Nederlands Kanker Instituut: ‘VDI by day, Compute by Night’

Geplaatst op 17/09/2020 by vmwarenetherlands
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Het Nederlands Kanker Instituut (NKI) behoort tot de top 10 van kankercentra ter wereld. Het combineert een kankerkliniek met een onderzoeksinstituut dat zich tot doel heeft gesteld om kanker tot een chronische ziekte te maken. Het NKI vervult een belangrijke rol als nationaal en internationaal centrum voor wetenschappelijke en klinische expertise, ontwikkeling en training.

Het NKI werd al in 1913 opgericht. De oprichters wilden een kankerinstituut “waar patiënten met kwaadaardige gezwellen adequaat konden worden behandeld en waar kanker en aanverwante ziekten konden worden bestudeerd.” De kliniek had ruimte voor zeventien patiënten en in het laboratorium konden maximaal tien wetenschappers werken. Tegenwoordig werken er in totaal ongeveer 650 wetenschappers en ondersteunend personeel bij het Nederlands Kanker Instituut.

Wat was er nodig?
Om onderzoekers optimaal te kunnen faciliteren is de IT-afdeling is cruciaal. Of mensen nu bezig zijn met onderzoek of het verlenen van zorg, de werknemers van NKI moeten hun werk kunnen doen, met gemakkelijke toegang tot hun tools en apps. Roel Sijstermans, hoofd IT bij NKI: “De uitdaging voor onze IT-afdeling was om veel meer selfservice toe te passen voor onze gebruikers, omdat iedereen vaak op IT moet wachten.” Daarom moest NKI haar Digital Workspace-omgeving moderniseren. Het moest makkelijker worden om (meer) gegevens te delen en om onderzoek te doen. Dit betekent meer tijd voor de patiënt, omdat er geen tijdverspilling is doordat je constant in moet loggen. Verder is beveiliging erg belangrijk, omdat een ziekenhuis en onderzoekscentrum over veel persoonlijke en waardevolle onderzoeksgegevens gegevens beschikt.

Extra rekenkracht ’s nachts gebruiken voor onderzoek
De Digital Workspace-omgeving moest dus verbeterd worden. Met de nieuwe VMware Digital Workspace-oplossing heeft het NKI veel meer rekenkracht. Vervolgens zou het een ‘waste of resources’ zijn om deze extra power alleen tijdens werktijd te gebruiken. Daarom besloot het NKI om deze rekenkracht beschikbaar te stellen voor onderzoek, zodat onderzoekers 24/7 de benodigde rekencapaciteit hebben om sneller ontdekkingen te doen. Door de VMware Digital Workspace-infrastructuur ook ‘s nachts te gebruiken en met behulp van deep-learning software kankercellen te analyseren en te herkennen, gebruikt het instituut zijn Digital Workspace als een force for good. Zelf noemen ze deze aanpak: ‘VDI by day, Compute by Night’.

Bram van den Broek, Senior Postdoc bij NKI: “Het genezen van kanker is een zeer lange keten van kleine ontdekkingen. Wat er gebeurt, is dat onderzoekers overdag gegevens verzamelen en beelden maken met microscopen. Deze plaatsen ze vervolgens in de rij waar andere gegevens wachten op analyse. ‘s Nachts gaan virtuele machines aan de slag om de gegevens en beelden te verwerken en te analyseren. Als je in de ochtend weer op je werkt komt zijn de gegevens geanalyseerd.” Hierdoor kan het NKI patiënten sneller van een diagnose voorzien. Sijstermans: “VMware biedt de technologie, maar ook de kennis om een ultramoderne infrastructuur en werkplek te creëren voor onze zorgverleners en onderzoekers.” Onderzoekers kunnen gegevens in dagen – in plaats van weken – analyseren, omdat ze de extra rekenkracht ‘s nachts gebruiken voor automatische analyse. Dit versnelt doorbraken in kankeronderzoek.

Meer weten? Lees hier en hier meer over deze customer case.

Resultaat en de toekomst
Mark Platte, IT-architect bij NKI: “We hebben nu een geheel nieuwe omgeving met VMware-technologie en in plaats van achter te blijven in de markt lopen we nu voorop.” Ten eerste hebben werknemers met VMware Workspace ONE gemakkelijke, snelle en veilige toegang tot patiëntendossiers. Ze kunnen sneller inloggen, bestanden veilig delen en gemakkelijker samenwerken. Ook de patiëntenzorg is verbeterd, omdat medisch personeel meer tijd aan het bed kan doorbrengen met patiënten. Onderzoekers kunnen sneller onderzoek doen omdat ze meer rekenkracht hebben. Ten tweede is de beveiliging verbeterd door VMware NSX met Horizon te implementeren, waardoor een micro-gesegmenteerde omgeving ontstaat waarin verkeer alleen is toegestaan ​​tussen gevalideerde servers (waardoor East-West traffic wordt voorkomen). Dit was erg belangrijk, omdat het NKI beschikt over veel persoonlijke en waardevolle onderzoeksdata beschikt. Ten slotte zorgen de verbeteringen in IT ervoor dat bedrijfsdoelen beter worden ondersteund. Sijstermans: “Ik denk dat grote datasets en rekenkracht erg belangrijk zijn voor onderzoek en om doorbraken te versnellen. Misschien zullen we ooit het probleem van kanker oplossen en er een chronische ziekte van maken. Dat zal de komende decennia de focus zijn van onze instelling.”

Watch on YouTube


Categorie: Success Stories

Tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Geplaatst op 01/05/2019 door vmwarenetherlands

Geluk als basis voor geweldige resultaten

Chief Happiness Officer spil in initiatieven voor gelukkige en productieve werknemers Door: Leon de Werker, Senior Regional Director Benelux & Chief Happiness Officer, VMware Het VMware-team in de Benelux heeft in de afgelopen jaren geweldige prestaties neergezet. Niet alleen de omzet, maar ook het aantal collega’s in de Benelux – nu al meer dan 150 […]

Geplaatst op 01/08/2020 door vmwarenetherlands

Waarom digitale beveiliging gelijkstaat aan bedrijfscontinuïteit

Deze rondtafeldiscussie is onderdeel van een reeks van vier. Ontdek ook de eerste, derde en vierde sessie. In de haast om werknemers en klanten te behouden, implementeerden veel organisaties de afgeloen maanden technologie en processen voor werken op afstand waarbij de bedrijfscontinuïteit centraal stond. Hoewel dit betekende dat het werk door kon gaan, leidde dit […]

Geplaatst op 10/04/2019 door vmwarenetherlands

Bedrijfscontinuïteit en network security stimuleren internationale groei van Zwitserse verzekeringsgigant

Acquisitie wordt, uiteraard, gezien als instrument voor zakelijke groei. Maar het kan ook een inspiratie zijn voor andere veranderingen, zoals een heroverweging van de gehele bedrijfsaanpak. Helvetia is een van de meest toonaangevende verzekeringsmaatschappijen van Zwitserland. Door de overname van concurrent Nationale Suisse in 2014 werd het bedrijf nog groter, maar nu moesten vier datacenters worden […]

Reacties zijn gesloten

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy