Mye å vinne i skyen

Publisert den 14/09/2017
DISCLAIMER: Denne artikkelen er eldre enn ett år, og kan ikke være oppdatert med nyere hendelser eller nylig tilgjengelig informasjon.

Analysebyrået Radar utførte nylig undersøkelsen Cloud Maturity Index på vegne av VMware og Tieto. Undersøkelsen tok sikte på å finne ut hvor skymodne nordiske selskaper er. Undersøkelsen omfatter 268 bedrifter i Norge, Sverige og Finland.

Stadig flere organisasjoner – både private og offentlige har blitt modne for skyen. I løpet av de to siste årene er økningen 33 prosent. MEN dette er lave nivåer  – ser man nærmere på tallene er det bare 14 prosent av alle organisasjonene som ansees som modne for skytjenester.  En av ti (11 prosent) organisasjoner har fortsatt ikke startet skiftet til skyen, og ca. halvparten (46 prosent) er på et helt grunnleggende nivå viser undersøkelsen.

Spørsmålene vi stiller oss er:

  • Hvilke utfordringer står de som fortsatt ikke er modne for skyen ovenfor?
  • Hvorfor en skybasert organisasjon har lavere IT kostnader og større IT budsjett tilgjengelig for innovasjon og transformasjon?
  • Hvorfor bank- og finanssektoren  er best på å benytte seg av skyen?
  • Inn i spåkula: Hvordan ser utviklingen ut i bransjene som ligger dårligst an i denne statistikken – slik som offentlig sektor og produksjonsindustrien?

 

Hele rapporten kan du  laste ned her!


Kategori Mobility

Tags:

Les også

Publisert den 27/09/2019 av Marius

Hvordan håndtere kompleksiteten av apper i en multiskyverden 

Fordi ingen apper og plattformer kan tilby alle fordelene man trenger, ender bedrifter og organisasjoner i dag opp med et komplekst appmiljø. Dette skaper betydelige utfordringer. Her er noen tips til hvordan man kan oppnå bedre samspill og arbeidsflyt.   Når vi snakker om hvilken påvirkning teknologien har på organisasjonen, handler det som regel om plattformer […]

5 minutt
Publisert den 10/01/2020 av blogadmin

VMware Cloud on AWS – Snarveien til skyen

Av: Camilla Skallerup, VMC on AWS in the Nordics & Baltics Hybrid sky har lenge vært «den nye normalen», og vi ser nå at det utvidede datasenteret har tatt Norden med storm. I 2017 gikk VMware og AWS som kjent sammen om en felles skyløsning som gjør det enkelt å strekke arbeidsoppgaver ut i skyen. […]

3 minutt
Publisert den 04/10/2019 av Marius

Fem grunner til at skyen kan hjelpe IT-sjefer å gjennomføre innovasjon

Innovasjon er nøkkelen i business. Når foretak står overfor økte forventninger og utfordrende digitale konkurrenter, er de desperate etter innovasjon for å beskytte virksomhetene sine og legge til rette for fremtidig vekst. Men hvor ofte ser vi ikke at mange sliter med å sette innovasjonene sine ut i livet?   Av Richard Munro, direktør for […]

5 minutt

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy