Derfor er cloud-teknologi afgørende for fremtidens sundhedsvæsen

Udgivet den 17/12/2019

Af Louise Fellows, Director, Public Sector UK&I

Sundhedsvæsenet er noget af det sværeste at forandre. Det rummer et stort antal forældede digitale systemer, enorme mængder meget følsomme personoplysninger og er ramt af finansieringsudfordringer. Dertil kommer tidsfaktoren, som er afgørende for at kunne redde liv.

Regeringer i hele verden står over for utallige problemer i forsøget på at digitalisere sundhedssektoren. Det europæiske sundhedsvæsen står over for udfordringer som aldrig før pga. reducerede ressourcer og utilstrækkelige databasesystemer, der ikke taler sammen. Samtidig er der stadigt højere forventninger og en stigende efterspørgsel på digitale tjenester, hvilket vi dækkede i vores seneste blogindlæg.

Alle ovennævnte faktorer sætter de nuværende sundhedsmodeller under voksende pres. Som vi så i vores seneste rapport, »The Future of Healthcare«, er der stigende pres på at levere bedre service til patienter på et tidspunkt, hvor sundhedssektoren også forventes at effektivisere sine arbejdsgange igennem digital omstilling. Dette kræver, at CIOs på klinikkerne er innovative for at kunne levere behandling, hvor patienten er i centrum. Det er en rolle, mange allerede er klar over: I en rapport fra Forbes Insight fandt man, at 46 % af CIOs siger, at deres funktion er afgørende for at opfordre til innovation i deres virksomheder. Og dette sker ikke ved at fokusere på at anskaffe hardware og administrere, men ved at være resultatorienteret. Hvad kan jeg som CIO gøre for patienterne og det sundhedsfaglige personale, sådan at de kan få adgang til services, som hurtigt kan anvendes og implementeres.

Sundhedsvæsenets revolution kører på cloud-teknologi
Denne vækst i frembringelsen af digitale services beror på kraften fra cloud-baserede løsninger, der ændrer den måde, hvorpå læger, sygeplejersker, klinikker og hospitaler leverer gode og omkostningseffektive services til deres patienter ved at lette den digitale omstilling. Cloud-baserede løsninger er nu rygraden i det moderne sundhedsvæsen igennem forbedringen af udvikling, bevægelse, administration, sikkerhed og integration af applikationer og data.

Det er her, en multi-cloud-strategi kommer ind i billedet. I sidste ende er målet ikke cloud-teknologi, men at få disse applikationer ud til brugerne – lægerne, sygeplejerskerne, omsorgspersonerne, patienten – så hurtigt og sikkert som muligt. I baglokalet bør valget af cloud – det være sig privat, offentlig, hybrid, Edge – ikke være afgørende. Men det er blevet mere komplekst, da organisationer nu bruger flere slags cloud-teknologier – otte forskellige i snit – hvorfor udvikling af applikationer og administrationen er blevet mere omfattende end nogensinde før: traditionelle apps, cloud-native, SaaS, services. Alle organisationer er nu afhængige af en velfungerende infrastruktur, der kan klare den hastige udvikling, kan skalere og klare nye typer arbejdsopgaver.

En rigtig multi-cloud-oplevelse bør omfatte muligheden for hurtigt at skabe, drive, administrere, forbinde og beskytte alle de apps, der er iboende i enhver cloud. Ved at reducere kompleksiteten og samtidigt øge effektivitet, har vi i vores optik en strategi, der skaber resultater. Den kan understøtte udviklingen og driften af cloud-teknologien og container-baserede apps, fortsætte med at nedbringe omkostningerne ved eksisterende arbejdsopgaver i huset og endda forbinde og kontrollere eksisterende apps og datakilder med nye, cloud-native apps for at skabe værdi på nye, innovative måder.

Cloud-teknologi fremmer resultatorienteret tænkning
Den største forskel, som cloud-teknologierne har haft på sundhedsvæsenet, er, at fokus har rykket sig til at handle om resultatet, og væk fra hvordan teknologien udvikles, installeres, opbygges og administreres. Dette gælder i særlig grad, når det er uklart, hvordan brugen eller tilegnelsen af en given applikation udvikler sig. Så kan spørgsmålet om, hvor nødvendigt det er at tilegne sig denne applikation, ikke besvares entydigt. Det er pludselig blevet muligt for specialiserede afdelinger at offentliggøre applikationer selv, at bruge de eksternt tilbudte services eller udføre særlige studier uden lange forsinkelser, selvom det kan presse IT-afdelingen, hvis afdelingen og IT-afdelingen ikke arbejder hånd i hånd. Men fordelene slutter ikke der:

  1. Det er bare at tilmelde sig og så i gang – nem opsætning, som går meget hurtigere end konventionel installation af IT lokalt. Dette kan være afgørende for sundhedsvæsensorganisationer, som hurtigt skal have udbytte af installationen.
  2. Det driver innovation – Hastigheden og den simple opbygning giver adgang til applikationer, hvilket giver medarbejderne den intuitive oplevelse, de er blevet vant til med de digitale værktøjer, de bruger uden for arbejdet. Cloud-teknologien fjerner teknologien og kompleksiteten ved IT og sætter i stedet fokus på, hvad værktøjet kan gøre for dem og deres patienter. De kan også bruges services, som ellers ikke er tilgængelige nogen steder i dag, og som ville være svære at implementere; f.eks. big data-algoritmer til forskere, som bare kan tilvælges og opsættes efter behov, så længe de har brug for det.
  3. Det giver økonomisk frihed – I nogle tilfælde har hospitaler skullet lave store investeringer i stedet for at betale, når de har fået det, de ville have. Cloud-teknologi kan være med til at ændre den dynamik og kan dermed give sundhedsvæsensorganisationer den fulde frihed af både capital- (CAPEX) og operationel expenditure-modeller. I en tid hvor sundhedssektoren er i pengemangel, kan dette hjælpe med at levere bedre services på en mere økonomisk forsvarlig måde, der er skræddersyet til det enkelte hospitals behov.
  4. Det kan hurtigt skaleres – Organisationer kan hurtigt skalere op eller ned i deres ressourcer afhængigt af driftsbehovene uden de omkostninger, som sådanne forandringer normalt medfører. Det betyder, at en bred vifte af begrænsede ressourcer, heriblandt personale og teknologi, kan skifte prioriteringer på daglig basis. Og uanset cloud-teknologiens eller appens type eller oprindelse kan et sådan konsistent værktøjssæt forhindre silotænkning og forhindre behovet for genoplæring hver gang, der opstår teknologiske forandringer.
  5. Det giver genveje – Om det er forbyggede platforme eller »as-a-service«-teknologier, er der høj sandsynlighed for, at der allerede eksisterer en version af det, der er behov for, et eller andet sted. Hvis sundhedsvæsensorganisationer kun skal udvikle en del af deres tilbud fra bunden, og disse ændringer kan tilpasses med færdige løsninger, som allerede er vejtestede, kan det reducereomkostninger og tidsforbrug ganske dramatisk.

VMware er vejen til multi-cloud-fremtiden og et smartere sundhedsvæsen
Opfindelsen af en blanding mellem lokale systemer og multi-cloud-stacks betyder, at sundhedsvæsensorganisationer i højere grad bliver vant til at benytte IT-tjenester uden at bekymre sig om, hvordan de leveres eller administreres – ligesom de ikke bekymrer sig om, hvad der går forud for den strøm, de får, når de tænder for en stikkontakt. Der er dog stadig mange ubesvarede spørgsmål, heriblandt krav til sikkerhed og databeskyttelse. I sidste ende er det sandsynligt, at indfasningen af cloud-tjenester, der også benytter følsomme patientoplysninger, presses igennem af regeringer, som har interesse i at give deres borgere gode sundhedstilbud på tværs af grænser, mens de reducerer omkostningerne. Ellers kunne tjenesterne blive presset igennem af softwarevirksomheder, som vil stille deres software til rådighed på cloud-tjenesterne.

Selvom mange udbydere af cloud- og SaaS-løsninger også leverer dele af den digitale strategi, er det kun VMware, som leverer den komplette løsning, man skal bruge for at opbygge og udvikle en multi-cloud-løsning. Det er takket være vores software-aktiverede digitale fundament, at sundhedsvæsensorganisationer selv kan skabe, drive, administrere, forbinde og beskytte apps intrinsisk på en hvilken som helst cloud, og dét hurtigt. Dermed gør vi drømmen om en multi-cloud-fremtid til virkelighed.


Kategori: Business, Cloud, Forretning, Nyheder

Tags: , , , , , ,

Relaterede artikler

Udgivet den 23/10/2019 af blogadmin

Airbnb til dit Multi-Cloud miljø

Af: Robert Jensen, Lead Cloud Management Specialist Uden Cloud havde vi ikke den samme innovation inden for teknologi, som vi ser i dag – uden Cloud havde vi ikke de samme innovative startups, som vi har i dag. Hvordan ville verden se ud uden Netflix eller Spotify (oh my), eller en af de andre tjenester […]

3 Læs
Udgivet den 30/11/2019 af blogadmin

VMworld Europe 2019 blev en rekordstor event

Der var stor aktivitet og rekordstort besøgstal på VMworld Europe 2019. Læs mere om begivenheden her – og lad dig friste til at deltage i 2020.

3 Læs
Udgivet den 07/06/2017 af blogsadmin

VMwares største partner: Vi hjælper virksomheder igennem deres digitale transformation

Roland König, chef for virtualisering hos Bechtle AG, VMwares største tyske partner, fortæller nærmere om forløbet i digitale transformationer – og hvordan en virksomhed kommer bedst igennem dem. Jeg har tidligere skrevet et gæsteindlæg på VMwares blog, der omhandlede decentraliseringen af IT, og hvordan en komplet digital transformation har ændret Bechtles grundlæggende forretningsmodel.  På bloggen […]

3 Læs

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy