Tips til at spille med dine innovationsmuskler

Udgivet den 11/07/2019

Af Professor Feng Li, PhD, FBAM, Chef for Technology and Innovation Management, Cass Business School

Mange chefer undervurderer omfanget og hastigheden af de digitale udfordringer, der nærmer sig. Innovation er på agendaen i alle virksomheder, og de fleste har ikke svært ved at udvikle strategier og skabe nye idéer. Men når de rent faktisk skal implementere nye forretningsmodeller eller skabe resultater på baggrund af nye idéer, går det galt.

Virksomheder overlever ved hele tiden og hurtigt at tilpasse sig nye teknologier og ved at være nytænkende. Jeg har i samarbejde med VMware udarbejdet en rapport, der undersøger, hvordan man lukker hullet mellem den fremspirende innovation og faktisk eksekvering i en verden, der bliver mere og mere digital.

Jeg har fire råd til virksomhedsledere, der gerne vil skabe forandring hurtigt:

Vær innovativ ved at eksperimentere
Hos virksomhederne er der normalt et lineært forhold mellem innovation og eksekvering, hvor det forventede resultat defineres i starten. Men det bliver vanskeligere og vanskeligere for virksomhederne at spå om fremtiden, og det er næsten umuligt at sige, hvad der bliver en succes, og hvad der ikke gør.

Det står dog klart, at virksomhederne hurtigt skal kunne godkende en idé og tilpasse deres strategi, når eventuelle problemer opstår. VMwares EMEA Chief Technology Officer, Joe Baguley, siger “vi er nødt til at have en solid ramme, hvor der er plads til fleksibilitet, og som bygger på en virksomheds kultur, metodologi og teknologi.”

Virksomhederne er nødt til at sørge for, at udvikling af strategier og eksekvering hænger sammen ud fra konstant overvågning og regelmæssig ændring af målet og vejen dertil samtidig med, at de skal også være villige til at rette sig ind, hvis det bliver nødvendigt. Hvis de ikke gør dette, bliver strategierne forældet, før de overhovedet er blevet implementeret.

Du skal ikke altid lede efter noget, der er “nyt”
Mange virksomheder bruger meget tid og mange kræfter på at skabe “nye” forretningsmodeller for at den digitale teknologi bedre kan støtte strategiændringer og innovation. Men der er sjældent tale om nye idéer. Den nye teknologi udvider hele tiden grænserne for, hvad der er muligt, og potentialet forbliver derfor ofte urealiseret.

Virksomhederne skal istedet fokusere på tilpasning og lære af, hvad der måske allerede er på plads på hos andre, eller ved simpelthen at fjerne gamle hindringer og gøre plads til forandring. Det er også en god idé at kigge på andre forretningsmodeller, så man har mulighed for at granske forskellige muligheder.

Støt op om kulturelle ændringer med teknologisk infrastruktur
Når man udvikler en holistisk innovationsstrategi, skal man ikke kun ændre sit mindset og sin kultur. Hvis det skal blive en succes på lang sigt, skal virksomhederne sikre, at det foregår hurtigt og effektivt.

Ældre erhvervsledere skal tage et strategisk ansvar for at sikre, at deres digitale infrastruktur er klar og i stand til hurtigt at skalere ressourcer på nutidens udvalg af enheder, applikationer og skyer.

Kultur fortolker formelle regler som uskrevne regler. Og det er disse uskrevne regler, der bestemmer adfærden og vejleder medarbejderne. Ethvert forsøg på at ændre kulturen uden at have forstået de underliggende forudsætninger og konsekvenser vil mislykkes.

Vær beredt
Mange virksomheder indrømmer, at de ikke er gode til at skabe resultater af nye idéer. Kevin O’Connor fra IHS Markit siger, at “innovation skal behandles ligesom en muskel, der skal trænes; jo mere du bruger den, jo stærkere bliver den.”

I en verden med eksponentiel vækst, slørede sektorgrænser og et voksende økosystem, afhænger virksomhedernes overlevelse af deres evne til at forstå forandringer og tilpasse sig hurtigt. De skal kunne forny sig undervejs, uden at have alle eventuelle problemer løst på forhånd.

Gode idéer i sig selv kan ikke gøre det hele. At være innovativ betyder, at man opbygger og bibeholder evnen til at videreføre disse idéer på det rette tidspunkt samtidig med, at man jævnligt gennemgår og opdaterer strategiplaner i henhold til den nyeste tilgængelige information.


Kategori: Business

Tags:

Relaterede artikler

Ingen relaterede indlæg fundet

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy