In de spotlights: De digitale werkomgeving versterken

In de spotlights: De digitale werkomgeving versterken

Geplaatst op 02/02/2019 by vmwarenetherlands
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

De eerste maand van 2019 is alweer bijna achter de rug, maar we blikken graag nog even terug op een aantal belangrijke aankondigingen die we in 2018 hebben gedaan over de digitale werkomgeving. Wij willen onze klanten support bieden. Het gaat daarbij vooral om support voor de digitale transformatie van hun bedrijf: van infrastructuur, via levering en security, tot de end-user experience. In dit blog bespreken we het versterken van de digitale werkomgeving. Lees ook onze andere blogs over modernisering van datacenters, integratie van public clouds en de transformatie van netwerk en beveiliging.

Een op informatie gebaseerde digitale werkomgeving
Veel van ons werk draait om het creëren van de juiste basis voor digitalisering. Zonder datacenters, netwerken en de cloud kunnen we de ervaringen, services en mogelijkheden die ervoor zorgen dat het digitaal zakendoen zo intuïtief en soepel verloopt, niet leveren.

De digitale werkomgeving is enigszins anders. Het draait hierbij om de eindresultaten – gebruikers de mogelijkheid geven om te werken hoe, waar, wanneer ze maar willen, zonder dat dit ten koste gaat van de onderneming. We zijn altijd al zeer gefocust geweest op End User Computing. Met de digitale werkomgeving helpen we ondernemingen alle aspecten van het werk in een grote organisatie met elkaar te verbinden, zodat deze ondernemingen hun medewerkers kunnen stimuleren en motiveren en uiteindelijk betere resultaten kunnen behalen.

Met de digitale werkomgeving willen we onder andere de manier van werken voor medewerkers versimpelen. Afgelopen maart hebben we daarom iets gelanceerd dat we ‘de op informatie gebaseerde digitale werkomgeving’ hebben genoemd: het vernieuwde VMware Workspace ONE. Hiermee kunnen organisaties besluiten nemen op basis van betrouwbare gegevens, aangestuurd door visualisatie- en automatiseringstools. Het is de eerste stap op weg naar het gebruik van kunstmatige intelligentie en zelflerende systemen om aanbevelingen en voorspellingen te doen over de hele digitale werkomgeving. Anders gezegd: we hebben medewerkers bevrijd van tijdrovende besluitvormingsprocessen en ze de mogelijkheid teruggegeven om zich te richten op productieve uitvoering van hun taken.

Veilig voor bedrijven, vriendelijk voor consumenten
De nieuwe VMware Workspace ONE draait niet alleen om versimpeling van de werkzaamheden – in een tijd waarin het aantal bedreigingen nog nooit zo groot is geweest moeten we ook allemaal in een volledig beveiligde omgeving kunnen opereren. De ware digitale werkomgeving kan hiervoor zorgen zonder dat dit ten koste gaat van de toegang, de functionaliteit en de flexibiliteit. Daarom hebben we een allesomvattende en moderne ondernemingsbrede beveiligingsaanpak geïntroduceerd voor de groeiende digitale werkomgeving: Workspace ONE Trust Network. Hiermee transformeren we de beveiliging voor alle medewerkers, apps, endpoints en netwerken en zijn we in staat cyber security risico’s op te sporen en te stoppen. Dit gebeurt op basis van een framework van vertrouwen en verificatie. Als uw gedrag resulteert in een waarschuwingssignaal, wordt uw toegang geblokkeerd. Als uw gedrag geen vragen oproept, kunt u gewoon uw werk doen.

In de spotlights: De digitale werkomgeving versterken

De innovaties updaten
Voor sommige mensen was het hiermee misschien wel klaar: een belangrijke nieuwe manier om digitale werkomgevingen te realiseren en de diversiteit en heterogeniteit van elke moderne organisatie te ondersteunen. Voor ons was het echter nog niet genoeg. Verandering is een constante factor – elke dag doen zich nieuwe ontwikkelingen voor in de manier waarop bedrijven werken en waarop hun medewerkers willen werken. Daarom hebben we in november nieuwe updates uitgebracht waarmee we u nog meer bieden, variërend van meer mogelijkheden voor beheer en beveiliging van apparatuur, clouds en platforms tot de verbeterde beveiliging en verbeterde gebruikersproductiviteit in IT-organisaties.

Want daar draait het om – uw medewerkers helpen om slimmer te werken. James McMahon van Atos verwoordde dit eerder in een blog voor ons: “Medewerkers zijn pas echt productief als ze hun werk met plezier doen en het is aan de werkgevers om dit mogelijk te maken.” Uit ons eigen onderzoek bleek inderdaad dat meer dan 80 procent van de CIO’s in Europa en het Midden-Oosten van mening is dat de omzet in drie jaar met vijf procent kan stijgen als medewerkers in staat worden gesteld applicaties te gebruiken die zijzelf verkiezen en nodig vinden en wanneer deze eenvoudig toegankelijk zijn.

“Een belangrijke onderscheidende factor”
We weten dat we voorzien in de behoeften van onze klanten, maar het is fantastisch als anderen bevestigen dat onze aanpak de juiste is. Een belangrijk aspect van de digitale werkomgeving is het beheer van endpoints, de momenten waarop gebruikers en technologie elkaar raken. Minder dan een maand geleden kreeg onze aanpak van endpointbeheer de hoogste waardering van IDC in MarketScape: Worldwide Enterprise Mobility Management Software 2018 Vendor Assessment. IDC oordeelt dat Workspace ONE zich met name onderscheidt in het vermogen om gespecialiseerde mobiele apps en app-integraties te creëren, plus het beheer van Windows 10 en het data-analysepakket van het platform – een fantastisch compliment om 2018 mee af te sluiten.

Benieuwd naar welke rol hebben VMware EUC-oplossingen gespeeld bij de reis van traditionele desktopcomputing naar een digitale werkruimte? Download het whitepaper getiteld From desktops to a digital workspace door Brian Madden.


Categorie: Digitale werkomgeving, Nieuws

Tags: ,

Gerelateerde artikelen

Geplaatst op 01/04/2020 door vmwarenetherlands

11 tips voor succesvol ‘remote-first’ werken

Het leven is onvoorspelbaar en met alles wat er op dit moment gebeurt zijn de effecten ook duidelijk zichtbaar en voelbaar voor veel organisaties. Een groot aantal organisaties annuleert evenementen en vergaderingen op kantoor en ontwikkelt een tijdelijk thuiswerkbeleid. Ze komen er nu snel achter in hoeverre ze echt voorbereid zijn op onverwachte gebeurtenissen. In […]

Geplaatst op 01/04/2020 door vmwarenetherlands

Workspace ONE: voor essentiële communicatie bij onverwachte gebeurtenissen

Het leven is onvoorspelbaar en met alles wat er op dit moment gebeurt zijn de effecten ook duidelijk zichtbaar en voelbaar voor veel organisaties. Een groot aantal organisaties annuleert evenementen en vergaderingen op kantoor en ontwikkelt een tijdelijk thuiswerkbeleid. Ze komen er nu snel achter in hoeverre ze echt voorbereid zijn op onverwachte gebeurtenissen. In […]

Geplaatst op 22/05/2019 door vmwarenetherlands

It’s time to make your mark – de registratie voor VMworld Europe is geopend!

In deze complexe, gedigitaliseerde multi-cloud-wereld is het een hele uitdaging te achterhalen welke tools u nodig hebt. De technologische veranderingen volgen elkaar snel op, dus u moet alle trends en updates die van belang zijn voor uw organisatie op de voet volgen. Daarom willen we onze klanten en partners optimaal ondersteunen om hun kennis te vergroten – via trainingen, […]

Reacties zijn gesloten

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy