Cost Speed Control

Cost, Speed & Control: the best of three worlds

Geplaatst op 10/04/2018 by vmwarenetherlands
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

 

Door Boudewijn Aelbers, Senior Manager Pre-Sales Benelux, VMware

Als je kijkt naar de technologie die we vandaag tot onze beschikking hebben, kun je eigenlijk niet anders concluderen dan dat we flink wat stappen hebben gezet sinds de introductie van de eerste computer ooit. En natuurlijk is dat ook zo. Apparaten zijn sneller, kleiner, beter en goedkoper geworden, waardoor we nu in staat zijn dingen te doen waarvan we jaren geleden slechts konden dromen. Toch is niet alles veranderd in de wereld van IT. Neem bijvoorbeeld de manier waarop we werken. Back in the days werkten we via domme terminals op een mainframe. Nu pakken we onze smartphones en communiceren we via apps met de cloud. Over een paar jaar rollen we een opvouwbaar scherm uit onze binnenzak die de voor ons belangrijke data projecteert. Verschillende vormen, hetzelfde principe.

Developer ready infrastructure

Dit gegeven geldt ook de developer ready infrastructure, een term die je steeds vaker tegenkomt in de industrie. Steeds meer klanten kloppen bij VMware aan voor een infrastructuur die extreem flexibel en schaalbaar is en door ontwikkelaars snel en veilig ingezet kan worden op het moment dat ze behoefte hebben aan compute, storage en networking. Twintig jaar geleden wekten grote financials al met teststraten waarin ontwikkelde software en updates getest konden worden. Het grote verschil was echter dat deze 365 dagen per jaar up and running werden gehouden, wat een enorme aanslag deed op de IT resources. En dat voor toentertijd maar een handjevol releases… per jaar!

Software-defined datacenter

Wanneer bedrijven willen blijven concurreren in de digitale wereld kunnen ze zich niet meer permitteren om lang te wachten op beschikbare technologie om software te ontwikkelen, testen en uitrollen. De time to market van veel software releases, updates en patches is verkort van enkele maanden tot enkele dagen of zelfs uren. Om dit te kunnen doen is een gevirtualiseerde, flexibele en veilige basisinfrastructuur nodig die volledig geautomatiseerd resources kan toewijzen wanneer die nodig zijn. Dit software-defined datacenter (SDDC) vormt de technologische basis voor business om te werken met cloud native apps in hybride cloud-omgevingen en te blijven leveren op het gebied van Speed, Cost en Control, wat resulteert in Competitiveness.

Pivotal Container Service

Een oude wijsheid zegt dat je nooit tegemoet kunt komen aan zowel Speed als Cost en Control tegelijk. Wanneer je kiest voor Speed, boet je in op de uitgaven en wanneer je kiest voor Control gaat het ten koste van de snelheid. Ik ben echter van mening dat die tijd achter ons ligt. Dankzij de introductie van onder andere Pivotal Container Service (PKS) waarin VMware, Google en Pivotal hun krachten hebben gebundeld, kunnen duizenden containerized workloads eenvoudig en veilig via een portal beheerd en gemonitord worden. De ideale manier om Kubernetes te draaien op het schaalbare Pivotal-platform. Kleine, herbruikbare containers die vrijwel oneindig en in een veilige omgeving kunnen worden gedupliceerd. PKS houdt daarbij niet alleen in de gaten wat de status is van de containers en infrastructuur, het geeft ook inzicht in wat daarmee gebeurt. Wie heeft toegang tot welke data en welke wijzigingen zijn er aangebracht? Eén applicatie (Cost) voor het beheer (Control), supersnel op- en neerschalen van je infrastructuur (Speed) en integratie van cloud native en legacy-apps.

The best of three worlds

Het PKS-platform bevat alle benodigde infrastructurele functionaliteit voor het draaien van een cloud native-applicatie. Ontwikkelaars kunnen met een gerust hart aan de slag en hoeven zich niet druk te maken om de techniek en veiligheid van de achterliggende infrastructuur. Ze kunnen volledige focus hebben op hun core business-functionaliteit en het versnellen van de time to market. Leveranciers zoals VMware staan garant voor het inrichten van de basis zodat klanten zelf aan de slag kunnen met het ontwikkelen, testen en vermarkten van differentiërende applicaties. En het mooiste is dat ze daarbij niet meer hoeven te kiezen tussen, Speed, Costs of Control maar dankzij de inzet van een SDDC en oplossingen als PKS kunnen werken met the best of three worlds!


Categorie: Nieuws

Tags:

Gerelateerde artikelen

Geen berichten gevonden.

Reacties zijn gesloten

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy