Bedrijfscontinuïteit en network security stimuleren internationale groei van Zwitserse verzekeringsgigant

Bedrijfscontinuïteit en network security stimuleren internationale groei van Zwitserse verzekeringsgigant

Geplaatst op 10/04/2019 by vmwarenetherlands
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Acquisitie wordt, uiteraard, gezien als instrument voor zakelijke groei. Maar het kan ook een inspiratie zijn voor andere veranderingen, zoals een heroverweging van de gehele bedrijfsaanpak.

Helvetia is een van de meest toonaangevende verzekeringsmaatschappijen van Zwitserland. Door de overname van concurrent Nationale Suisse in 2014 werd het bedrijf nog groter, maar nu moesten vier datacenters worden samengevoegd tot twee.

Deze uitdaging gaf het bedrijf, dat gewend was veranderingen stapsgewijs door te voeren, alle ruimte om de gedurfde stap te nemen naar een volledig nieuwe, software-defined data center omgeving. Zo kon Helvetia zijn digitale transformatie versnellen en de serviceverlening aan klanten sneller, eenvoudiger en persoonlijker maken.

De VMware-oplossing is gebaseerd op VMware NSX Data Center. Hiermee werd een  Software-Defined Data Center (SDDC) gecreëerd voor Helvetia, waarbij networking en security volledig softwarematig worden geleverd, los van de onderliggende fysieke infrastructuur. In één klap kon Helvetia efficiënter en flexibeler opereren.

Daarnaast werd gebruik gemaakt van VMware vCloud Suite, private cloudsoftware waarin VMware vSphere Hypervisor en VMware vRealize Suite cloud management platform zijn gecombineerd. vRealize Suite biedt een gebruiksvriendelijke infrastructuur voor ontwikkelaars (met ondersteuning voor VM´s en containers) en een gebruikelijke aanpak van hybrid en multi-cloudomgevingen.

Helvetia heeft nu twee active-active datacenters in Zürich (waar het risico op aardbevingen kleiner is dan in Bazel, waar Helvetia is gevestigd). Het hele project werd in anderhalf jaar voltooid.  

Dankzij de twee datacenters is de bedrijfscontinuïteit verstevigd, is de infrastructuur efficiënter en kan Helvetia nieuwe diensten sneller op de markt brengen. De IT-functionaliteit is efficiënter: met hetzelfde aantal mensen onderhoudt het Helvetia-team meer diensten. Bovendien kunnen nieuwe acquisities gemakkelijker geïntegreerd worden en kan de infrastructuur eenvoudig worden opgeschaald om groeisegmenten van het bedrijf te ondersteunen.

Andreas Hagin, Lead Engineer IT Infrastructure van Helvetia: “Vanuit mijn perspectief is VMware vRealize Network Insight een must-have, die ons inzicht geeft in de volledige gevirtualiseerde infrastructuur en onze digitale transformatie versnelt. De markt verandert en de time to market is cruciaal. We moeten nieuwe producten snel en via meerdere kanalen op de markt brengen. We beschikken nu over de computing power en de flexibiliteit om dit allemaal aan te kunnen.”

Bekijk deze video waarin Andreas Hagin u vertelt over de digitale reis van Helvetia.


Categorie: Success Stories

Tags: , , , , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Geplaatst op 01/08/2020 door vmwarenetherlands

Waarom digitale beveiliging gelijkstaat aan bedrijfscontinuïteit

Deze rondtafeldiscussie is onderdeel van een reeks van vier. Ontdek ook de eerste, derde en vierde sessie. In de haast om werknemers en klanten te behouden, implementeerden veel organisaties de afgeloen maanden technologie en processen voor werken op afstand waarbij de bedrijfscontinuïteit centraal stond. Hoewel dit betekende dat het werk door kon gaan, leidde dit […]

Geplaatst op 17/09/2020 door vmwarenetherlands

Nederlands Kanker Instituut: ‘VDI by day, Compute by Night’

Het Nederlands Kanker Instituut (NKI) behoort tot de top 10 van kankercentra ter wereld. Het combineert een kankerkliniek met een onderzoeksinstituut dat zich tot doel heeft gesteld om kanker tot een chronische ziekte te maken. Het NKI vervult een belangrijke rol als nationaal en internationaal centrum voor wetenschappelijke en klinische expertise, ontwikkeling en training. Het […]

Geplaatst op 23/07/2019 door vmwarenetherlands

Nieuw software-defined datacenter zet Porsche Informatik op koppositie

  Elektrische voertuigen, de deeleconomie, verbonden auto’s en autonoom rijden: in het licht van deze ontwikkelingen heeft de auto-industrie geen andere keus dan de koers te wijzigen. Porsche Informatik – het softwarecontrolcenter van Porsche Holding – speelt een sleutelrol in deze dynamische ontwikkelingen. Revolutionaire oplossingen voor de toekomst van de mobiliteit kunnen alleen worden gebouwd […]

Reacties zijn gesloten

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy