La de ansatte styre digitaliseringen

Publisert den 07/12/2017
DISCLAIMER: Denne artikkelen er eldre enn ett år, og kan ikke være oppdatert med nyere hendelser eller nylig tilgjengelig informasjon.

Ledelsen vet ikke alltid best. Medarbeidere bør få mer makt til å bestemme hvilke verktøy de selv vil bruke ifølge en ny undersøkelse fra Forbes Insight og VMware. Med stadig fler digitaliserte oppgaver vil det øke produktiviteten og inntjening for bedriftene.

Det er en stor brist mellom hvordan ledelsen oppfatter suksessen til egne bedrifter og det tekniske nivået de ligger på i forhold til hvordan de ansatte opplever det. Ut fra tallgrunnlaget konkluderer Forbes Insights ganske hardtslående om IT-direktører (CIO) i dag.

  • Ett av de mest oppsiktsvekkende funnene er at IT-direktører og ansatte har et betydelig forskjellig inntrykk av bedriftens ståsted i forhold til konkurrenter om hvilke arbeidsverktøy de tilbyr ansatte. Det er tre ganger større sannsynlighet for at direktørene anser bedriften sin som en pioner innen teknologi, men fire ganger større sjanse for at ansatte syns den henger etter. Dette kan indikere stor misnøye blant medarbeiderne og farlig høy selvtilfredshet hos IT-direktører.

Følg VMware i norden på Twitter

OGSÅ MERKBART I NORGE

Flere har kommet med lignende kritikk av norsk næringsliv. Under kåringen av årets ledertalenter på BI i november, sa teknologitalent Silvija Seres at hun var lei av å høre hvor dårlige norske bedrifter er på digitalisering og at norske ledere tenker altfor ensidig.

VMwares Norways egen country manager, Angeliqua Ramming-Gaden, sa nylig til Computerworld  at norske ledere må innse at digitalisering bør inkludere hele bedriften, ikke bare enkeltindivider i IT-avdelingen.

Nå viser internasjonal statistikk det samme. Undersøkelsen “The Impact of the Digital Workforce” ble gjennomført i september av Forbes Insights i samarbeid med VMware. Nøyaktig 2158 ledere og beslutningstakere fra 16 land i Vest-Europa, Nord-Amerika og Asia deltok. Målet var å kartlegge hvilken programvare og applikasjoner de ansatte bruker til en rekke forskjellige arbeidsoppgaver og hva som gir best resultater.

Sjekk ut VMware Nordics på Youtube

MAKT TIL MEDARBEIDERNE

Sosiale nettverkstjenester for bedrifter er ifølge de ansatte det minst viktige verktøyet. Bare 33 prosent syns dette er verdifult i jobbsammenheng. De de derimot syns er mest verdifult er bedre verktøy for deling og redigering av filer. Nesten dobbelt så mange (61 prosent) mener det er viktigst. Denne typen verktøy er det i tillegg som oftest ansatte selv som introduserer.

Grafen over viser hvor mange som mener bedriftsapper spart dem for dyrebar tid i moderne digitaliserte bedrifter, kontra tradisjonelle bedrifter. Kilde: Forbes Insights
  • Ansatte syns at enkelte applikasjoner er så nyttige at de noen ganger finner og kjøper dem på egen hånd. Faktisk kommer en av fire apper brukt i bedrifter nå fra ansatte selv. Linken mellom apper og forbedret prestasjon er unektelig. Alle brukerne er enige om at disse appene har redusert tiden de før brukte på manuelt arbeid, slår rapporten fast.

Denne utviklingen snur fullstendig opp ned på den etablert styreformen i arbeidslivet. Tradisjonelle bedrifter gjør liten til null innsats for å gi ansatte nye verktøy til å utføre sine arbeidsoppgaver. Heldigitaliserte arbeidsplasser gjør det og opplever ifølge statistikken målbart bedre effektivitet.

Vil du lese hele rapporten fra Forbes Insights kan du laste den ned her.


Kategori Business

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Les også

Publisert den 09/08/2019 av Marius

Hvordan teknologi kan hjelpe oss med å løse noen av verdens største utfordringer 

Teknologi spiller en viktig rolle både i utfordringene verden står overfor, og i løsningene på problemene. Vi i VMware tror at vi har et delt ansvar for å bruke teknologien til å utrette noe positivt for miljøet, samfunnet og den globale økonomien.   Vi hadde nylig en meningsmåling blant Twitter-fellesskapet vårt om dette emnet, noe som ga […]

3 minutt
Publisert den 13/09/2018 av Marius

INFOGRAFIKK: Dette kan virtuelle skynettverk gjøre for bedriften

Nettverket som fikk deg dit du er i dag er ikke det samme nettverket som vil ta deg med inn i framtiden. Nye kraftige applikasjoner har blitt en del av kjernevirksomheten for bedrifter i alle bransjer. Oppblomstringen av banebrytende teknologi som IOT og Edge-computing, betyr at applikasjoner og data nå eksisterer og er tilgjengelige overalt. […]

1 minutt
Publisert den 31/08/2019 av Marius

Sikkerhetsbrudd i Norge tar en hel uke å behandle

Nesten ingen norske ledere føler seg komfortable med sin digitale sikkerhet og melder om dårlig beredskapsevne. Til tross for at mange har nærmere 30 forskjellige sikkerhetsløsninger i sine organisasjoner. Norge har deltatt i en internasjonal undersøkelse gjennomført av Forbes og VMware som avdekker alarmerende funn om IT-sikkerheten i Europa. Her til lands svarer 27 prosent […]

2 minutt

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy