Connected in the Clouds: belangrijke perspectieven van onze partners en klantenonnected in the Clouds: belangrijke perspectieven van onze partners en klanten

Connected in the Clouds: belangrijke perspectieven van onze partners en klanten

Geplaatst op 01/03/2021 by vmwarenetherlands

Door Hervé Renault, Cloud Sales Chief, EMEA, VMware

We gaan een nieuw tijdperk van strategische cloudacceptatie in. Een tijdperk waarin samenwerking en connectiviteit steeds belangrijker worden en waardoor bedrijfskritieke en revolutionaire applicaties, innovaties en ervaringen tot stand komen. Het is een spannende maar ook een complexe tijd met veel uitdagingen.

2020 was ook mijn tienjarig jubileum bij VMware. Als je al zo lang voor een bedrijf werkt, heb je nooit volledig inzicht in de vele innovaties in de oplossingen en services die je elk jaar levert. We staan misschien niet meer stil bij de grote vooruitgang die we hebben geboekt en de enorme veranderingen die technologie teweeg heeft gebracht in het bedrijfsleven.

Deze innovatie in cloudtechnologie is grensverleggend en dat bespreek ik met mijn gasten in een nieuwe podcastserie: Connected in the Clouds. Ik wilde met VMware, onze partners en klanten (de innovator van technologie, de technologieleveranciers en de bedrijven die de technologie daadwerkelijk gebruiken) praten over de grote zakelijke problemen en IT-problemen waar bedrijven mee te maken hebben. Hoe ze via de multi-cloud weten in te spelen op verandering en hoe ze met de complexe situaties omgaan die vaak horen bij de implementatie van een multi-cloudstrategie.

Aflevering 1: Cloud on the ground
In de eerste twee afleveringen sprak ik met Michael Schoeberl, CIO van OSRAM Continental, een vernieuwend bedrijf op het gebied van autoverlichting, en Sanjeev Kamboj, Head of Sales & Pre-Sales, Applications & Multi Cloud Services van Fujitsu.

Michael, die alles bekijkt vanuit het perspectief van een klant, werkt voor een bedrijf dat wil innoveren, maar tegelijk de complexe joint venture tussen OSRAM en Continental tot een succes moet maken. Hij bespreekt hoe hij werknemers begeleidt die moeten overstappen naar de omgeving van een ander bedrijf, waarin alles net wat anders werkt. Hiervoor gebruikt hij een multi-cloudstrategie om een consistente, hoogwaardige gebruikerservaring te bieden in alle applicaties en clouds.

Dit leek in eerste instantie heel ingewikkeld, ook omdat uit de eerste feedback bleek dat werknemers toegang wilden houden tot dezelfde applicaties en services als voorheen, wat niet haalbaar was. Dit zou bovendien kunnen leiden tot shadow IT en tijdelijke oplossingen gekozen door werknemers zelf. “Het menselijke aspect is het lastigst, omdat je werknemers ervan moet overtuigen om aan de slag te gaan met nieuwe processen en applicaties, waarbij ze uit hun comfortzone worden gehaald”, legt hij uit.

Michaels punt demonstreert wat wij als technologen soms over het hoofd zien: dat we oplossingen maken om het leven van mensen op de lange termijn te verbeteren door hun werk makkelijker te maken of te zorgen dat hun persoonlijke ervaringen leuker worden. Vooral in zakelijke omgevingen moeten mensen altijd centraal staan bij elke transformatie. Focus op het aanpakken van de interne weerstand tegen cloud computing, het overbrengen van de voordelen en het overtuigen van mensen. Maar wees altijd realistisch over wat er gaat gebeuren. Meer inzichten uit ons gesprek kunt u hier beluisteren.

Aflevering 2: Partnerships powering the cloud
In de tweede aflevering sprak ik met Sanjeev, die bij Fujitsu bedrijven helpt om de voordelen van de multi-cloud te benutten. Bij VMware staan klanten altijd centraal, maar partners zoals Fujitsu vormen ons verkoopteam. Daarom is het belangrijk dat we een gezonde, constructieve en eerlijke relatie met hen hebben.

Een van de waardevolle aspecten van deze relatie vind ik het perspectief dat partners bieden: ze staan dichter bij de klanten en​ werken met hen aan verschillende projecten die met elkaar zijn verbonden. Sanjeev vertelt over de kansen die de cloud biedt voor diverse bedrijven. Hij noemt drie hoofdpunten: het vermogen om snel te veranderen, om samen te creëren op industriële schaal en om nieuwe vaardigheden te introduceren, of een ‘schalingskwaliteit’ zoals hij het noemt: het vermogen om snel te schalen. Volgens Sanjeev is de impact van de cloud vaak meer dan de som der delen. “De cloud is heel concreet”, zegt hij. “Het is een compleet ecosysteem, van de front-end tot aan de levering en de service. Dus [dat betekent] snelheid, co-creatie met partners en schalingskwaliteit. Deze drie aspecten zijn een force for good en ze zorgen voor een toename van de vraag naar goederen en services.”

We bespreken ook hoe de pandemie het technologiegebruik en de aanschaf van services door klanten heeft veranderd. Sanjeev heeft met bedrijven gepraat over ‘crisis-on-demand’ en hoe ze hun plannen hebben moeten versnellen van twee tot drie jaar naar twee tot drie maanden. Volgens hem moesten veel bedrijven door de pandemie gebruikmaken van IT om operationeel te blijven: “[Het] werd voor veel organisaties duidelijk dat ze alleen kunnen overleven via kostenoptimalisatie”, vertelt hij mij. Beluister aflevering 2 als u wilt weten wat bedrijven volgens een partner moeten doen met multi-cloud om zich voor te bereiden op de toekomst.

In de volgende afleveringen van de serie nemen we een kijkje in de wereld van hyperscalers: de bedrijven die zelf cloudoplossingen ontwikkelen. Luister naar de volgende boeiende afleveringen, met Steffen Schlecht van Microsoft die praat over de ‘digitalisering in twee jaar’ die vorig jaar in slechts een paar maanden plaatsvond, Sylvain Rouri van OVHcloud die de complexiteit van de migratie van de meest bedrijfskritische applicaties naar de cloud bespreekt, en verder:

  • Aleksandar Francuz, EMEA Cloud Infrastructure Lead, IBM Public Cloud
  • Matt McNeill, Director of Solutions & Technology, Google Cloud, EMEA
  • Steffen Schlecht, General Manager, Azure Application and Infrastructure, EMEA, Microsoft
  • Sylvain Rouri, Chief Sales Officer, OVHcloud

Abonneer u nu op de serie via SpotifyGoogle Podcasts en Apple Podcast.


Categorie: Nieuws

Tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Geplaatst op 31/01/2019 door vmwarenetherlands

In de spotlights: Public clouds integreren

Bedrijven hebben vaak een complexe mix van clouds en lokale systemen, maar ze moeten wel gegevens kunnen delen in al die omgevingen. Net als in 2018 blijven we ons daarom richten op de integratie van public clouds. Wij willen dat onze klanten een consistente, naadloze ervaring op al hun platforms hebben. In dit blog bespreken […]

Geplaatst op 16/05/2019 door vmwarenetherlands

RUG zet technologieplatform in om wereldwijd leiderschap in onderzoekssamenwerking te stimuleren

Ondanks dat door films bij velen het beeld is ontstaan dat onderzoekers als gekwelde genieën in hun eentje opereren in een laboratorium, is onderzoek meestal juist geen eenzame aangelegenheid. In de realiteit is het onderzoek doen een complex proces gericht op samenwerking en bestaat het uit een vaste reeks stappen. Uitdagingen De uitdaging voor veel […]

Geplaatst op 09/06/2019 door vmwarenetherlands

Vijf redenen waarom de cloud CIO’s helpt de innovatie-implementatiekloof te dichten

Door: Richard Munro, Director of Global Cloud Strategy, VMware Alles draait om innovatie. Geconfronteerd met steeds hogere verwachtingen en meer digitale concurrenten, zetten bedrijven alles op alles om met innovatie hun bedrijven te beschermen en toekomstige groei mogelijk te maken. Maar vaak zien we dat ze worstelen met de implementatie. Kijk naar Xerox, Kodak of […]

Reacties zijn gesloten

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy