Terugblik op VMworld 2019 Europe

Terugblik op VMworld 2019 Europe

Geplaatst op 25/11/2019 by vmwarenetherlands
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Van 4 tot 7 november was het prachtige Barcelona de locatie voor ons jaarlijkse event VMworld Europe, dat door meer dan 13.000 mensen werd bezocht. Het thema was “Make your Mark” en het event was erop gericht om mensen te laten zien hoe ze hun reis naar de cloud kunnen versnellen en gelijke tred kunnen houden met de snel veranderende IT-omgeving.

Terugblik op VMworld 2019 Europe

De eerste dag begon met een inspirerende thema keynote van de CEO van VMware, Pat Gelsinger, waarin hij zijn ideeën over het natuurlijke spanningsveld tussen keuze en complexiteit presenteerde. Hoewel dit een uitdaging is waaraan de IT-industrie zich moet blijven aanpassen, komen hieruit ook de innovaties en doorbraken voort die het onmogelijke mogelijk lijken te maken. Hij schetste hoe diegenen die zich de multi-cloud eigen weten te maken, de komende tien jaar met vertrouwen tegemoet kunnen zien. Hiervoor introduceerde Gelsinger diverse nieuwe projecten die VMware gaat starten om IT-ers te helpen bij de vereiste aanpassingen. Gelsinger besteedde in zijn keynote ook expliciet aandacht aan het Nederlands Kanker Instituut (NKI) uit Amsterdam dat intensief samenwerkt met VMware. Samenwerken is namelijk van cruciaal belang bij innovatie in onderzoek naar en genezing van kanker. Dankzij de technische ondersteuning van een geheel nieuwe digital foundation beschikt NKI over veel meer snelheid, security, flexibiliteit en kracht om belangrijke informatie te genereren en te delen. De video die Gelsinger hierover liet zien is hier te vinden. Zijn volledige toespraak en de aankondigingen kunt u hier bekijken.

Andere sprekers waren Joe Beda, medeoprichter van Kubernetes en Heptio, Principal VMware Engineer en auteur van Kubernetes: Up and Running, en Sanjay Poonen, de COO van VMware. Poonen benadrukte nogmaals het belang van investeringen in de digital experience van werknemers en de resultaten die dit kan opleveren. Hij werd bijgestaan door VMware-klanten IHS Markit, SAP en Michelin. Op de eerste dag werden ook de Nederlandse organisaties Siza en Academy Het Dorp uitgeroepen tot winnaars van de ‘Technology as a Force for Good’ award van 2019. Beide organisaties maken gebruik van digitale technologie om de kwaliteit van leven voor mensen met een beperking te verbeteren. De award werd uitgereikt door Pat Gelsinger aan Jorrit Ebben van Academy Het Dorp.

Terugblik op VMworld 2019 Europe

De eerste dag werd afgesloten met een Diversity & Inclusion-receptie, waar de deelnemers elkaar konden ontmoeten en van gedachten konden wisselen over de manier waarop partners, klanten en VMware zelf Diversity & Inclusion op wereldwijde schaal binnen hun bedrijf promoten.

Onderscheidt uzelf
De tweede dag werd geopend door Ray O’Farrell, Executive VP van VMware. Samen met een aantal collega’s besprak hij de uitdagingen van de digitale transformatie, vandaag en morgen, en hoe we het beste kunnen profiteren van de moderne infrastructuur waarover we kunnen beschikken.

Er waren diverse begeleide technische demonstraties, ook van nieuwe productupdates, om de kracht van de huidige en reeds aangekondigde VMware-oplossingen te laten zien. O’Farrell sloot de sessie af met extra aandacht voor de digital foundation van VMware, hoe hiermee de dynamische interactie tussen apps, infrastructuur, cloud, netwerken, beveiliging en apparaten volledig op z’n plaats valt en hoe organisaties hiermee echte problemen kunnen oplossen.

De volgende spreker was Greg Lavender, Senior VP en CTO van VMware, die niet onder stoelen of banken stak dat de cultuur van innovatie binnen de organisatie het beste is wat hij ooit heeft meegemaakt. En als iemand die heeft gewerkt bij Citigroup, Cisco en Sun Microsystems dit zegt, dan wil dat wel wat zeggen. Hij heeft het perfect samengevat: “Samen staan we sterker. Het is tijd om te laten zien wat we kunnen.”

Voortbordurend op deze discussie was het de beurt aan Bear Grylls, ultieme avonturier, voormalig militair bij de Britse Special Forces, tweevoudig winnaar van een BAFTA Award, schrijver van bestsellers en Honorary Colonel van de Britse strijdkrachten. Hij gaf een motiverende toespraak over zijn bewezen formule voor het omgaan met onzekerheid en het stimuleren van innovatie.

Gedurende de rest van de dag waren er nog diverse andere indrukwekkende sessies met uiteenlopende onderwerpen zoals het toekomstbestendig maken van de infrastructuur van bedrijven, welke strategieën er nodig zijn om op grote schaal actief te zijn, hoe Kubernetes het best kan worden benut en hoe beveiligingsvereisten anders moeten worden vormgegeven door ze per workload vast te stellen; van datacenter en multi-cloud tot edge computing.

Naast de hoofdsessies werden er meer dan 4.000 Hands-on Labs bezocht, hebben afgevaardigden van bedrijven meer dan 124 certificaten behaald en hebben meer dan 253 mensen aan 62 Meet the Expert-rondetafelgespreken deelgenomen.

De dag werd in stijl afgesloten met een feest tijdens VMfest. De DJ in de grote hal, de rockende RJP Band en een speciaal optreden van het Showman Circus zorgden voor een spectaculaire avond die werd afgesloten door de Stereophonics.

Voorwaarts
Op de derde en laatste dag vertelde een HCI-klantenpanel (HyperConverged Infrastructure) klanten in een discussie over de lessen die ze hadden getrokken uit hun HCI-implementatie. Een van de sprekers was Lee Dilworth, Chief Technologist for Storage and Availability van VMware voor EMEA. 

Daarnaast besprak een Diversity & Inclusion-panel de ervaringen met, en gaf het advies over, het bevorderen van een cultuur van inclusion in organisaties. Het panel bestond uit vertegenwoordigers uit alle geledingen van VMware en partner- en klantenorganisaties.

Ook werd de finale gespeeld van de VMware Hands-On Labs Odyssey-competitie. Van alle teams die de hele week tegen elkaar hadden gestreden, namen de zes beste het tegen elkaar op in een op vRealize gebaseerde wedstrijd. Ze moesten in een race tegen de klok drie taken uitvoeren, waarbij team ‘Meteors’ uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam en ieder lid van het team een MacBook Pro mee naar huis mocht nemen.

Daarnaast waren we getuige van een recordprestatie van Abdelrahman Elmeky, die als jongste persoon ooit een VCP-DCV-certificaat ontving. Vele anderen toonden hun vastberadenheid door tot het einde van de dag te werken aan hun examens.

Terugblik op VMworld 2019 Europe

Als u dit jaar niet aanwezig kon zijn of als u het enorme aanbod op VMworld niet allemaal mee hebt kunnen krijgen, kunt u de samenvatting van dag 1, de samenvatting van dag 2, de on-demand videoherhalingen en het laatste nieuws lezen/bekijken.

We zien u graag terug op VMworld in 2020!


Categorie: VMworld

Tags: ,

Gerelateerde artikelen

Geplaatst op 07/08/2020 door vmwarenetherlands

VMworld 2020: De ‘must-see’ sessies per track

Zoals u weet vindt VMworld 2020 Europe online plaats, het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om deel te nemen aan VMworld! Ontdek alles over het event in ons eerdere blog. En heeft u al meegedaan aan onze VMworld-give away? VMworld 2020 is vanuit huis te volgen, dus waar u ook bent, u hebt altijd […]

Geplaatst op 01/08/2020 door vmwarenetherlands

Waarom digitale beveiliging gelijkstaat aan bedrijfscontinuïteit

Deze rondtafeldiscussie is onderdeel van een reeks van vier. Ontdek ook de eerste, derde en vierde sessie. In de haast om werknemers en klanten te behouden, implementeerden veel organisaties de afgeloen maanden technologie en processen voor werken op afstand waarbij de bedrijfscontinuïteit centraal stond. Hoewel dit betekende dat het werk door kon gaan, leidde dit […]

Geplaatst op 22/05/2019 door vmwarenetherlands

It’s time to make your mark – de registratie voor VMworld Europe is geopend!

In deze complexe, gedigitaliseerde multi-cloud-wereld is het een hele uitdaging te achterhalen welke tools u nodig hebt. De technologische veranderingen volgen elkaar snel op, dus u moet alle trends en updates die van belang zijn voor uw organisatie op de voet volgen. Daarom willen we onze klanten en partners optimaal ondersteunen om hun kennis te vergroten – via trainingen, […]

Reacties zijn gesloten

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy