Bedrijven worstelen met executiekracht, niet met innovatie

Bedrijven worstelen met executiekracht, niet met innovatie

Geplaatst op 28/09/2018 by vmwarenetherlands
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Onderzoek van Cass Business School en VMware onthult uitdagingen waar organisaties voor staan om van gedurfde ideeën werkelijkheid te maken.

Het onvermogen om goede ideeën om te zetten in nieuwe producten, diensten of strategieën op het tempo dat nodig is maakt organisaties kwetsbaar. Dat blijkt uit onderzoek van Cass Business School en VMware dat de kloof onderzocht tussen het ontstaan van ideeën en de uitvoering ervan in organisaties in EMEA.

Meer risico’s nemen

Het rapport genaamd Innovating in the Exponential Economy onthult de behoefte aan een cultuur waarin meer risico genomen durft te worden en waarin meer wordt geëxperimenteerd, zonder daarbij impulsief te zijn. De huidige situatie is er een waarin ‘quick wins’ in plaats van strategische initiatieven worden beloond, ondanks dat deze laatste meer potentiële voordelen hebben.

Snelle veranderingen

Tevens laat het rapport zien dat veel zakelijke beslissingen omkeerbaar zijn en dat het nadelig kan zijn om te wachten tot ideeën volledig uitgewerkt zijn voordat begonnen wordt met de uitvoering ervan. De onvoorspelbaarheid en snelheid waarmee verandering plaatsvindt leidt ertoe dat organisaties zekerheid willen voordat zij zich volledig inzetten voor nieuwe ideeën. Deze moeten dan flexibel genoeg zijn om aangepast te kunnen worden aan veranderende prioriteiten in plaats van volledig ontwikkeld en op schaal worden uitgerold.

Professor Feng Li, Head of Technology and Innovation Management bij Cass Business School en tevens auteur van het rapport, zegt: “De verschuiving naar digitaal heeft organisaties gedwongen anders na te denken over de manier waarop zij georganiseerd zijn, hoe ze tot ideeën komen en hoe zij deze leveren en meten. De toekomst is lastig te voorspellen en veel nieuwe ideeën worden al voorbijgestreefd voordat ze geïmplementeerd zijn. Mijn onderzoek laat zien dat de combinatie van leiderschap, cultuur en technologie goede ideeën op de gewenste snelheid tot werkelijkheid maakt.”

Andere belangrijke punten uit het rapport zijn:

  • Goede ideeën ten uitvoer brengen vereist een goede timing: te vroeg of te laat zijn bij het benutten van mogelijke kansen kan even schadelijk zijn. Het behouden van strategische focus is cruciaal om onderweg niet afgeleid te worden.
  • Het veranderen van gedrag betekent dat organisaties hun strategieën en doelen moeten transformeren zodat ze overeenkomen met de normen, waarden en aannames van medewerkers. Dit gebeurt veelal op onbewust niveau.
  • Om innovatie te laten slagen is het noodzakelijk om risico’s te nemen en daardoor soms zelfs te falen. Veel traditionele systemen voor risicobeheer zijn echter niet meer geschikt voor moderne verandering en staan innovatie in de weg. De meetbaarheid zou mee moeten kunnen veranderen met de strategie en zich niet uitsluitend beperken tot de elementen geld en tijd.

Klik hier om het volledige Innovating in the Exponential Economy rapport te downloaden.

Experimenteren, snelheid en delivery

“Een bedrijfsplan in een digitale wereld moet aanpasbaar zijn aan marktomstandigheden en competitieve beslissingen. Ten koste van alles vasthouden aan een idee loopt in de regel niet goed af,” zegt Joe Baguley, Chief Technology Officer EMEA bij VMware. “Het behalen van solide bedrijfsresultaten vereist een innovatieve manier van denken en de mogelijkheid om deze ideeën om te zetten in actie, vaak op een redelijk hoge snelheid. Dit is alleen mogelijk met een bedrijfscultuur waarin innovatie gedragen wordt, waar mensen weten hoe zij kunnen bijdragen en wat zij moeten leveren. Het middel hiervoor is het technologieplatform waar apps ontwikkeld, beheerd en gedraaid kunnen worden in iedere cloud en op ieder apparaat. Zo wordt experimenteren, snelheid en delivery mogelijk.”

CIO publiceerde onlangs ook een diepte-interview over dit onderzoek.


Categorie: Nieuws

Tags:

Gerelateerde artikelen

Geplaatst op 09/01/2017 door vmwarenetherlands

VMware cross-cloud onderzoek: wat verbindt decentralisatie van IT met innovatie van de business?

Recentelijk presenteerden we de resultaten van ons nieuwste cross-cloud onderzoek, waaruit naar voren kwam dat meer dan de helft (56 procent) van IT en zakelijk leiders in Nederland van mening is dat het beheer van technologie verschuift van IT naar andere afdelingen. De reden hiervoor? Andere afdelingen zijn in toenemende mate in staat en bevoegd […]

Geplaatst op 27/03/2019 door vmwarenetherlands

Met deze vijf basisprincipes voor cyber hygiëne beperkt u de kans op security issues

Infographic: Nederlandse bedrijven moeten werk maken van hun IT-security basics

Door: Leon de Werker, Senior Regional Director Benelux bij VMware Omdat we leven in een digitale wereld zijn we steeds minder afhankelijk van de locatie waar we werken. Of dat nou op kantoor, thuis of onderweg is. Met onze smartphone en laptop hebben we immers altijd toegang tot onze data en bestanden. Ook tot bedrijfskritische […]

Geplaatst op 27/03/2019 door vmwarenetherlands

Cyber-hygiëneprincipes: vijf tips om cyber-dreigingen een stap voor te blijven

Security is niet effectief als alles wat we doen neerkomt op het proberen bijhouden van een landschap vol dreigingen en cyber-aanvallen dat zich razendsnel ontwikkelt. We lopen dan altijd achter de feiten aan. Cybersecurity is al enige tijd een hot topic – en niet alleen bij grote enterprises en overheidsorganisaties. Het is een onderwerp dat […]

Reacties zijn gesloten

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy