Datacentertransformation i Norden

Udgivet den 11/10/2019

Af Ylva Fonselius, Nordics Senior Specialist Solutions Engineer – HCI SDDC

 Jeg startede først i VMwares svenske afdeling i maj 2019, så jeg er stadig ret ny i virksomheden. Min rygsæk er til gengæld pakket med viden om datacenteret fra en anden producent, og nu er jeg blevet inviteret til at skrive her på bloggen for at fortælle om den transformation, jeg har set de sidste år og give lidt perspektiv på VMwares unikke tilgang til datacenteret.

En af grundene til, at jeg takkede ja til at arbejde for VMware, var, at de udgør en enormt stærk indgang til markedet. De gør det muligt for nordiske virksomheder at træffe strategiske valg vedrørende deres eget datacenter uden at have de begrænsninger, der normalt følger med investeringer i it-løsninger.

Andre producenter på markedet har behov for, at datacenterløsningerne er afhængige af den underliggende platform og har også brug for at sikre, kunden bliver på samme platform fremover. Hos VMware er der en mere holistisk tilgang til datacenteret, som involverer en mere fleksibel og uafhængig tilgang til infrastrukturen.

3 unikke fordele ved en uafhængig partner

Efter min mening er der flere unikke fordele ved VMwares løsninger på markedet. Den selvbestemmelse og frihed, VMware kan tilbyde som uafhængig partner, udgør en kæmpe forskel, der er værd at tage højde for. Herunder er mit bud på de tre vigtigste fordele.

 1. Individuel arkitektur. Hvor andre producenter har behov for at tilpasse kunden til deres ’kasse’, har VMware den unikke fordel, at de kan samarbejde på tværs med mange forskellige partnere. Det gør, at it-løsningerne er fuldstændigt skræddersyet til den enkelte kundes behov.
 2. Frihed og proaktivitet. Ud over at løsningerne bliver sammenstrikket til den enkelte kunde, giver det også en anden fordel mht. fremtidige valg for infrastrukturen. Der kan ske meget på 3-5 år, hvor man traditionelt har skullet enten forlænge en dyr support-aftale eller investere i nyt hardware. Ved ikke at være afhængig af den underliggende platform kan du tage friere og mere proaktive valg for din infrastruktur.
 3. Cloud-frihed. Kunder er forskellige, og ligeledes er ønsker om infrastrukturer og fremtidige strategier. Infrastrukturer kan være strikket sammen af forskellige løsninger inden for Datacenter, Services og Cloud-udbud. VMware har en unik Cloud Management Platform, der kan administrere Hybrid og Multi-Cloud på tværs og give overblik over sikkerhed, omkostninger m.m. for Azure, Amazon og Google Cloud.

 

Byg videre på de eksisterende kompetencer

Jeg har benyttet sommeren til at få erfaring med VMwares produkter på tværs af organisationen. Materialet er overvældende, og der er tilbud om læsning, podcast, webcast og en af de vigtigste: Hands-on Labs. Det har været en rejse i at forstå udbuddet af løsninger og har også givet mig en mulighed for at se på infrastrukturer med helikopter-perspektiv.

Ved de møder jeg har deltaget i, både mens jeg har arbejdet hos VMware og tidligere, er jeg ofte blevet mødt af en CTO med spørgsmål til kompetencerne ved den løsning, der blev tilbudt, målt mod det team der står for løsningen internt.

It-branchen er kommet et nyt sted hen, hvor der bliver nedbrudt siloer, og hvor samarbejdet på tværs har potentiale for at blive fremmet markant. Du kan have en tilgang fra storageverdenen, men din viden er nu brugbar på tværs af alle siloer. De kompetencer, der er med fra det traditionelle datacenter, skal stadig benyttes, men det er tid til at få nye værktøjer og viden i bagagen.

Hvis du f.eks. har været vSphere administrator, har du allerede en stor viden om vCenter og har kompetencer i administrationen og værktøjerne. Det unikke forspring, du har opnået mht. kompetencerne inden for virtualisering, er højst anvendeligt på den videre rejse i den digitale transformation.

Hvis dine kompetencer er i storage- eller netværksverdenen, har du også rig mulighed for at bygge videre på dit eksisterende speciale og udvide til en mere holistisk viden om datacenteret.

HCI

Mit fokusområde hos VMware er HCI. Det er et fokus, jeg har valgt, fordi det er her, hele rejsen starter, når vi taler om digital transformation.

Når jeg taler med vores kunder, kan jeg nikke genkendende til de udfordringer, vi løser med VMware vSAN – platformen tilbyder en enorm fleksibilitet og mulighed for at skalere, så du kan bevæge dig hen, hvor forretningen har brug for.

Måske har du hørt, at vi har mere end 20.000 kunder, der kører med vSAN allerede. De har valgt platformen, fordi det er en naturlig forlængelse af dit eksisterende miljø og simplificerer din infrastruktur markant.

Der er mange use cases til brugen af vSAN, og her kommer et par af dem:

 • VDI infrastrukturer
  • den høje performance på vSAN kører virtual desktops hånd i hanke med vSAN infrastrukturen.
 • Fjernkontorer (Remote and Branch Office – ROBO)
  • Det er muligt at administrere dine filialer fra centralt hold, da du ikke behøver lokale kompetencer til at administrere dine løsninger.
 • Disaster Recovery
  • Få lavere omkostninger til DR-strategien.
  • Administrer din DR-opsætning centralt via vSAN.
  • Kan kombineres med andre produkter såsom Site Recovery Manager og vSphere Replication

 

Jeg er glad for, at jeg er startet på denne transformation af mine egne kompetencer til brug for rejsen til fremtidens datacenter – jeg håber, du vil være med.

Læs mere her:

Hvis du vil vide mere, kan du læse, hvad min kollega i UK Nick Cross har at sige om den digitale transformation: https://blogs.vmware.com/emea/en/2019/03/a-digital-foundation-is-key-to-driving-your-digital-transformation/

Husk også at besøge vores Hands-on Labs, hvor du kan afprøve vores teknologier på kryds og tværs uden omkostning eller forpligtelser:

Lightning lab om vSAN:

https://my.vmware.com/en/web/vmware/evalcenter?p=vsan-hol-lightning-20

Du finder hele kataloget her:

https://labs.hol.vmware.com/HOL/catalogs/catalog/1212

 

 


Kategori: SDDC

Tags: , ,

Relaterede artikler

Udgivet den 04/05/2017 af blogsadmin

VMwares største tyske partner: Decentralisering af IT kan hjælpe virksomheder med deres digitale transformation

Roland König, chef for virtualisering hos Bechtle AG, VMwares største tyske partner, fortæller om deres rejse fra at være en server-virtualiserings partner til en komplet digital transformation for hele forretningen – og hvordan decentraliseringen af IT har ændret deres forretningsmodel. Vi startede vores samarbejde med VMware om servervirtualisering i 2002, som deres første EMEA partner. […]

3 Læs
Udgivet den 29/08/2018 af blogadmin

Seneste nyt fra VMworld i USA – VMware ruster kunderne til fremtiden

Under VMworld i USA lancerer VMware nye og forbedrede løsninger til at håndtere udfordringer med multi-cloud miljøer. Med hjælp fra VMware Cloud Services kommer IT-, udvikling – og sikkerhedsteamet til at kunne håndtere omkostninger, processer, sikkerhed og overholdelse på en nemmere måde og i flere multi-cloud miljøer. Flere virksomheder har et multi-cloud miljø, og ifølge […]

2 Læs
Udgivet den 07/06/2017 af blogsadmin

VMwares største partner: Vi hjælper virksomheder igennem deres digitale transformation

Roland König, chef for virtualisering hos Bechtle AG, VMwares største tyske partner, fortæller nærmere om forløbet i digitale transformationer – og hvordan en virksomhed kommer bedst igennem dem. Jeg har tidligere skrevet et gæsteindlæg på VMwares blog, der omhandlede decentraliseringen af IT, og hvordan en komplet digital transformation har ændret Bechtles grundlæggende forretningsmodel.  På bloggen […]

3 Læs

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy