RUG zet technologieplatform in om wereldwijd leiderschap in onderzoekssamenwerking te stimuleren

Geplaatst op 16/05/2019 by vmwarenetherlands
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Ondanks dat door films bij velen het beeld is ontstaan dat onderzoekers als gekwelde genieën in hun eentje opereren in een laboratorium, is onderzoek meestal juist geen eenzame aangelegenheid. In de realiteit is het onderzoek doen een complex proces gericht op samenwerking en bestaat het uit een vaste reeks stappen.

Uitdagingen
De uitdaging voor veel universiteiten is het aantrekken en behouden van getalenteerde mensen. Dat proberen ze onder andere te bereiken door het beloven van een efficiënte en aantrekkelijke werkomgeving. Het individu moet de ruimte krijgen om te excelleren, met een team om zich heen ter ondersteuning.

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is een internationale academische gemeenschap en heeft verreikende ambities. De RUG ziet zichzelf als een plek waar disciplinair en interdisciplinair onderzoek leidt tot wetenschappelijke doorbraken en maatschappelijke innovatie. Getalenteerde studenten leren innovators te worden die bijdragen aan een duurzame samenleving. ‘De inspanningen voor onderzoek en onderwijs’, zegt de universiteit, zijn ‘gedreven door intrinsieke nieuwsgierigheid en interactie met de wereldwijde gemeenschap’.

Afgestudeerden van de RUG moeten actieve, onafhankelijke en verantwoordelijke burgers worden. Ze moeten kritisch kunnen denken en de wetenschappelijke en maatschappelijke uitdagingen van vandaag de dag kunnen helpen oplossen als de ondernemers van morgen. Om dit doel te bereiken, werkt de universiteit met kleine klassen en richt het zich op het leggen van sterke banden tussen studenten en docenten en tussen onderwijs, onderzoek en dringende maatschappelijke kwesties.

Technologie speelt een sleutelrol bij het faciliteren van deze leergierige en ondernemende manier van denken die gericht is op samenwerking.

Rugcloud
De IT-afdeling van de universiteit − het Centrum voor Informatietechnologie (CIT) − wilde een efficiënte pool voor IT-middelen creëren. Door het design van het Rugcloud virtualisatie cluster wordt 30 procent van de capaciteit van het cluster ongebruikt. Het cluster is verspreid over drie datacenters waarvan twee in eigen beheer van de RUG. Het CIT wilde deze ongebruikte capaciteit beschikbaar stellen voor onderzoeksteams om high-performance workloads uit te voeren.

Door workloads te combineren en niet in clusters, maar in resources te denken, kan je de resources optimaal gebruiken.

Door de drie datacenters te verbinden, met een minimale bandbreedte van 80 GB, zorgt het CIT ervoor dat resources effectief worden beheerd en geautomatiseerd. Er zijn in totaal 3,5 THz 1.296 CPU-cores, met 27TB aan geheugen. Centraal in deze configuratie staan VMware ESXi en vSphere 6.7. VMware ESXi is een speciaal gebouwde bare-metal hypervisor die rechtstreeks op een fysieke server wordt geïnstalleerd. Met directe toegang tot, en controle over onderliggende bronnen is ESXi momenteel efficiënter dan gehoste architecturen en kan het hardware effectief partitioneren om consolidatieverhoudingen te vergroten en de kosten voor gebruikers te verlagen.

Met dit resultaat kan het CIT het gebruik van IT-resources maximaliseren op een gecontroleerde en eenvoudig te beheren manier. Het vereenvoudigt het onderhoud van fysieke servers en versterkt de bedrijfscontinuïteit. Het vereenvoudigt de taak om unieke beveiligingslagen in te stellen, wat van cruciaal belang is bij afzonderlijke onderzoeksprojecten.

Het CIT kan hierdoor de capaciteit garanderen voor zijn bedrijfskritieke en high-performance computing workloads. Het heeft een selfservice-omgeving in ontwikkeling voor gebruikers, waarbij het gemakkelijk is om toegang te krijgen tot een virtueel deel van het computingcluster. Daarnaast helpt het bij het creëren van een innovatiecultuur binnen de universiteit – voor teams, individuen en de universiteit in het algemeen.

Benieuwd naar het innovatieve technologieplatform van de RUG? Lees dan de case study

 

Watch on YouTube


Categorie: Success Stories

Tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Geplaatst op 25/11/2020 door vmwarenetherlands

Orange Business Services kan opslagproblemen sneller identificeren en oplossen met VMware

Orange Business Services (OBS) is een wereldwijde integrator van communicatieproducten en -services, waaronder cloud en IaaS (Infrastructure-as-a-Service). Het hoofdkantoor zit in Parijs. OBS is actief in vele landen wereldwijd en heeft meer dan 30.000 mensen in dienst. 70 procent van het klantenbestand bestaat uit financiële dienstverleners uit de Fortune 500-lijst. OBS evalueert en verbetert voortdurend […]

Geplaatst op 31/01/2019 door vmwarenetherlands

In de spotlights: Public clouds integreren

Bedrijven hebben vaak een complexe mix van clouds en lokale systemen, maar ze moeten wel gegevens kunnen delen in al die omgevingen. Net als in 2018 blijven we ons daarom richten op de integratie van public clouds. Wij willen dat onze klanten een consistente, naadloze ervaring op al hun platforms hebben. In dit blog bespreken […]

Geplaatst op 11/02/2020 door vmwarenetherlands

IT-teams en bedrijfsleiders moeten effectief samenwerken om IT-beveiliging te verbeteren

Door: Leon de Werker, Senior Regional Director Benelux van VMware De hoeveelheid IT-dreigingen neemt toe en wordt steeds grootschaliger en geraffineerder. De huidige verdedigingsstrategieën zijn overduidelijk ontoereikend. Om samen succesvol te zijn moeten bedrijfsleiders de behoeften van hun IT- en beveiligingsteams begrijpen. Deze moeten vervolgens begrip ontwikkelen voor de hogere doelstellingen en bedrijfsprioriteiten. Uit onderzoek […]

Reacties zijn gesloten

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy