Nyt SDDC (softwaredefineret datacenter) giver Porsche Informatik føringen

Udgivet den 30/07/2019

Elektriske driversystemer, den delte økonomi, tilsluttede biler og autonom kørsel: I overensstemmelse med disse tendenser, har bilindustrien intet andet valg, end at skifte kurs. Porsche Informatik – Porsche Holding software kontrolcenter – er omdrejningspunktet for disse dynamiske udviklinger. Banebrydende løsninger til fremtidens mobilitet kan kun opbygges på et fundament af personer, der har de nødvendige værktøjer til at udvikle løsninger i verdensklasse. I 2018 ville Porsche Informatik pynte på sin It-infrastruktur, med hjælp fra den mangeårige partner VMware. Hvad nu? Mission fuldført: Den softwaredefineret datacenter-løsning (SDDC), der er opsat af VMware og produkter der kører på den, har sat kundens It-infrastruktur i føringen for at klare fremtidens udfordringer.

Kan mulige købere ikke konfigurere biler? En katastrofe! 

Med hovedsæde i Salzburg, Østrig, har Porsche Informatik GmbH formet bilindustrien siden 1960erne. Som en del af VW Group, er Porsche Informatik vant til at konfrontere mange forskellige udfordringer. ”Enhver ny udvikling inden for bilindustrien tager hyppigere udgangspunkt i den digitale ekspertise, som lægger mere pres på Porsche Informatik – software udviklingsvirksomheden – om at levere varen,” siger Peter Friedwagner, Head of Infrastructure og Common Platforms hos Porsche Informatik, der beskriver markedet som virksomheden opererer på. Det var derfor nødvendigt at gennemgå interne fremgangsmåder, da tid til marked for softwareprodukter var for lang. Der kunne samtidig findes plads til forbedringer ved at gøre It-ressourcer tilgængelige for softwareudviklere i forretningsenhederne. Nedskæringer på ventetider var samtidig nødvendige, med henblik på at kunne levere mere effektive supportløsninger, der aktivt installeres  i 27 lande.

It-sikkerhed og tilgængelighed var en anden prioritet i Peter Friedwagners team, målet var at Porsche Informatiks infrastruktur skulle overholde de højst mulige sikkerheds- og tilgængelighedsstandarder. Enhver afbrydelse af datacenteret kan have alvorlige konsekvenser: Mulige købere ville ikke længere være i stand til at konfigurere biler og levering af reservedele ville stoppe. ”Hvis en kunde vil tage deres bil til service og vi ikke kan udføre opgaven fordi systemet er nede, er det selvfølgelig en katastrofe,” bemærker Friedwagner, og forklarer andre følger af systemets nedetid.

Uovervindelig integrering takket være VMware-løsninger

Porsche Informatik valgte SDDC (softwaredefineret datacenter) løsninger fra VMware for at takle de nye udfordringer. ”Vores mål på lang sigt er at reducere kompleksiteten. Og i den sammenhæng gøre VMware-løsningernes integreringsniveau uovervindelige,” siger Friedwagner, der forklarer den logiske begrundelse bag de to virksomheders mangeårige samarbejde. ”Ingen anden virksomhed kan give os det samme teknologiske forspring.” Resultatet? Den nye platform – et komplet SDDC (softwaredefineret datacenter) med virtuel beregning, lager, netværks- og cloud-automatisering – blev sat i gang på de forskellige individuelle produkter på kun fire måneder.

Moderne firewall-koncept til beskyttelse mod hackere

Takket være den geo-redundante struktur, som SDDC’en installerede i forbindelse med VMware-projektet, kan tilgængeligheden af beregningsenheder på tværs af Porsche Informatiks anlæg i Salzburg og Wels nu garanteres. Samtidig styrer et mere effektivt system, baseret på automatiske processer, det voksende behov for nye softwareløsninger. VMware’s SDDC-løsninger leverede samtidig det rigtige svar på problemet angående cyberangreb. Angrebene koster virksomheder rundt omkring i verden milliarder af dollars hver år og tendensen er stigende. ”Vi er en international gruppe og derfor er vi en af de foretrukne mål for kriminelle hackere,” forklarer Lisa Siegensleitner, sikkerhedsspecialist hos Porsche Informatik. ”Det er derfor, at det var så vigtigt for os, at få det moderne firewall-koncept på plads, som en del af VMware-projektet.” VMware har udviklet en speciel løsning mod lateral bevægelse, som er den interne spredning af malware til andre systemer. Hver virtuel maskine har sin egen firewall, som der kan defineres individuelle regler for.

I indførelsen af denne moderne løsning, hjælper Porsche Informatik også med at sikre, at Porsche Holding bevarer sin plads som europas mest succesrige bilforhandler i fremtiden. VMware-projektet har lagt et bredere, hurtigere fundament som en service, kunstig intelligens, big data og virtuel virkelighed.

Få mere af vide i vores video her.

Hjælp med at skabe fremtiden for digitale virksomheder- Få mere at vide om VMworld 2019 Europe for at Sætte dit præg på din forretning!


Kategori: Nyheder, SDDC

Tags: , ,

Relaterede artikler

Udgivet den 22/05/2019 af blogadmin

Forretningskontinuitet og solid netværkssikkerhed skaber international vækst hos schweizisk forsikringsselskab

Opkøb opfattes i sagens natur som et udgangspunkt for virksomhedsvækst. Men det kan også medføre andre ændringer: Forestil dig, at et opkøb giver mulighed for nytænkning af hele den forretningsmæssige proces. Helvetia er et af Schweiz’ førende forsikringsselskaber. Virksomheden opkøbte i 2014 konkurrenten Nationale Suisse og blev dermed endnu større, men der opstod et problem: […]

2 Læs
Udgivet den 13/09/2018 af blogadmin

VMware ved Mobile World Congress Americas: Serviceforsikring er vigtigt for 5Gs succes

VMware fremhæver, ved Mobile World Congress Americas, den næste fase af 5G og dens parathed overfor kommunikationstjenesteudbydere (CSPs) på globalt plan. Til eventet vil vi vise, hvordan VMware Service Assurance Suite skal integreres i VMwares NFV portfølje, og illustreres med use-cases af autentiske serviceforsikringer til CSPs.   2018 har været et år, hvor VMwares Telco NFV […]

2 Læs
Udgivet den 07/09/2018 af blogadmin

Hvad kan et virtuelt cloudnetværk gøre for din virksomhed?

Netværket, der bragte din virksomhed hen, hvor I er i dag, er ikke det samme netværk, der skal føre jer videre. Nye stærke applikationer er blevet rygraden i virksomheder på tværs af alle brancher, og fremkomsten af ​​banebrydende teknologier, såsom IoT og edge computing, betyder nu, at applikationer og data findes overalt – i datacenteret, […]

1 Læs

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy