Gjesteblogg: I skyen ligger nøkkelen til suksess

Publisert den 15/09/2017
DISCLAIMER: Denne artikkelen er eldre enn ett år, og kan ikke være oppdatert med nyere hendelser eller nylig tilgjengelig informasjon.

Friskt etter VMworld og vårt Service Provider-nettverk; VMware Cloud Provider Program, fortsetter vi vår serie med gjesteblogger fra partnere
I vårt siste innlegg snakket vi med Lukas Hrdy, leder av Enterprise Cloud & Platform Services, Tieto Corporation, den største leverandøren av sky-tjenester i Norden, om det skiftende skymarkedet i vår region, og hvorfor skytjeneste leverandører må hjelpe kundene å forstå hele verdien av «cloud to the business» hvis skyadopsjonen skal fortsette.

I 2015 gjennomførte vi en studie som avslørte bare en av ti finske, norske og svenske organisasjoner ble ansett som skymodne. I 2017 ser vi helt annet bilde – og det ble klart under årets VMworld.

Hvordan kan denne endringen i modenhet forklares? Dette er resultatet av to klare trinnvise endringer; skyttjenester har blitt mer modne, mens kundene er mer klar over hva skyttjenester kan tilby. Sistnevnte drives av bedrifter som ser på hvordan de kan være tilgjengelige overalt, når som helst. De søker en digital transformasjon for å skape et «alltid på» miljø.

Det er vår plikt som leverandør av skytjenester å vite nøyaktig hva våre kunder vil ha og hjelpe dem til å forstå hva som er mulig å oppnå. De kundene som fortsatt er motvillige til gå til skyen, har ofte fått gal informasjon eller ikke sett verdien av dette; inkludert områder som forretningskontinuitet, modernisering av infrastruktur og migrerende applikasjoner.

Mange skyselskaper mener at denne motviljen faktisk er utenfor deres kontroll – og mener det skyldes sikkerhet eller teknologifrykt fra kundesiden. Men sannheten er at kundene er på utkikk etter en pålitelig partner som kan gi dem den digitale, smidige skyplattformen de har sett for seg. Mange tjenesteleverandører undervurderer den totale verdien av forretningskontinuitet og bærekraft, i stedet prøver å presse kunder til «quick fixes» innenfor sikkerhets- eller teknologiproblemer, da de i stedet må foreslå måter å modernisere infrastrukturen eller overføre sine apper til skyen .

Intelligent infrastruktur
I Norden, som alle andre steder, er bedrifter på jakt etter muligheter innen skyen. De vil ha en infrastruktur som kan håndtere alle skymiljøer uansett hvor de er, uten å bekymre seg for hvor deres applikasjoner ligger. Det betyr å utforske de ulike skymodellene som er mulige for deres virksomhet – som senere har gjort dem mer sky-modne.

Deres forventninger til hva en partner kan og bør gi, endrer seg. De blir mer avhengige av oss, jobber hånd i hånd med oss for å skape det rette skymiljøet for deres forretningsbehov.
For oss betyr det at vi har en infrastruktur på plass selv, for å støtte en «pick and choose» tilnærming – sørge for at vi kan lage en sky for dem uansett hva de trenger – i stedet for å prøve å tvinge dem inn i en skyløsning som skal passe alle.

Og det er akkurat her vårt partnerskap med VMware er ekstremt viktig – VMware gir oss verktøyene for å tilby en multi-cloud-tilnærming. Ved hjelp av VMware, kan våre kunder velge fra en rekke forskjellige sky-opsjoner for å oppfylle deres spesifikke behov, krav og forventninger.

Samlivet
Tieto har vært en del av VMwares tjeneste og nå skyleverandørprogram i seks år. Samarbeidet har skapt et sterkt fundament for kundens digitale transformasjonsstrategier ved å bygge bærekraftige, ende-til-endeløsninger. En del av denne suksessen skyldes vår tilnærming til samarbeid – vi synkroniserer felles strategier, noe som har ført til konstant vekst.

Faktisk førte vårt sterke partnerskap til at VMware valgte oss som årets Service Provider of the Year på VMworld Europe 2016. Og i mai i år mottok vi VMware EMEA Cloud Provider of the Year Award. Vårt sterke partnerskap har kommet fra å ha en mer samarbeidende tilnærming til salg og ha et åpent og ærlig forhold.

Allsidighet og innovasjon
Mens vårt forhold til VMware er sterkt – vi ikke ønsker å bli statisk og stole på vår tidligere suksess. Vi har for tiden mer enn 3000 VMer i organisasjonen, og har adoptert både VMware NSX og vSAN de siste to årene, men dette er bare begynnelsen – Tieto vil fortsette å være en pioner for VMwares nyeste teknologier.

Hva ligger i framtiden
Vi ser frem til å øke partnerskapet enda mer med VMware, gjennom potensielle fremtidige R&D programmer og fortsette vårt gode salgsteam, slik at vi begge forblir ledende pionerer i bransjen. Vi har sett fram til PEX-arrangementet på VMworld, da vi streber etter å bli fra ledende leverandør av skytjenester i Norden til en ledende leverandør av skytjenester i Europa – og dette partnerskapet – og støtten på arrangementer som PEX vil hjelpe oss med å komme dit.
Se video med Lukas om betydningen av å hjelpe kunder som omfavner multi-cloud.


Kategori Business, SDDC

Tags: ,

Les også

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy