Eksplosjonen i IoT-enheter krever nye verktøy

Publisert den 15/07/2017
DISCLAIMER: Denne artikkelen er eldre enn ett år, og kan ikke være oppdatert med nyere hendelser eller nylig tilgjengelig informasjon.

Mengden av teknologi koblet til nettet har hatt en formidabel økning. I 2020 forventer vi å ha 20 milliarder enheter koblet til Internet of Things (IoT). Vi snakker om roboter, sikkerhetskameraer, røykvarslere, ovner, osv, osv, osv. Sammen med datamaskiner, telefoner og wearables, snakker vi om et økende antall tilkoblede enheter til bedriftens nettverk. Dette betyr økt mobilitet, men det betyr også nye utfordringer. Spesielt sikkerhetsutfordringer har vi sett mange skumle eksempler på.
«Boomen» av IoT gir IT-avdelinger verden over grå hår. Teknologien skal sikres – men hver enhet (endepunkt) representerer en potensiell sikkerhetsrisiko – og har tilgang til selskapets forretningskritiske data. Det krever at IT-avdelingen har regelmessig tilgang til å oppdatere, konfigurere og installere nye programmer på enhet.
Dette ble også bekreftet i en rapport fra sikkerhetsselskapet Check Point, som nylig viste at endepunktene er den vanligste årsaken til sikkerhetsbrudd. Oppgaven med å sikre alle endepunktene kan virke som en enorm oppgave – både administrativt og sikkerhetsmessig. Bedriftene er ofte tvunget til å bruke ressurser på individuelle systemer for å håndtere selskapets ulike enheter som PC, smarttelefon og IoT-enheter.
For å møte disse utfordringene trenger bedriftene en helhetlig løsning. I tillegg til håndtering og sikring av datamaskiner, telefoner og nettbrett, finnes det også løsninger som kan administrere og sikre IOT-enheter og wearables. I VMware, kaller vi dette Unified Endpoint Management. Med Unified Endpoint Management løsninger som VMware AirWatch, vil det i fremtiden være mulig for bedrifter å bruke en enkelt plattform som håndtere sikkerhet, apper og nettverkstilgang på alle enheter fra ett sted.
Nå kan bedriftene administrere sine IOT enheter som kjører på Android og Windows, slik som Surface Hub, samme sted som sine eksisterende mobile enheter. Samtidig vil denne typen systemer også støtte smarte briller og Augmented Reality apper for de mange organisasjonene som har begynt å vurdere bruken av dette. Derfor har VMware inngått samarbeid med en rekke produsenter av smarte briller som APX Labs, Atheer, odg, Vuzix Corp og Intel og fikk en plass på styringsgruppen for Industrial Internett Consortium.
Nye hackerangrep og sterk vekst av IoT har økt behovet for at bedrifter har tilgang til bedre teknologi for håndtering av endepunkter enn det som er bygget på iPhones lansering for nesten 10 år siden. Det holder ikke å bare kunne låse og slette innholdet på smarttelefoner.
Dagens endepunktløsninger skal fungere som en felles plattform for alle forretningsenheter, inkludert Windows 10 og IoT.
Vi hjelper bedrifter med å administrere alle sine endepunkter, uavhening type og operativsystem, fra et sted med integrert sikkerhet, ytelse og skalerbarhet, slik at de ansatte får en bedre digital arbeidshverdag.

Angeliqua Ramming-Gaden


Kategori Mobility, Virtualization

Tags:

Les også

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy