Hoe bouwt u een echte digital employee experience?

Hoe bouwt u een echte digital employee experience?

Geplaatst op 04/12/2019 by vmwarenetherlands
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Kristine Dahl Steidel, Vice President EUC EMEA, VMware

Werkgevers worden geconfronteerd met een steeds fellere strijd om talent, de zogenaamde war for talent. Het aantrekken van de juiste werknemers blijft een serieuze uitdaging: 70% van de respondenten van de Deloitte 2019 Global Human Capital Trends-enquête gaf aan dat werving problematisch is, en 16% zei dat dit een van drie urgentste problemen is waar hun bedrijf in 2019 mee te maken zou hebben. In een gunstige markt voor kandidaten moeten bedrijven opnieuw gaan nadenken over hoe ze nieuw talent werven en bestaand talent (en hun vaardigheden en kennis) behouden om als bedrijf te groeien in het huidige digitale tijdperk. 

Hoe helpt ú uw werknemers?
De verwachtingen over hoe mensen werken, zijn aan het veranderen. Om meer te weten te komen hebben we een enquête gehouden onder werknemers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (de EMEA-regio), met duidelijke resultaten. Werknemers willen de flexibiliteit om hun eigen tools te kiezen, ze willen samenwerken in een innovatieve en creatieve omgeving, en ze willen de technologie waarmee ze dit kunnen bereiken. Met andere woorden: organisaties die hun werknemers niet kunnen of willen bijstaan in deze wens (ook wel de digital employee experience genoemd), zullen het heel lastig krijgen om getalenteerde werknemers aan te trekken of zelfs te behouden. Dit laatste is een belangrijke uitdaging, aangezien 70% van de respondenten vindt dat hun huidige werkgever hier meer belang aan moet hechten. 

Om dit te bereiken, moeten werkgevers identificeren wie verantwoordelijk is voor het leveren van een positieve werknemerservaring. Dit blijft een probleem: meer dan een vijfde van de respondenten in ons onderzoek vindt het feit dat er geen duidelijk aanspreekpunt in de organisatie is een belangrijke drempel voor een positieve digital experience.

Barrières voor samenwerking overwinnen door teamwork
Een positieve digital employee experience begint met samenwerking tussen IT, HR en werknemers. HR is eigenlijk altijd al de facilitator van werknemerservaringen geweest. Terwijl we automatisch aan IT denken  als het begrip ‘digitaal’ in een zakelijke context valt. Wanneer beide afdelingen worden samengebracht, kan er onduidelijkheid ontstaan over wie waarvoor verantwoordelijk is. Dit leidt tot een situatie zoals nu, waarin 49% van de werknemers niet weet of ze met HR of IT moeten praten over problemen met hun digital experience. 

Ironisch genoeg wordt de barrière tot effectiever werken en samenwerken juist gevormd doordat verschillende afdelingen in een organisatie niet als team samenwerken: slechts 21% van de werknemers gaf aan dat de HR- en IT-afdelingen in hun organisatie altijd samenwerken.

Maar samenwerken is essentieel. Uit het onderzoek bleek dat er een direct verband is tussen organisaties die beter presteren en het leveren van een positieve digital employee experience. Als werknemers kunnen werken op hun persoonlijke apparaten, vanaf dag één toegang hebben tot productiviteitsapps en op elk apparaat toegang hebben tot hun apps, werken ze waarschijnlijk voor een bedrijf dat (super)snel groeit.

Voor een daadwerkelijke digital employee experience, met vrije toegang tot de apparaten en applicaties die werknemers nodig hebben, is een technologische kernaanpak nodig die de toegangs- en compliance vereisten op een flexibele manier kan beheren. Dit is een taak voor IT. Om te controleren of de aanpak ook gepast is, moet in kaart worden gebracht wat werknemers precies nodig hebben en hoe ze dat nodig hebben. Dit inzicht moet in lijn zijn met wat mensen echt belangrijk vinden aan hun werk en hoe de werkplek hiervan kan profiteren. Kort samengevat: het menselijke element. En dat is waar HR om de hoek komt kijken. 

Als u dit voor elkaar krijgt, zult u merken dat uw bedrijf sterker zal groeien en meer talent zal aantrekken. De progressieve bedrijfscultuur vormt hierbij een stuwende kracht en uw bedrijf zal snel worden gezien als een van de beste bedrijven om voor te werken. 

Betere prestaties door een betere ervaring
Het is duidelijk dat het bieden van een digital employee experience waarschijnlijk zal leiden tot betere bedrijfsprestaties dankzij betrokken en positief ingesteld personeel. Om dit te bereiken is een goede samenwerking tussen HR en IT vereist, waarbij inzicht in de wensen van werknemers wordt gecombineerd met het juiste technologische kader dat alle gewenste apps, apparaten en tools op de gewenste manier aanbiedt. 

Wilt u meer weten over hoe uw organisatie deze technologische infrastructuur kan implementeren? Ga dan naar VMware Workspace One.


Categorie: Nieuws

Tags:

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy