Villeroy & Boch: een traditioneel bedrijf dat toonaangevend wordt in e-commerce

Villeroy & Boch: een traditioneel bedrijf dat toonaangevend wordt in e-commerce

Geplaatst op 24/02/2021 by vmwarenetherlands

Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens van Villeroy & Boch gehoord. Dat is niet vreemd, want de afgelopen 270 jaar heeft de keramiekfabrikant zich ontwikkeld tot een gerenommeerd merk dat staat voor hoge kwaliteit en een goed design. Het bedrijf uit Saarland, dat is opgericht in 1748 in Mettlach, is nu een van de toonaangevende merken binnen de wereldwijde keramische industrie.

Het bedrijf heeft in totaal 14 productielocaties in Europa, Azië en Amerika en 7.500 werknemers in 125 landen. Het bedrijf hecht veel belang aan traditie, maar staat ook open voor innovatie: met het motto ‘digitalisering’ laat Villeroy & Boch zien dat klasse en verfijning heel goed samen kunnen gaan met de modernste technologie.

Van traditionele handel naar e-commerce
Het koopgedrag is veranderd: vroeger bezochten klanten fysieke winkels. Dit is tegenwoordig heel anders, omdat het dagelijkse leven steeds digitaler wordt. Consumenten winkelen nu liever online. Het is misschien handiger, sneller en eenvoudiger voor de klant, maar bedrijven moeten dan wel een naadloze winkelervaring bieden. Korte wachttijden, gestructureerde websites en hoge ranking in de zoekmachines zijn cruciaal voor het succes van een onlinewinkel. Daarom combineert Villeroy & Boch de traditie van vakmanschap en bedrijfscultuur met een vooruitstrevende tijdgeest. Hun doelen zijn: groei binnen de onlinebedrijfsactiviteiten, het stimuleren van de digitaliseringsstrategie en de doelstellingen en ambities van het bedrijf in ere houden.

“We willen de verkoopkanalen snel voorzien van producten van hoge kwaliteit, op de meest gestandaardiseerde en efficiënte manier mogelijk”, aldus Erik Heinen, Team Lead Enterprise Content Management, Villeroy & Boch. Het bedrijf besloot daarom de digitale infrastructuur verder uit te breiden. In 2014 schakelde de groep hiervoor al de virtualisatiespecialist OVHcloud in. Sindsdien werd de digitale transformatie met succes verder uitgebouwd door de twee bedrijven. In 2020 bereikte Villeroy & Boch de volgende mijlpaal door het IT-landschap te migreren naar een cloud-gebaseerd hybride datacenter op basis van VMware vSAN. De reden: de vereisten op het gebied van het productervaringsbeheer van het bedrijf, bestaande uit een productie-informatiesysteem (PIM) en een beheersysteem voor media-assets (MAM), worden steeds hoger, omdat voor de groei in e-commerce zowel optimale prestaties als vlekkeloze resultaten nodig zijn. Villeroy & Boch is begonnen met slechts 20 virtuele machines, maar de vraag naar capaciteit is inmiddels gestegen naar minimaal 90 VM’s.

Erik Heinen: “Daarom gebruiken we de nieuwste opslagtechnologie voor onze PIM- en MAM-systemen. Dankzij de upgrade zijn de prestaties nu aanzienlijk verbeterd.” De jarenlange samenwerking met OVHcloud heeft verschillende voordelen: dankzij Enterprise Support kan Villeroy & Boch nieuwe oplossingen testen in een live-omgeving en investeringsbeslissingen hierop baseren zonder onaangename verrassingen achteraf. PIM, de nieuwe en inmiddels winstgevende applicatie, werd eerst gebruikt in een kloonomgeving voordat deze werd geïmplementeerd in het nieuwe systeem.

Minder moeite en een prestatieverbetering van 70%
Met OVHcloud en VMware kon Villeroy & Boch de prestaties aanzienlijk verbeteren en een kortere time-to-market realiseren. Door het datacenter te moderniseren op basis van vSAN zijn de prestaties van kritieke applicaties in Product Experience Management met 70 procent verbeterd. “De migratie is gunstig voor alle belanghebbenden. We ontvangen minder supportaanvragen van bedrijfsafdelingen, waardoor er resources vrij komen en er veel minder tijd nodig is voor beheer”, zegt Erik Heinen.

Dankzij gemoderniseerde Enterprise Content Management-systemen, waaronder PIM, die de beschikbaarheid van alle producten via alle kanalen garandeert, kan het bedrijf nu aanzienlijk op de kosten besparen en nieuwe producten sneller op de markt brengen. Villeroy & Boch onderscheidt zich met succes van de concurrentie: traditie gaat perfect samen met technische innovaties. En het einde is nog niet in zicht. Villeroy & Boch wil in de toekomst nieuwe applicaties ontwikkelen en het volledige cloudplatform van VMware implementeren in het OVHcloud-datacenter. Erik Heinen: “OVHcloud en VMware hebben ons goed ondersteund toen we ons bedrijfsmodel aanpasten aan de vereiste technologische innovaties en marktomstandigheden.”


Categorie: Success Stories

Tags: , , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Geplaatst op 16/05/2019 door vmwarenetherlands

RUG zet technologieplatform in om wereldwijd leiderschap in onderzoekssamenwerking te stimuleren

Ondanks dat door films bij velen het beeld is ontstaan dat onderzoekers als gekwelde genieën in hun eentje opereren in een laboratorium, is onderzoek meestal juist geen eenzame aangelegenheid. In de realiteit is het onderzoek doen een complex proces gericht op samenwerking en bestaat het uit een vaste reeks stappen. Uitdagingen De uitdaging voor veel […]

Geplaatst op 01/03/2021 door vmwarenetherlands

Connected in the Clouds: belangrijke perspectieven van onze partners en klanten

Door Hervé Renault, Cloud Sales Chief, EMEA, VMware We gaan een nieuw tijdperk van strategische cloudacceptatie in. Een tijdperk waarin samenwerking en connectiviteit steeds belangrijker worden en waardoor bedrijfskritieke en revolutionaire applicaties, innovaties en ervaringen tot stand komen. Het is een spannende maar ook een complexe tijd met veel uitdagingen. 2020 was ook mijn tienjarig […]

Geplaatst op 11/02/2020 door vmwarenetherlands

IT-teams en bedrijfsleiders moeten effectief samenwerken om IT-beveiliging te verbeteren

Door: Leon de Werker, Senior Regional Director Benelux van VMware De hoeveelheid IT-dreigingen neemt toe en wordt steeds grootschaliger en geraffineerder. De huidige verdedigingsstrategieën zijn overduidelijk ontoereikend. Om samen succesvol te zijn moeten bedrijfsleiders de behoeften van hun IT- en beveiligingsteams begrijpen. Deze moeten vervolgens begrip ontwikkelen voor de hogere doelstellingen en bedrijfsprioriteiten. Uit onderzoek […]

Reacties zijn gesloten

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy