In de spotlights: Het datacenter moderniseren

In de spotlights: Het datacenter moderniseren

Geplaatst op 02/02/2019 by vmwarenetherlands
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Het afgelopen jaar was een duidelijke trend zichtbaar: bedrijven hielden niet meer vast aan de traditionele, gecentraliseerde datacenters. Ze willen (en moeten) het anders aanpakken. In dit blog blikken we terug op een aantal belangrijke aankondigingen die we in 2018 hebben gedaan over het moderniseren van het datacenter. Want wij willen bedrijven supporten met hun digitale transformatie: van infrastructuur, via levering en security, tot de end-user experience. Lees ook onze andere blogs over integratie van public clouds en versterken van de digitale werkomgeving en de transformatie van netwerk en beveiliging.

Andere aanpak
Modernisering van datacenters betekent een infrastructuur creëren die support biedt aan de veelzijdige, flexibele en schaalbare aanpak die nodig is voor gedigitaliseerde bedrijfsvoering. Het gaat om het creëren van een basis waarmee uw organisatie in de 21ste eeuw kan blijven concurreren. Hierbij is er een duidelijke trend zichtbaar om af te stappen van traditionele, gecentraliseerde datacenters. In de komende drie jaar zal het workloadaandeel op lokale datacenters naar verwachting dalen van 55 naar 41 procent. Gartner voorspelt dat in 2022 driekwart van de ondernemingsgegevens buiten dat gecentraliseerde datacenter of die gecentraliseerde cloud zal worden gecreëerd en verwerkt. Dat percentage is nu 10 procent.

Dit alles vereist een volledig andere aanpak voor datacenters. Daarom hebben we het afgelopen jaar een aantal aankondigingen gedaan om klanten anders naar hun datacenter te laten kijken.

Grote projecten voor grote ideeën
Een van de belangrijkste nieuwsberichten kwam van Project Dimension op VMworld 2018 US. Kit Colbert, CTO Cloud Platform Business Unit bij VMware: “We vroegen ons af wat er zou gebeuren als we dezelfde radicale eenvoud als in VMware Cloud zouden kunnen leveren, maar dan voor lokale datacenters en randlocaties.” Met andere woorden: lokale levering van een Software-Defined Data Center (SDDC) en hardware-as-a-service.

Het is een belangrijke stap, met even belangrijke, indrukwekkende voordelen voor klanten: verminderde operationele kosten en complexiteit, consistentie tussen cloud en datacenter en support voor een brede en veelomvattende set applicatieservices. Kortom: een digitale basis voor de transformatie van ondernemingen.

Alsof dit nog niet genoeg was, konden we toen VMworld 2018 Europe eraan kwam de bètafase van Project Dimension aankondigen.

Een andere aankondiging waarmee we de grenzen van wat mogelijk werd geacht wilden verleggen is die van Project Magna, het zelfsturende datacenter. De verwachte mogelijkheden ervan, op basis van zelflerende systemen, werden in een keynote op VMworld 2018 US gedemonstreerd. Het publiek zag hoe in Project Magna applicatiegedrag zodanig kon worden geleerd en begrepen dat het netwerk kon worden gemodelleerd, getest en vervolgens geconfigureerd voor betere prestaties.

In de spotlights: Het datacenter moderniseren

Niet alleen morgen, maar ook vandaag
Deze grote, ambitieuze zaken kunnen gaan zorgen voor een totaal andere kijk op datacenters. De oplossingen zijn echter nog niet zover dat ze nu al elke dag kunnen worden ingezet. Het is dus belangrijk dat we onze bestaande producten blijven verbeteren, zodat klanten ook nu optimaal kunnen blijven profiteren van hun investeringen in de infrastructuur. Daarom werd op VMworld 2018 US een hele reeks updates voor de digitale basis geïntroduceerd, van update 1 voor zowel vSphere 6.7 als vSAN 6.7 tot de introductie van vSphere Platinum Edition.

Samenwerking om onze klanten te bieden wat ze nodig hebben
Niemand kan alles alleen doen en dat geldt ook voor technologieleveranciers. VMware zou zonder zijn partners niet ver komen. Onze klanten willen oplossingen die voldoen aan hun vereisten, geen oplossingen die wij hun willen voorschrijven. Daarom is het essentieel dat we samenwerken met anderen die ons aanvullen en die ons eigen aanbod kunnen ondersteunen, uitbreiden en verbeteren, zodat we onze klanten kunnen helpen hun bedrijf te transformeren.

Een voorbeeld hiervan is onze samenwerking met Equinix. Samen hebben we ervoor gezorgd dat Platform Equinix lokale datacenters kan verbinden met VMware Cloud on AWS. Kaushik Joshi, Global Managing Director bij Equinix: “VMware Cloud on AWS via Platform Equinix zorgt voor een “simpele knop” waarmee toegang kan worden verkregen tot al deze omgevingen via één interconnectie- en co-locatieplatform. Dit betekent dat bedrijven een hybrid cloudinfrastructuur kunnen creëren waarmee ze VMware-applicaties/-workloads naadloos en goedkoper van lokale op vSphere gebaseerde omgevingen kunnen migreren en uitbreiden naar VMware Cloud on AWS.”

De IT-strategie wordt steeds belangrijker voor het succes van bedrijven, maar de traditionele IT-infrastructuur is niet zo goed in staat om aan de zakelijke vereisten te voldoen. Organisaties hebben een door software gedefinieerde infrastructuur nodig. Download het eBook Software-gedefinieerde infrastructuur voor dummies om meer te weten te komen.


Categorie: Nieuws

Tags:

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy