Norske IT-kvinner feiret kvinnedagen hos VMware

Publisert den 08/03/2018
DISCLAIMER: Denne artikkelen er eldre enn ett år, og kan ikke være oppdatert med nyere hendelser eller nylig tilgjengelig informasjon.

På den internasjonale kvinnedagen feiret VMware Norway kvinner i norsk IT-bransje med inspirasjonslunsj. For på tross av mange synlige lederkvinner i Norge er det fremdeles lang vei igjen til full likestilling.

VMware Norway ønsker å spre en inkluderende kultur for kvinner i arbeidslivet. Derfor inviterte de til foredrag og lunsj, på hovedkontoret til VMware på Lysaker i Oslo. 35 kvinner fra forskjellige teknologibedrifter møtte opp og utvekslet erfaringer.

  • Det er viktig å ha kvinnelige rollemodeller lenger opp i organisasjonen, så man ser det er mulig å komme seg dit. Vi må også gjøre en innsats for å finne damene der ute og coache dem til å se sitt eget potensiale for hva de kan oppnå i bransjen vår, sa Kristine Dahl Steidel, regionsdirektør for VMware i Norden og Baltikum.
Kristine Dahl Steidel

For lite kvinner i tech

Den internasjonale kvinnedagen har vært feiret 8. mars hvert år siden 1910, da den ble etablert av Sosialistinternasjonalen i Danmark. Ifølge Dagens Næringsliv er tre av fire som jobber innen norsk IT-bransje menn.

Kun 26 prosent er kvinner. En av de er Tine Venås, kommunikasjonsrådgiver i Atea, som møtte opp til dagens lunsj.

  • Dette var et fint arrangement. Ved å sette kvinners rettigheter på agendaen viser man at organisasjonen ønsker å være med inn i fremtiden. Alle vil ha mangfold, man da må man også våge å ansette folk som er annerledes enn deg selv, sier Venås.
Det var en god lunsj under kvinnedagen hos VMware

Like ille i resten av verden

Norge er heller ikke noe bedre enn resten av verden. Ifølge en ny studie fra Universitetet i Missouri, utført i 67 land, er prosentandelen kvinner det samme. 26 prosent av den globale arbeidsstyrken innen vitenskap, teknologi, ingeniørfag og matematikk er kvinner.

Les hele den ferske studien i Psychological Science her

VMware lanserte selv initiativet VMwomen i 2014, for et mer inkluderende arbeidsliv. Det ble i 2016 døpt om til VMinclusion. Storkundeselger Ingrid Olsen er en av de ferskeste kvinnene i VMware Norway, og begynte i september i fjor og ser bare fremover.

Ingrid Olsen
  • Det er viktig for meg å høre historiene til de andre kvinnene i organisasjonen. Det inspirerer til å ta de samme stegene selv, og jeg ser nå at det ikke er noen hindere i veien, sier Olsen.

Les mer om VMInclusion her

Vær deg selv

Country manager Angeliqua Ramming-Gaden avsluttet med en oppfordring til alle de fremmøtte om å bruke egen feminitet som en styrke i arbeidslivet.

  • Moren min satt aldri noen begrensninger for meg da jeg var liten. De møtte jeg først på gymnaset, hvor jeg skjønte at det var forventninger til at jenter ikke kunne gjøre det samme som gutter. Senere i arbeidslivet lærte jeg at jeg måtte være meg selv igjen, og slutte å gå med en slags mental rustning. Hvis du ikke er deg selv og kan være komfortabel på jobb, vil du slite deg ut, sier Angeliqua.

 

Damene i VMware Norway: Kaia Gurholt Horgen, Angeliqua Ramming-Gaden, Wenche Haugen, Ina Ullern og Kristine Dahl Steidel.
Angeliqua Ramming-Gaden referer til lærdommen om at «Life is tough, my darling. But so are you»

 


Kategori Nyheter

Tags:

Les også

Fant ingen relaterte innlegg

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy