Teknologiansvaret er ikke lenger bare hos IT-avdelingen

Publisert den 08/03/2017
DISCLAIMER: Denne artikkelen er eldre enn ett år, og kan ikke være oppdatert med nyere hendelser eller nylig tilgjengelig informasjon.

VMware annonserte nylig en ny rapport som omfatter 1200 IT-beslutningstakere og bedriftsledere i åtte land i Europa og Midt Østen. Rapporten viser at to av tre Nordiske bedriftsledere mener at teknologiansvaret beveger seg bort fra IT- avdelingen.

Resultatene fra undersøkelsen viser også at desentralisering av IT har økt. Dette medfører en rekke konkrete fordeler – slik som muligheten til å raskere levere de tjenester og produkter markedet ønsker til enhver tid og større frihet til å drive innovasjon.

Men desentralisering av IT har også noen store utfordringer: omtrent halvparten av de nordiske respondentene mener at denne utviklingen kan føre til en uklarhet om hvem som skal være ansvarlig for IT. Dette kan blant annet bety økte kostnader og innkjøp av løsninger som ikke er tilstrekkelig sikre.
IT- avdelingene selv er også negative til denne utviklingen. Hele 64 prosent av de spurte IT beslutningstakerne mener at IT skal være mer sentralisert for å kunne ha tilstrekkelig kontroll over grunnleggende funksjoner som nettverkssikkerhet, lagring og private skytjenester.


Kategori Business

Tags:

Les også

Fant ingen relaterte innlegg

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy