Forholdet til applikasjoner er i utvikling: Hva vil egentlig markedet ha?

Publisert den 02/03/2017
DISCLAIMER: Denne artikkelen er eldre enn ett år, og kan ikke være oppdatert med nyere hendelser eller nylig tilgjengelig informasjon.

2016 var året da Pokémon GO ble lansert, og vendte opp ned på hvordan forbrukerne integrerer smarttelefoner og applikasjoner. I 2017 regner vi med at forbrukerne i økende grad vil kreve og utnytte de mulighetene som for eksempel AR (Augmentet Reality) kan gi. Dette er en trend som dermed gir et økt fokus på en annen type forbrukeratferd og ny bruk av apper.

Denne veksten og nye interessen for å være i et samspill med omverdenen, har lagt press på app utviklere. Forbrukerne vil ha unike opplevelser og nye teknologier som kan brukes via sine smarttelefoner, som vi alltid har med oss. Derfor har apper blitt en viktig inntektskilde i alle moderne bedrifter. En vellykket app er midtpunktet for implementering av gunstige forretningsmodeller.

Vi snakker om store tall. I 2015 ble det lastet ned over 25 milliarder iOS apper og cirka dobbelt så mange på Google Play. Dette har påvirket alle ansatte. Folk forventer samme muligheter de har med sine private apper også i arbeidslivet. På grunn av dette behovet har det vært en økning på 80 prosent i forretningsrelaterte apper.

Noen utfordringer knyttet til å holde apper oppdaterte:

Utvikling og oppdatering av apper er både kostbart og tidkrevende. Markedet er i enorm utvikling, og det holder ikke lenger med å bruke tradisjonelle løsninger som Virtual Desktop Infrastructure (VDI). For å gjøre denne prosessen lettere kommer løsninger som VMware’s App Volumes. Denne programvaren gjør det lettere for bedrifter å utvikle og rulle ut nye funksjoner og oppdateringer til deres apper.

I dag er det flere virksomheter som benytter seg av App Volume. The Metlac Group er en ledende produsent av belegning og trykkfarge til metall innpakning og er en av de virksomhetene som har opplevd store fordeler ved denne løsningen. Metlac har integrert App Volumes i sin VDI løsning, og på denne måten gjort det enklere og mer intuitivt å ta i bruk denne programvaren.

Integrasjon med Airwatch

I løpet av 2017 vil det bli enda enklere å integrere App Volumes teknologien med VMwares AirWatch produkter. Det vil gi utviklere fordeler når appene skal oppdateres. AirWatch tilbyr funksjoner som gjør det mulig for ansatte å få tilgang til de verktøyene de trenger for å gjøre jobben enklere – uansett hvor de er og hvilken enhet de jobber på. Dette styrker forholdet mellom IT- avdelingen og resten av bedriften, fordi man slipper en lang prosess med utrulling av oppdateringer. Det er en fordel for flere IT-avdelinger ettersom man kan spare på omkostningene ved å benytte seg av en «application-as-a-service tilgang»

Med løsninger som App Volumes og Airwatch har virksomhetene de viktigste verktøyene for å kunne levere en stabil service, slik at de kan ligge i forkant med ny teknologi. Det gir en konkurransemessig fordel i et marked i konstant utvikling.

Hvis man ikke leverer de beste appene og følger med i utviklingen hva gjelder forbrukeratferd, risikerer man å miste markedsandeler og nye forretningsmuligheter.

Angeliqua Ramming-Gaden, Norgessjef i VMware


Kategori Business, Mobility

Tags:

Les også

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy