Bjørn Tore Nikolaisen er prosjektleder for Sentralt Kjøremiljø i regi av Helse Nord IKT.

Helse Nord forklarer hvordan de bruker VMware

Publisert den 28/02/2018
DISCLAIMER: Denne artikkelen er eldre enn ett år, og kan ikke være oppdatert med nyere hendelser eller nylig tilgjengelig informasjon.
  • Teknologien fra VMware utgjør en viktig del av vår datasenterstrategi, sier Bjørn Tore Nikolaisen, leder for prosjektet Sentralt Kjøremiljø i Helse Nord IKT.

De fleste av oss har et forhold til å bruke applikasjoner for ulike tjenester i samfunnet. Både på jobb og hjemme. Men før de i det hele tatt kan leveres til brukerne, er man nødt til å ha en grunnmur de kan kjøre på. Det er her VMware kommer inn i bildet.

Flere års prosjekt

Helse Nord IKT har rundt 280 ansatte og fullførte nylig prosjektet «Sentralt kjøremiljø». Prosjektet har levert en toppmoderne oppgradering av infrastrukturen i datasentrene. Disse brukes av 11 sykehus innen de fire sykehusforetakene; Finnmarkssykehuset, Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN), Nordlandssykehuset, Helgelandssykehuset og Sykehusapotek Nord.

  • Dette er en robust og fremtidsrettet løsning. Sentralt Kjøremiljø gir oss stor fleksibilitet og datakraft som vi bruker til å kjøre applikasjoner på, sier Nikolaisen.
  • Hvorfor valgte dere VMware til dette?
  • I 2016 gjennomførte vi en offentlig anskaffelse som ble vunnet av Core Services AS. Tilbudet deres var basert på et programvaredefinert datasenter (SDDC) fra VMware. De siste årene har jeg sett at produktene til VMware har gått fra å være et segment til å bli en mer komplett portefølje på flere nivåer. For noen år siden måtte man gjøre manuelle arbeidsoppgaver. Med Sentralt Kjøremiljø har vi mulighet til å effektivisere og automatisere leveransene.

Les mer om Sentralt kjøremiljø her

Nye muligheter for sykehusene

Litt av målet med prosjektet har vært å konsolidere og standardisere infrastrukturen og rydde opp i gamle løsninger. Nikolaisen forklarer at man per dags dato er i en flytteprosess hvor man migrerer applikasjoner fra gammel infrastruktur over på det nye kjøremiljøet.

  • Dette er en tidkrevende prosess som vi utfører steg for steg. Etter hvert som vi flytter blir gammel infrastruktur stengt ned. Det kan et par år å flytte alt. Samtidig gir dette oss helt nye muligheter til å produsere og utvikle tjenester som kommer sykehusene til gode.

De som benytter sykehusene i Nord Norge kan være trygge på at infrastrukturen i datasentrene nå er i ferd med å bli moderne og fremtidsrettet.

  • Det som skjer i et datasenter er litt på lik linje med vann og strøm. Det skal bare være der. Ingen tenker over det til daglig, men man vil vite at grunnmuren tåler vekta. Den må ikke bryte sammen og ødelegge for de som bor tre etasjer over, sier Nikolaisen.

 


Kategori Nyheter

Tags: , , , , , ,

Les også

Publisert den 09/08/2019 av Marius

Hvordan teknologi kan hjelpe oss med å løse noen av verdens største utfordringer 

Teknologi spiller en viktig rolle både i utfordringene verden står overfor, og i løsningene på problemene. Vi i VMware tror at vi har et delt ansvar for å bruke teknologien til å utrette noe positivt for miljøet, samfunnet og den globale økonomien.   Vi hadde nylig en meningsmåling blant Twitter-fellesskapet vårt om dette emnet, noe som ga […]

3 minutt
Publisert den 02/06/2017 av blogsadmin

En programvaredrevet fremtid i skyen – VMware Solution Summit i Oslo

Nå handler det om en ny tilnærming til IT – Hva er de siste trendene innen forretningsmobilitet og sky-løsninger, og hvordan funker det i praksis? Hvem legger premissene – og hvem setter kravene for IT sin rolle i fremtiden? Onsdag 7. juni har VMware satt digital transformasjon, modernisering av datasenteret og sikkerhet i virtualiserte miljøer […]

1 minutt
Publisert den 16/01/2019 av Marius

Utfordret norske IT-sjefer til å holde på norske verdier

Under et foredrag for toppledere i norsk IT-bransje oppfordret Silvija Seres til en mer kritisk holdning overfor den typiske Silicon Valley-tankegangen. Budskapet var klart: Utvikle tjenester for våre norske verdier. VMware Vtalks samlet i går et knippe toppledere innen norsk IT til et faglig treff på The Theif i Oslo. Der diskuterte de fellesnevnere og […]

2 minutt

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy