Digital Dutch

VMware Cloud on AWS: de hybride cloud op maat

Geplaatst op 04/04/2018 by vmwarenetherlands
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

 

Steeds meer organisaties zijn ervan overtuigd dat een hybride cloud ze flexibeler en innovatiever maakt. Bovendien kan het flink in de kosten schelen. Zij kiezen per workload of deze beter in de private cloud in het eigen datacenter of in de publieke cloud kan staan. Tegelijkertijd vraagt de overstap naar de public cloud wel investeringen in tijd en geld. Bovendien moeten ook deze workloads gewoon beheerd worden. VMware Cloud on AWS biedt u in deze situatie het beste van alle werelden: workloads altijd naadloos van en naar de AWS cloud verplaatsen, maar wel beheerd vanuit uw eigen VMware-omgeving.

Onderzoek onderstreept de populariteit van de cloud. Zo’n 60 procent van de grote bedrijven heeft al workloads in de public cloud. De oorspronkelijke koudwatervrees lijkt inmiddels wel voorbij. Tegelijkertijd blijven er workloads bestaan die om verschillende redenen, zoals privacy of regelgeving, (nog) in uw eigen datacenter of private cloud staan. Ook deze hybride situatie wilt u eenvoudig kunnen beheren met de tools en kennis die u en uw mensen in de loop der jaren hebben opgebouwd. Om optimaal te profiteren van de voordelen binnen een hybride omgeving is centraal, betrouwbaar en efficiënt beheren van alle workloads een vereiste.

Lock-in voorkomen

VMware en AWS komen nu samen tegemoet aan deze behoefte met VMware Cloud on AWS. Organisaties met een VMware- omgeving kunnen hun workloads naadloos onderbrengen in de AWS-infrastructuur. Zo profiteert u optimaal van de functionaliteit, flexibiliteit en beveiliging van AWS. En u behoudt grip op al uw workloads, omdat deze binnen de eigen, bekende omgeving beheerd worden. Zo is het veel makkelijker om te anticiperen op veranderingen in uw organisatie of piekbelasting op te vangen. Bovendien voorkomt u een vendor lock-in. Workloads zijn altijd zonder complexe conversies vanuit uw eigen VMware-beheeromgeving te verplaatsen naar de cloud en weer terug. Zo heeft u altijd de keuzevrijheid om de beste opties te kiezen.

Managed Services

Hoewel gebruiks- en beheergemak centraal staan bij VMware, willen sommige bedrijven het beheer van hun hybride cloudomgeving niet zelf doen. Bijvoorbeeld om zich volledig toe te leggen op hun kernactiviteiten. Zij besteden het beheer liever uit aan gespecialiseerde partners. KPN is wereldwijd één van de partners waarmee VMware en AWS samenwerken. Zijn managed cloudplatform CloudNL, neemt bedrijven alle zorgen rondom hun cloudbeheer uit handen. Deze cloud managed services zijn gebaseerd op VMware en AWS, waardoor u verzekerd bent van een hybride cloud op maat. Vanzelfsprekend zonder concessies aan de betrouwbaarheid en veiligheid.

KPN The Digital Dutch

Wilt u meer weten over wat VMware Cloud op AWS voor uw organisatie kan betekenen? Kom dan op 12 april langs bij de VMware stand tijdens KPN The Digital Dutch. U kunt zich hier registreren.


Categorie: Nieuws

Tags:

Gerelateerde artikelen

Geen berichten gevonden.

Reacties zijn gesloten

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy