Hoe we met technologie een aantal grote uitdagingen kunnen aanpakken

Hoe we met technologie een aantal grote uitdagingen kunnen aanpakken

Geplaatst op 28/05/2019 by vmwarenetherlands
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Wereldwijd komen mensen op ‘Earth Day’ samen om meer aandacht te vragen voor het milieu en mensen bewust te maken van de verontreiniging ervan. Het is een goed moment om na te denken over de problemen waarmee onze planeet wordt geconfronteerd en over de manier waarop we de aarde leefbaarder kunnen maken. Technologie speelt een belangrijke rol in zowel de uitdagingen als in de oplossingen. Bij VMware geloven we dat het onze gezamenlijke verantwoordelijkheid is om ervoor te zorgen dat technologie wordt gebruikt als een force for good met een gunstige impact op milieu, de samenleving en de wereldwijde economie.  

Onlangs hebben we onze Twitter-community een poll voorgelegd en 2.000 mensen uit de EMEA-regio reageerden hierop. Bijna de helft (45%) vindt technologie een force for good. Op de vraag welke technologieën het grootste potentieel hebben om de kwaliteit van leven op onze planeet te verbeteren, wees 41% naar kunstmatige intelligentie, 29% naar 5G en 22% naar het Internet of Things.

Onze planeet staat voor talloze uitdagingen. We gaan dieper in op drie uitdagingen die in de poll naar voren kwamen en hoe technologie kan worden ingezet om deze uitdagingen aan te pakken.  

  1. Hoogwaardig onderwijs

Hoogwaardig onderwijs is de basis voor duurzame ontwikkeling en een van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN. Toegang tot onderwijs verbetert niet alleen de kwaliteit van leven, maar kan mensen ook de middelen geven om innovatieve oplossingen voor grote problemen te ontwikkelen. Onze Twitter-community is het daarmee eens – meer dan een derde denkt dat technologische innovaties en toegang tot betere apparatuur een cruciale rol kunnen spelen in de toegang tot onderwijs.  

Prince Sultan University, een particuliere non-profit universiteit, illustreert dit goed. Via het King Salman Education for Employment Program (E4E) geeft de universiteit jonge afgestudeerden de vaardigheden en kennis die nodig zijn om een baan te kunnen vinden in de steeds meer op technologie gerichte Saoedi-Arabische arbeidsmarkt. VMware is een belangrijke partner in E4E, we leveren een beroepsgerichte syllabus om VMware gecertificeerde consultants op te leiden.

  1. Gezondheid en welzijn

Technologie verandert de zorgverlening op verschillende manieren: hoe informatie wordt gedeeld tussen teams, hoe onderzoek wordt verricht, informatie wordt gevisualiseerd en hoe gezondheidsorganisaties met elkaar communiceren. Van data-analyses tot robotics of kunstmatige intelligentie: er komen steeds meer manieren bij waardoor we de zorgverlening kunnen transformeren en nieuwe behandelingen kunnen ontwikkelen. De helft van onze respondenten denkt zelfs dat de gezondheidszorg het grootste potentieel heeft om nieuwe technologie toe te passen, waardoor de volgende generatie zorg en ondersteuning nog beter wordt.  

VMware werkt met veel klanten samen zodat zij een positieve bijdrage kunnen leveren aan de zorgverlening. Een geweldig voorbeeld is Medic Mobile in Afrika. Met mobiele telefoons en VMware-oplossingen levert deze organisatie apps voor het volgen van ziekte-uitbraken, het registreren van zwangerschappen en het biedt communicatielijnen tussen plattelandsdorpen en grote ziekenhuizen. In het Verenigd Koninkrijk heeft het Royal College of Nursing samen met VMware een digitaal platform ontwikkeld voor training, advies en support voor de volgende generatie NHS-verpleegkundigen. Gezien het feit dat op dit moment wereldwijd slechts de helft van alle mensen alle zorgverlening krijgt die nodig is, is het fantastisch om te zien hoe technologie de gezondheidszorg van de toekomst kan ondersteunen.  

  1. Duurzaam milieubeheer

De derde uitdaging betreft duurzaam milieubeheer en dit is ook een belangrijk onderwerp voor onze Twitter-community – 75% denkt dat technologie het probleem van klimaatverandering aan kan pakken, kan helpen groene technologieën te ontwikkelen en CO2-uitstoot kan verlagen.

VMware is marktleider op het gebied van software voor servervirtualisatie. Met onze producten kunnen klanten grotere operationele efficiency in hun datacenters realiseren, wat leidt tot een lagere CO2-uitstoot en daarmee een positief effect op onze planeet.  

Onze klanten helpen is echter niet genoeg. Wij willen een grotere bijdrage aan het milieu leveren. Duurzaam milieubeheer is daarom een belangrijk aspect van onze wereldwijde bedrijfsvoering en werkzaamheden. In 2018 zijn we bijvoorbeeld een gecertificeerd CO2-neutraal bedrijf geworden, twee jaar eerder dan onze doelstelling. Een ander voorbeeld is dat we geen wegwerp plastic in onze kantoren willen gebruiken. In het kader van Earth Day 2019 zetten we ons nog meer in om deze wegwerpcultuur te stoppen via de campagne Endanger This Species. Elk jaar komt er meer dan acht miljoen ton plastic in onze oceanen, wat er uiteindelijk toe kan leiden dat er in 2050 meer plastic dan vis in zit!  

We geloven dat de tech-sector een belangrijke rol kan spelen bij het oplossen van de meest urgente problemen in de wereld. Het is ons doel een betere toekomst te creëren – om meer terug te geven dan te nemen – voor een meer innovatieve, duurzame en rechtvaardige wereld.

Lees hier meer over onze activiteiten op het gebied van Global Impact.

 


Categorie: Nieuws

Tags: ,

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy