Eenvoudig overstappen op de cloud met een multi-cloudstrategie

Eenvoudig overstappen op de cloud met een multi-cloudstrategie

Geplaatst op 08/12/2020 by vmwarenetherlands
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Door: Hervé Renault, VP Cloud EMEA, VMware

Dit jaar vier ik mijn tienjarig jubileum bij VMware. Er kan veel veranderen in een leven, maar in de afgelopen 10 jaar is niets zo snel veranderd als technologie. Toen ik in 2010 bij VMware begon, was de keuze tussen clouds makkelijk: public of private.

Na verloop van tijd werd de hybride cloud geïntroduceerd, die werd ontwikkeld omdat bedrijven moesten kiezen tussen een on-premises, public of private cloudomgeving. Niemand kwam nog op het idee om meerdere clouds te gebruiken. In de daaropvolgende jaren hebben is men toch op dit idee gekomen. Organisaties worstelen al jaren om hun traditionele applicatieportfolio’s te combineren en cloud native apps te maken. Daarom is het kiezen van de juiste cloudomgeving om deze apps te ondersteunen cruciaal voor optimale prestaties.

Door de groeiende vraag naar omgevingen waarin bedrijven apps kunnen maken, uitvoeren, beheren, beveiligen en verbinden, zijn we terecht gekomen in een ‘mix and match’ tijdperk: public, private- en edge-clouds worden gecombineerd om applicaties te ondersteunen die krachtige, gepersonaliseerde digitale ervaringen creëren voor klanten en medewerkers. Volgens Forrester verwachten CIO’s dat het aantal clouds (public, private, en edge-omgevingen) dat ze gebruiken in de komende 3 jaar met 53% zal toenemen, van 5,6 nu tot 8,7 in 2023. Dit komt doordat we meer afhankelijk zijn van cloudapplicaties om innovatie te stimuleren.

Maar hoewel multi-cloudomgevingen zeker zakelijke voordelen hebben, is het ook belangrijk dat ze consistent worden gebruikt om complexiteit te verminderen, silo’s te verwijderen en de beheerbaarheid te vergroten. In ons recente onderzoek onder IT-leiders, besluitvormers en ontwikkelaars wees 63% inderdaad op inconsistenties tussen clouds als een van de grootste multi-clouduitdagingen waarmee hun bedrijf wordt geconfronteerd.

Dit probleem van complexiteit willen we oplossen. Met ons multi-cloudplatform, dat ondersteuning  biedt voor elke app, in elke cloud, op elk apparaat, verminderen we de complexiteit.

Voorbereiding op hyperschalen
Met een modern, schaalbaar cloudplatform kunnen bedrijven de hyperscaler kiezen die het beste past bij hun app delivery vereisten, of dit nu Alibaba Cloud, AWS, Azure, Google Cloud, IBM Cloud, Oracle Cloud, OVHCloud of een lokale, gespecialiseerde cloudprovider is. Maar dit is alleen mogelijk als developers de juiste tools hebben om deze clouds te ontwikkelen en dit consistent kunnen beheren en gebruiken.

Er is een groot verschil met tien jaar geleden. Als een bedrijf destijds een hyperscaler had gekozen, zou het dit niet kunnen combineren met andere hyperscalers. Nu kunnen bedrijven werken met verschillende oplossingen van diverse cloudproviders. Hierdoor kunnen ze optimaal gebruikmaken van het potentieel van de cloud. Bovendien zien ze in dat het een essentiële rol speelt bij de modernisering van applicaties, de zakelijke flexibiliteit en -stabiliteit en de digitale transformatie.

De zakelijke voordelen van een multi-cloudstrategie zijn duidelijk. Neem Harman International, een wereldleider in verbonden autotechnologie, die ontdekte dat ze met een centraal beheer van hun hele multi-cloudomgeving meer dan $1 miljoen per jaar aan clouduitgaven bespaarde. En het Italiaanse energiebedrijf Ansaldo merkte dat de prestaties en autonomie die VMware Cloud on AWS leverde een uitstekende basis vormden voor het ontwikkelen van hun cloudtraject.

Door gebruik te maken van één multi-cloudplatform zien we een verandering in de manier waarop bedrijven applicaties maken. Ze kunnen nu de infrastructuur kiezen die het beste past bij hun ontwikkelbehoeften. Bedrijven hebben eindelijk toegang tot de beste technologie van diverse leveranciers en die ze kunnen gebruiken om innovatie te ondersteunen.

Maken, uitvoeren, klaar
Bedrijven moeten een multi-cloudstrategie hebben: een strategie waarmee ze snel apps kunnen maken, die fungeert als één platform voor het leveren van alle apps. En waarmee developers de nieuwste methodologieën en containertechnologieën kunnen gebruiken voor een snellere productietijd.

Dit platform moet ook consistent kunnen worden beheerd en gebruikt. Hierdoor kunnen bedrijven gebruikmaken van microservicearchitecturen op basis van containers en de implementatie van Kubernetes stroomlijnen. Developers, operations en beveiliging worden samengebracht om een ‘ondernemingsvriendelijke’ aanpak te creëren.

Door de belemmeringen voor de acceptatie van Kubernetes weg te nemen, kunnen IT-beheerders hun vaardigheden verbeteren om moderne apps te ondersteunen. Een voorbeeld hiervan is te zien bij vrachtrederij ZIM. Met VMware Pivotal Labs kon het de softwareteams overzetten naar een cloud native model, waardoor gebruikers binnen een paar dagen over apps beschikten, in plaats van binnen maanden. Deze apps verbeterden de klantervaring en teams binnen het bedrijf hadden hierdoor snellere, geautomatiseerde toegang tot de data die ze nodig hadden om beslissingen te nemen.

Voorbereid zijn op de toekomst, oftewel future ready
Het is cruciaal om een multi-cloudstrategie centraal te stellen. Dit is een unieke, universele basis voor het leveren van meer innovatie, die developers de vrijheid geeft die ze nodig hebben om te innoveren en tegelijk IT-afdelingen voorziet van consistente beveiliging en operations. Bedrijven die dat doen, kunnen snel en flexibel innoveren.

Dit is echter zeker niet het eindstation in de reis naar de cloud. De afgelopen tien jaar hebben we ongelooflijke ontwikkelingen gezien, dus wie weet waar we over tien jaar staan. Wat ik wel weet, is dat consistentie essentieel is om de meest toonaangevende cloudproviders en hyperscalers samen te brengen en bedrijven te helpen veerkrachtiger te worden, zodat ze beter kunnen innoveren en zich kunnen onderscheiden. Kortom, zo krijgen ze een sterkere positie en kunnen ze beter inspelen op verandering.

Voor meer informatie over het creëren van een multi-cloudomgeving die voldoet aan de behoeften van uw bedrijf, kunt u hier luisteren naar het gesprek van VMware met Jeffrey Shaw, CIO van EMPLOYERS.


Categorie: Multi-cloud

Tags: ,

Gerelateerde artikelen

Geplaatst op 16/03/2020 door vmwarenetherlands

VMware breidt portfolio uit om klanten te helpen met de modernisering van hun applicaties en infrastructuur

Nieuwe infrastructuur, nieuwe producten: een nieuw hoofdstuk voor VMware. We hebben deze week bij VMware een groot aantal nieuwe producten en services gelanceerd, gemaakt om onze klanten te helpen applicaties te moderniseren en een veiligere en efficiëntere infrastructuur te bouwen. Klik hier om een herhaling te bekijken van onze aankondigingen! Het gaat om het VMware […]

Geplaatst op 30/03/2020 door vmwarenetherlands

Bedrijfscontinuïteit bij onverwachte gebeurtenissen: is uw organisatie hierop voorbereid?

We weten allemaal dat het leven onvoorspelbaar is. Bij ongeplande gebeurtenissen zoals natuurrampen, extreme weersomstandigheden, ziekte en reisbeperkingen is het vrijwel onmogelijk om  “business as usual” vol te houden. Is uw organisatie voorbereid op een langere periode van werken op afstand? Moet u afwegingen gaan maken tussen beveiliging en bedrijfscontinuïteit? Als u een digitale-werkplekoplossing overweegt […]

Geplaatst op 01/03/2021 door vmwarenetherlands

Connected in the Clouds: belangrijke perspectieven van onze partners en klanten

Door Hervé Renault, Cloud Sales Chief, EMEA, VMware We gaan een nieuw tijdperk van strategische cloudacceptatie in. Een tijdperk waarin samenwerking en connectiviteit steeds belangrijker worden en waardoor bedrijfskritieke en revolutionaire applicaties, innovaties en ervaringen tot stand komen. Het is een spannende maar ook een complexe tijd met veel uitdagingen. 2020 was ook mijn tienjarig […]

Reacties zijn gesloten

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy