Gloucestershire NHS implementeert nieuw elektronisch patiëntendossiersysteem

Gloucestershire NHS implementeert nieuw elektronisch patiëntendossiersysteem

Geplaatst op 21/12/2020 by vmwarenetherlands

Gloucestershire Hospitals NHS Foundation Trust moest het datacenterplatform moderniseren om een elektronische infrastructuur te kunnen opzetten voor het patiëntendossiersysteem. Het ziekenhuis wendde zich tot VMware-partner LIMA Networks, dat aangaf dat VMware Cloud Foundation de optimale oplossing voor hen was. Door de expertise kon het ziekenhuis het nieuwe platform binnen negen maanden implementeren.

Voor artsen en verpleegkundigen is het essentieel om altijd en overal toegang te hebben tot patiëntgegevens. Om slimmer te kunnen werken moeten ze overal in het gebouw – of thuis – alles te weten kunnen komen over hun patiënten. Ze willen dus geen papieren documenten meer gebruiken die alleen door één persoon op één plaats tegelijk kunnen worden bekeken. Zo kunnen bovendien medische fouten worden voorkomen die worden veroorzaakt door dossiers met soms onleesbare handschriften.

Op weg naar uitstekende patiëntenzorg
Gloucestershire NHS heeft twee hoofdlocaties – een in Gloucester en een in Cheltenham –  en biedt hoogwaardige gezondheidszorg voor de hele bevolking van Gloucestershire. De NHS-instelling het ongeveer achtduizend medewerkers en biedt een breed scala aan gespecialiseerde ziekenhuisdiensten.

De instelling begrijpt dat het digitale aspect steeds belangrijker wordt in de gezondheidszorg. Daarom bevat hun strategische vijfjarenplan getiteld ‘Our Journey to Outstanding’ (onze reis naar uitmuntendheid) een programma om de patiëntenzorg te transformeren met behulp van technologie. Deze belangrijke digitale transformatie is bedoeld om zorg te kunnen bieden aan de volgende generatie patiënten.

Het implementeren van elektronische patiëntendossiers was de eerste stap in deze reis. Maar het viel niet mee om een robuuste en veerkrachtige weg naar de cloud te vinden. Hoewel de IT-engineers van Gloucestershire NHS de dagelijkse werkzaamheden aan het IT-systeem beheren, was het een grotere uitdaging om een nieuwe oplossing te vinden en te implementeren.

Snel innoveren
Gloucestershire NHS wendde zich tot oplossingspartner LIMA Networks. Met hun uitgebreide portfolio – van het datacenter, de cloud en beheerde services tot beveiliging en prestatiebewaking – begrijpt LIMA al sinds 1997 hoe technologie bedrijven kan transformeren.

Om een optimale oplossing voor de klant te vinden keek LIMA’s team van experts goed naar de vereisten van de NHS-instelling en naar het uiteindelijke doel. VMware Cloud Foundation bood de perfecte basis voor de digitale transformatie van Gloucestershire NHS. De moderne hybride-cloudoplossing combineert VMware vSAN-opslagtechnologie, VMware NSX Data Center-netwerken en VMware vRealize Suite voor beheer en automatisering:

  • vSAN is het ideale opslagplatform voor de volledige hypergeconvergeerde infrastructuur (HCI) van VMware Cloud Foundation.
  • NSX Data Center biedt beveiliging op bedrijfsniveau, waardoor de instelling patiëntgegevens kan beschermen tegen bijvoorbeeld cyberaanvallen die zijn gericht op oudere platforms.
  • vRealize Suite combineert automatiserings- en bewerkingsmogelijkheden voor een hybride-cloudomgeving. De dashboards bieden uitgebreide inzichten in wat er op het platform gebeurt.

“Het werd al heel snel duidelijk dat VMware Cloud Foundation goed zou aansluiten op de transformatiebehoeften van Gloucestershire NHS”, legt Mark Howie, accountdirecteur bij LIMA Networks, uit. “We hebben hen geholpen en ondersteund bij de migratie van het bestaande applicatieplatform. Toen een deel van de oudere infrastructuur buiten gebruik was gesteld, konden ze de elektronische patiëntendossiers gaan implementeren.” VMware leverde de technologie en de visie en begon met het architecturale proces, LIMA zorgde voor de implementatie-ervaring en -expertise. LIMA heeft een netwerkspecialist, een serverinfrastructuurspecialist en een VMware-specialist aangewezen om met Gloucestershire NHS samen te werken. Het team besteedde 100 procent van hun tijd aan het project.

De ondersteuning was cruciaal voor Gloucestershire NHS om op schema te blijven: de instelling implementeerde de nieuwe oplossingen binnen negen maanden. “We hadden dit project niet kunnen realiseren zonder een deskundige en toegewijde oplossingspartner zoals LIMA”, zegt Tim Mullan, hoofd IT-transformatieprogramma bij Gloucestershire NHS.

 

De perfecte partner voor een ambitieuze transformatie
VMware Cloud Foundation levert een robuust en veerkrachtig platform ter ondersteuning van de digitale transformatie van de instelling, met name van het nieuwe elektronische patiëntendossiersysteem. Tijdens de COVID-19-pandemie vormde VMware Cloud Foundation bovendien een goede basis om medewerkers op afstand toegang te geven zodat ze vanuit huis verder konden werken.

Toen Gloucestershire NHS aan de ‘Journey to Outstanding’ begon, wist het dat het minimaal drie en waarschijnlijk zelfs vijf jaar samen zou werken met de oplossingspartner. LIMA heeft bewezen de perfecte partner te zijn die de NHS-instelling bijstaat in zijn programma om zorg te bieden aan de volgende generatie patiënten.


Categorie: Success Stories

Tags: ,

Gerelateerde artikelen

Geplaatst op 24/03/2020 door vmwarenetherlands

Workload-migratie naar VMware Cloud Foundation met VMware HCX

Marek Zdrojewski, vExpert en Senior Consultant bij VMware: “De huidige versie van VMware Cloud Foundation ondersteunt alleen een greenfield-installatie, wat betekent dat de bestaande virtuele workloads die op oudere vSphere-versies draaien niet beheerd kunnen worden vanuit Cloud Foundation. Er zijn verschillende manieren om bestaande workloads te migreren, maar de meest veelzijdige manier is om VMware […]

Geplaatst op 04/05/2020 door vmwarenetherlands

Tastbare bedrijfsresultaten realiseren met VMware Cloud Foundation

Door: Nick Cross, VP SDDC EMEA De vraag naar betere, snellere en krachtigere services zorgt voor een applicatie-explosie. Het aantal applicaties dat gemaakt is tussen 2018 en 2023 zal zelfs groter zijn dan het aantal dat in de afgelopen 40 jaar is gemaakt. We zien dat organisaties snel nieuwe services implementeren om te voldoen aan veranderende bedrijfsbehoeften. […]

Geplaatst op 01/08/2020 door vmwarenetherlands

Een gegarandeerde ervaring, waar je ook bent met een digitale werkomgeving

Deze rondtafeldiscussie is onderdeel van een reeks van vier. Ontdek ook de tweede, derde en vierde sessie. Kenmerkend voor de afgelopen maanden was dat organisaties grote veranderingen hebben doorgemaakt. Ze moesten proberen de bedrijfscontinuïteit te behouden en tegelijkertijd de veiligheid van gebruikers – werknemers, klanten of beiden – te garanderen. Pat Gelsinger, CEO van VMware, […]

Reacties zijn gesloten

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy