har de blitt frustrerende og ineffektive. Det innovative ble plutselig fort kjedelig. Da tar det ikke lang tid før de er utdatert.

Ekstraordinære forventninger tilsvarer ekstraordinære prestasjoner

Om en kunde er en ansatt eller kunde spiller mindre rolle – positive opplevelser skaper mer engasjerte ansatte, og flere tilfredse kunder. Eller som Harald Fanderl i McKinsey sier; «Når en kunde er fornøyd med et selskap, koster det mindre å betjene kunden, og har samtidig større potensiale til å bli en mer lojal kunde – slik at det å levere opplevelsen som gir den tilfredsheten eller engasjement blir veldig viktig.»

Derfor blir behovet for bedre opplevelser drivkraften i det neste stadiet i digital transformasjon. Raske, intuitive opplevelser krever raske, intuitive plattformer. De krever den kulturelle endringen som digitalisering innebærer på tvers av alle typer næringsvirksomhet.

Det er ingen tilfeldighet at virksomheter som gir topp kundeopplevelser er først ute innen digitalisering – tenk bare hvordan Amazon har revolusjonert detaljhandelen, og hvordan det har forandret forventningene til klikk og kjøp. Tenk hvordan Apple forandret måten vi får tilgang til nye tjenester gjennom App Store.

Ta et oppgjør med deg selv før andre gjør det

Swisscom er et annet eksempel på et selskap som virkelig har forstått verdien av digital omstilling. De leverer nå ekstraordinære opplevelser til kundene sine. En telecom- og IT-leverandør som først laget en styringplattform for skytjenester. Men da industrien tok igjen forspranget, innså Swisscom at det ikke lenger var mening å bygge skyer selv. Dermed begynte de å utvikle tjenester til skyen i stedet. Resultatet ble en standardisert plattform, forenklede prosesser og forbedret automasjon.

Med denne videreutviklingen sørget Swisscom for to former for innovasjon: Kundene fikk kjappere og bedre tjenester. Og plattformen bidro nå til at kundene selv kunne skape innovasjon.

Slik brukte de innovasjon og forandring for å imøtekomme kundenes behov. Analyseselskapet Gartner spår at de syv digitale gigantselskapene innen 2020 vil ha forandret sitt eget produkt for å finne nye områder å lede i.

Altfor ofte ser vi derimot industrigiganter stagnere. Enten de nekter å utvikle seg selv, eller rett og slett ikke evner å gjøre det. For å beholde ledelsen og vokse, må man kontinuerlig levere ekstraordinære opplevelser. Swisscom innså at de ikke ga kundene sine den beste opplevelsen, og bestemte seg derfor for å overhale hele tilbudet sitt.

Omfavn frykten

Forandring kan være skremmende. Bedrifter må tross alt kunne måle sitt eget arbeid. Det er forståelig at man ved og fremme en forandringskultur kan møte motstand. Men om plattformene, tjenestene og infrastrukturene ligger til grunn, er risikoen mindre.

Ingen kan stoppe utviklingen av brukeropplevelser. Du kan kanskje danke ut konkurrentene, men samtidig er det alltid noen i en helt urelatert bedrift som nå jobber med et produkt som vil redefinere hele kundeopplevelsen i langt større grad enn vi aner.

Det hever lista for alle andre. Bedriftene som forstår og omfavner dette, og jobber kontinuerlig for å lage nye ekstraordinære opplevelser, vil være de som kommer først gjennom den digitale omstillingen.


Kategori Nyheter

Tags:

Les også

Fant ingen relaterte innlegg

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy