Nieuw onderzoek VMware: de kracht van keuze

Geplaatst op 10/01/2018 by vmwarenetherlands
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

 

Werkgevers van tegenwoordig zijn geobsedeerd door het optimaliseren van prestaties op de werkvloer. Ze willen zo veel mogelijk bereiken met zo min mogelijk resources en op die manier zorgen voor een betere efficiency en optimale samenwerking. Om die doelen te behalen willen organisaties het meeste halen uit hun investeringen in IT hardware, kantoorruimte en, in toenemende mate, hun mensen.

Productiviteit is het toverwoord

Groei is een belangrijk thema in vrijwel alle sectoren. Op macro-economisch niveau zien we echter een rem op de productiviteit. Een doorn in het oog voor veel economen, die het over weinig eens zijn behalve over het feit dat een lage productiviteit slecht is voor economische groei. Als we, zoals PWC voorspelt, in 2050 de wereldwijde economie willen verdubbelen, zal de huidige groei een flinke impuls moeten krijgen.

Dezelfde voorspellingen van PWC gaan in op de drijvende krachten die deze indrukwekkende groei moeten realiseren: productiviteitsverbeteringen op basis van technologie. Een van de grootste voordelen van digitalisering is het grote potentieel dat het met zich meebrengt voor zowel werkgevers als werknemers, omdat mensen productiever zijn (en daarmee inderdaad meer kunnen presteren met minder) en er meer werk verzet kan worden in een werkdag die net zo lang duurt.

Hoe gaat digitalisering in zijn werk?

Het meest recente VMware Digital Workspace-rapport geeft aan dat wanneer werkgevers daadwerkelijk willen profiteren van digitale technologie, ze hun werknemers daartoe optimaal moeten uitrusten. In deze context betekent dit dat zij toegang krijgen tot de applicaties waarmee ze graag werken en die zij echt nodig hebben voor hun werk. Het resultaat daarvan is dat zulke werknemers in Nederland tot drie keer vaker aangeven dat ze veel productiever zijn dan werknemers die geen beschikking hebben tot de juiste applicaties. Daarbij besteden Nederlandse werknemers tot wel 18 procent minder van hun tijd aan handmatige processen.

Deze bevindingen zijn gedaan op basis van onderzoek onder meer dan 2.000 CIO’s en eindgebruikers in 16 landen en belichten het kritieke punt bij digitalisering, namelijk dat het niet slechts gaat om nieuwe hardware of zelfs het invoeren van nieuwe processen. De gehele cultuur moet op de schop! Werknemers moeten nadenken over hoe ze naar hun werknemers kijken. Ze moeten goed naar hun personeel luisteren, hun advies serieus overwegen en dat advies afwegen tegen de eisen op het gebied van security en corporate governance.

Het is geen verrassing dat organisaties waarin al veel waarde wordt gehecht aan het oordeel van werknemers vaak grote stappen hebben gezet in hun digitale transformatie. Zo geven bijna twee keer zoveel werknemers in Nederland (58 versus 36 procent) bij dergelijke organisaties aan dat ze hun werkgever een echte ‘voorloper in digitale transformatie’ vinden. Organisaties die hun personeel consulteren en serieus nemen bij de inzet van technologie scoren ook veel beter op de arbeidsmarkt, die nog steeds verhit is momenteel. Dergelijke bedrijven worden vaker aangemerkt als gewilde plek om te werken.

Om meer te weten over de impact van een digitale werkplek, download dan het executive report. Wanneer je meer wilt weten over hoe je de transformatie naar een digitale werkplek moet starten, is er meer informatie beschikbaar via dit end user computing-blog. En mensen die specifiek op zoek zijn naar tools en oplossingen waarmee ze hun personeel kunnen ondersteunen om het optimale te halen uit hun tijd en kennis, kunnen kosteloos deze gids over de ‘secure digitale workspace’ downloaden.


Categorie: Nieuws

Tags:

Gerelateerde artikelen

Geen berichten gevonden.

Reacties zijn gesloten

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy